Лудост: Шофьорка "хвърчи" със 142 км/ч в Пловдив

Местната полиция с 20 бързи производства под надзора на прокуратурата само за 24 ч.
25 май 2020 10:42, Елка Василева
78
Лудост: Шофьорка "хвърчи" със 142 км/ч в Пловдив
Снимка: МВР

Шофьорка на 41 години е закована от пътна камера на КАТ в Пловдив да шофира в рамките на населеното място със 142 км в час. Това е и най-високата скорост, установена от местните полицаи в рамките на тяхна акция, проведена през изминалото денонощие, съобщиха от ОД на МВР в града.

В хода на операцията са проверени 1825 автомобила и 2150 лица. Съставени са 340 акта за установяване на административно нарушение, а наложените глоби по фиш са 870 броя.

Петима от водачите са установени да шофират след употребата на наркотични вещества. Тестът с техническо средство за употреба на алкохол е отчел, че 6 от шофьорите са седнали зад волана след употреба на алкохол над 1.2 промила.

За превишена скорост са санкционирани 531 водачи. В рамките на населено място са били засечени 20 автомобила при движение с над 100 км/ч, като най- високата заснета  скорост е в Пловдив - където 41-годишна жена е шофирала със 142 км/ч. Заснетата извън населено място скорост е от 137 км/ч при ограничение от 60км./ч.

25 от проверените водачи са били неправоспособни. 21-годишен от село Маноле е задържан в полицейския арест, след като проверяващите установили, че е неправоспособен, а за да избегне санкцията, предложил на полицаите подкуп.

За управление на превозни средства без обезопасителен колан са глобени 197 шофьори. При проверките на мотори са констатирани 13 лица, които не са използвали обезопасителни каски, пише "Монитор". При проверките са установени 8 водачи, които са имали неплатени глоби, на които са отнети свидетелствата за управление. С нередовни документи са били 140  души. 24 от автомобилите са били без застраховка гражданска отговорност. 10 от шофьорите са извършили нарушения, като говорили по телефона си по време на движение. Санкционирани са 9  водачи на автомобили,  преминали на червен сигнал на светофарна уредба.

34 от проверените лица  са извършили нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци, маркировка и светлинна сигнализация. От движение са спрени 6 превозни средства, Констатирани са 292 други нарушения по Закона за движение по пътищата.

Установено е и лице, обявено за общодържавно издирване. Служителите на реда  са образували и две предварителни проверки за управление на автомобили без регистрация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
2
 
! Отговори
чалга фор евър преди 3 години
"Карам фор фиеста , и надувам сааамо с 200"Времето е пари . Всички които спазваме ограниченията шофираме МПС-та нанайста-употреба на 400 хил км , а които прелитат имат пари за доста по-новички, защото не губят време в трафика, а в правене на пари.
16
5
 
17
 
! Отговори
МИС БИКИНИ преди 3 години
Не кара в Барселона новото си порше така. Сигурен съм!
15
1
 
32
 
! Отговори
мамаимръсна преди 3 години
засилете я с 142 км и я блъснете в някоя стена. Такова нещо не бива да съществува.
14
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Майчето, докато течеше кампанията й за избор на кмет на София, колко пъти катастрофираха автомобилите които я транспортираха? Кой го гониха с кола на НСО по бул.България в София? Кой си кара в насрещното и охраната му заплашва катаджийте по улиците? Кой депутат"бързайки"за Народното събрание мрънкаше, че са го актували? Май бе от БСП? Евродепута от управляващите му взеха книжката и не се оправдаваше.
13
1
 
33
 
! Отговори
Boko bo преди 3 години
Със санкция няма да стане! Не и в България! Почва се от детската и така до живот, като цялото Общество и системи са ангажирани. Но България е бананова република и това няма как да стане поне още 20г. Читава Държава се гради десетки години, а се разрушава с един митинг пред Ал.Невски! Част от мерките ги имаше по времето на лошият социализъм. Днес няма нищо! Простотия и безнаказаност. Това е.
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да и се ударят 142 пръчки на голо.
11
7
 
26
 
! Отговори
Споко преди 3 години
решение има.промени в закона се казва.да речем ограничението за населеното място е 40.хващат те с 50.Ок - конфискация на колата,книжка до живот отнета,50 000 лева глоба и 5 години затвор.на 3-*** като се случи,четвърти няма да има,бъдете сигурни.ама в БГ няма как.тук всеки е наш и ваш,член на герб,бсп,патриоти,спонсор,дарител,евро-фондаджия и т.н.
10
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да лежи 5 години в панделата, всеки се смята за безнаказан за туй лети. В САЩ щяха да я преследват със хеликоптери, накрая щяха да и дадат 300 000 долара глоба и 20 год затвор и тежка каторга
9
9
 
6
 
! Отговори
Булгаран преди 3 години
Баш па лудост. Видял прав път на кюспермя му паднал, изсшил са малко и айдяяя голям сакатлък станалу.
8
5
 
36
 
! Отговори
x преди 3 години
Конфискации на автомобилите при подобни случаи. Никакви глоби. Това ще реши проблема. Като ти вземат веднъж кошницата, със следващата ще внимаваш.
7
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герберка трябва да е, само те се мислят за безнаказани
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви кажа ли как е в цивилизована Европа, няма ме да не си развалям настроението. Ако прочетете статията и не се стреснете значи нещо ви има ...Това е само за денонощие, а довечера? А утре? А за седмица?
5
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или е комунистка или масонка, жените не могат да са масони /(зидарокофражисти) остава да е комунистка.
4
1
 
21
 
! Отговори
И тая е преди 3 години
От интелигентните българи на Банов!
3
2
 
27
 
! Отговори
Доказано преди 3 години
Пловдив с най-лошите шофьори(Nти път като тая за шоследните седмици), най-много катастрофи и пострадали на пешеходна!!!!! СЕЛСКИ БАРБА ГАНЬОВСКИ МАНТАЛИТЕТ!!!
2
2
 
33
 
! Отговори
До Българите преди 3 години
Статистиката е плашеща, трябва такива проверки да бъдат постоянни, а не само едноседмични акции.*** няма са се научи докато него санкционират постоянно.
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на пътна полиция Пловдив, добра работа. Нека всеки ден да има контрол.