Не е имало земетресение край Смолян тази сутрин

Данните се отчитат автоматично и е възможно да има неточности
27 май 2020 10:22, Ния Христова
11
Не е имало земетресение край Смолян тази сутрин
Снимка: БГНЕС
Тази сутрин не е имало земетресение край Смолян, съобщи за Радио Пловдив дежурният сеизмолог на БАН Благовеста Бобочева, предаде БНР. 
 
Тази сутрин беше съобщено за земетресение в областта край Смолян. Бобочева обясни, че данните се отчитат автоматично и е възможно да има неточности.
 
"Решението е било автоматично, системата го е сложила не където трябва. Колегите после са го видели и са коригирали както трябва координатите", каза Бобочева. 
Още по темата
 
"Не е имало земетресение. Ако е имало такова земетресение с магнитуд 3,4, както е било изписано, то е щяло да се усети и в такъв случай щяха да бъдат уведомени по етапния ред "Гражданска отбрана", добави тя.
 
Междувременно от Европейския средиземноморски и сеизмологичен център съобщиха, че през нощта е било регистрирано земетресение с магнитуд 5 на гръцкия остров Крит. За момента няма информаця за пострадали хора и материални щети. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигур някой сеизмолог е лашкал дежурната сеизмоложка върху апаратурата от скука и тя се е клатила!Иначе аз не виждам тия нещо друго да правят през останалото време!Сладка службица!Да ти плащат пък нищо да не правиш!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новината за земетресението първо се появи в сайта на 24 часа. Първата статия тук е от 7:02 h. Написах коментар малко след 8 часа, че това е фалшива новина. Чак в 10:22 h признаха за фейка.
8
0
 
4
 
! Отговори
eve1 преди 3 години
Ако утре апаратурата отчете,че е изригнал вулкан насред България,незнам да вярваме ли или не!?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми то Смолян, съвсем близо до Крит.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странни новини пишете. А пък колко са ви неадекватни заглавията, на човек ум да му зайде. Ето още няколко новини от същия тип:Не е имало пожар в Сингапур вчераНе е имало атентат в Бали вчера в 20 ч. вечертаНе е имало цунами в Токио на ВеликденАко почнете да отразявате всичко онова, дето го е нямало, значи сте открили нов вид новини, които не информират за случилото се, а за неслучилото се. Брилятна логическа мисъл и безупречна журналистика.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте и по другите сайтове. УчЕна от БАН опровергава нещо, което най-напред е съобщено, но после коригирано от нейни колеги.Извод: Така става, когато някой даде апаратура на учЕните от БАН, но забрави да им каже да не я пипат.
4
1
 
2
 
! Отговори
. преди 3 години
То е трябвало да стане в София, ама като са усетили, че става в Смолян са го спрели.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има земетресение, няма земетресение....цялата ни работа такава. И да има и да няма нищо не можем да направим и е все едно какво твърди тази службогонка. И на нея и плащаме заплатата без да е свършила трън работа.
2
0
 
9
 
! Отговори
ДайРъкадаТибаем преди 3 години
Работата повече прилича на тука има-тука нема...
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой е пръднал, минавайки покрай системата и тя е отчела вибрации.