Бабата на арестувания зам.-министър била първа братовчедка на Тодор Живков

Красимир Живков е два мандата кмет на Правец
Обновена: 28 май 2020 19:52 | 28 май 2020 19:48, Екип на Bulgaria On Air
133

Задържаният зам.-министър Красимир Живков има роднински връзки с бившия социалистически лидер Тодор Живков. Бабата на арестувания зам.-министър е била първа братовчедка на бившия Първи преди 89-та, а бащата на задържания е отговарял за горското стопанство, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Години по-късно, по време на демокрацията, в местното управление влиза и синът.

Красимир Живков е избиран за кмет на Правец 2 пъти
. В първия си мандат е издигнат от БСП, вторият път е подкрепен от инициативен комитет.

През 2009 година Красимир Живков е назначен за областен управител на София от премиера Бойко Борисов по време на първия му мандат. Тогава от Сметната палата обявяват, че Живков е заобикалял закона за обществени поръчки.

Във вилата на зам.-министъра на екологията има фонтани, издига се и часовникова кула. Палатът е вдигнат, докато Живков е областен управител. Той има имот и в Поморие.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А УЧЕНИКА Е БОДИГАРДА НА ТОДОР ЖИВКОВ Е ПРЕМИЕР.
64
5
 
9
 
! Отговори
:)) преди 3 години
До КАТ СВИНСКИ ЧЕРВАНезнам, незнам! Със сигурност от 30т год. БГ съвсем обедня! Еле при ББорисов, теглят се кредити за папане, пиене, шмъркане, ... , като не се мисли от кого и как ще се връщат! Не е единствен до мързел, до друго нещо е...! Луд /ББорисов/ умора няма!
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, сега Боцко да пусне една депеша за освобождаването на ортака
62
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партизан за секс се стяга, маже *** с масло! Сбогом далавера права, сбогом мой червен файтон!
61
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека се издигнал по времето на Бойко Борисов , не прехвърляйте вината върху баба му
60
5
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ти да видиш! И какво от това? -:) Той и др Борисов му беше пазач. Така се казваше през социализма ако "пазиш" някого.После по демократично му вече стана "бодигард"! -:) Така де.Да бъдем коректни!-:)И какво от това? Днес е "демокрация"! Който успее да вземе властта,клати народа с години! Стига да има балами! Ами има си ги! Матриял бре!
59
2
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Ами онова небръснатото "гл.прокурорче", "велчевото"... кой го пробута. Та за народа става въпрос дето за нищо не става!
58
2
 
10
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Бойко си е наше момче, е верно навърши 60 и зе да приказва блю блю, но ние сме доволни.Знае езици, например блю блю и ми е интересно преводачката коя е?!Чом се справя с най успешния политик в Европа, според Сираков, искам да се запозная с нея.Ще и викам "желязната лейди", просто възхищение че се справя с това чудо на природата.....хахахах
57
5
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Брах ви лайката герберска!!!От далавера на далавера !!!
56
4
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 3 години
Всички! Всички които са били близо да Бочко им се случва нещо недотам приятно! Бочко обаче /предателя, доносникът, агент "Буда"/ впследствие става все по велик впоследствие според БГ медина пропаганда. пп. Бойко 10-15 год. с управлението си допуска всичко това да се случва, даже го развиваше, а сега се сетил да зачиства ли? И ще го оставите на власт ли, бре? Странно!
55
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес вече Бабата която е била братовчедка на Живков е минало.Важно е да си човек на Тиквата и да грабиш, те всичките му бушони изгоряха.Всички крадат но той е чист.
54
2
 
13
 
! Отговори
Сърп и чук преди 3 години
Кой ли не е напуснал БКП /БСП/ - този юнак, Цечка, Бойко, Данил Кирилов / Червения скорпион/, Първанов, Румен Петков....И така, БСП се превърна в най декомунизираната партия! За разлика от Греб!
53
2
 
3
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Е сега, ИТ-тата в Днес да не се засегнахте, нали взимате по 50к на месец, кво се притеснявате....хохохохох
52
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабата братчедка, баш шефа му охрана, Лилето внучка на най-добрият му партизански приятел.Иначе всички викат, че са демократи, но все около него е паразитираха цялата им рода.
51
11
 
8
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
Е, нямаше как троловете да не изкарат Борисов виновен за всичко. Че има някаква вина задето го е назначил този няма спор, ама не е Борисов човекът, който го е направил рода на БКП, нали? А и този случай за кой ли пореден път показва какви гадове са наследниците на БКП - БСП.
50
5
 
3
 
! Отговори
Българ преди 3 години
До ХахаБях изгубил надежда че има само *** погледи, браво!!
49
5
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До Онбонго дава Любов Преди години, имах работа до полицията в града ни. Оставиха ме да чакам в стая, пред портиерната, с дежурния полицай, вратата се отваря автоматичмо от него, навътре в сградата. Всеки минава и показва документи, той натиска копчето и пуска,или ги праща да чакат, при мен-в стаичката, да разреши някой да влезем.По едно време идва абсолютен клошар, небръснат, мърляв.Показва вързан на връвчица документ, и дежурния го пуска. Имат хора навсякъде,за които не подозирате...
48
5
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
В политиката няма случайни хора! Всички са на хранилка към ДС.А най смешното а и тъжното е че голяма част от народа си мисли че живеем в демокрация и пазарна икономика. НЕ, дами и господа. Все още си живеем в социалистическия строй (ЕС е социализъм) и все още ни управляват наследниците на старите комунисти и техните протежета. Държавна Сигурност е жива по силна от всякога. Просто вече работи на друго ниво и по друг начин и вече агентите не се занимават с обикновения човек като едно време.
47
4
 
6
 
! Отговори
Българ преди 3 години
До истНашата мафия си има държава, кажете ми коя мафия може да се похвали с това?Нъмбър Уан сме в това и трябва да се гордеем, не сте ли съгласни!?.....хохохох
46
4
 
13
 
! Отговори
ЦК на БКП_Герб преди 3 години
Няма бивши комунисти....