Най-странните съставки, които може да откриете в парфюма си

Прочетете какво се крие във вашия собствен парфюм
Спонсорирано съдържание | Обновена: 29 май 2020 12:33 | 28 май 2020 09:42, Анисия Иванова
Най-странните съставки, които може да откриете в парфюма си

Днес на пазар ще откриете уникално разнообразие от парфюми с прекрасни ухания. Сред най-популярните съставки, които изобилстват в парфюмерийната индустрия, са различни цветя, свежи плодове, ванилия и т.н. Някои брандове обаче стигат по-далеч в желанието си да създадат незабравими и единствени по рода си аромати. За целта, разбира се, прибягват до използването на някои нетрадиционни и меко казано странни съставки. Именно за тях ще ви разкажем в следващите редове. Ето кои са най-странните съставки, които може да откриете в парфюма си:

1. Вкусен пушен бекон

По всяка вероятност ароматът на пушен бекон е изкушаващ, особено когато сте гладни. Нормално е той да се носи от кухнята, но когато идва от парфюма ви, това вече е необичайно. Оказва се, че един парфюмериен бранд няма такива задръжки и създава не само парфюм, но дори и душ гел с този аромат. Разбира се, за да не ухаете на месо, парфюмеристите на бранда са се постарали да създадат комплексен и многопластов аромат, който включва още цитрусови нотки на лайм, портокал и грейпфрут, а също пипер и кедрово дърво. Като изключим последното, това звучи повече като готварска рецепта, отколкото като парфюм.

2. Когато ванилията не е точно ванилия

Различни животински екстракти също се използват за създаването на красиви аромати. Не са много брандовете, които се хвалят с това, от една страна, за да не си навлекат гнева на природозащитниците, а от друга, защото са доста нетипични. Една такава е секретът, който се отделя от аналните жлези на някои видове мъжки бобри. Те го използват, за да привлекат интереса на женските, когато са в размножителен период. Звучи малко неприятно, ако си помислите, че това вещество може да е в парфюма ви. Но пък според експертните носове, тази течност се доближава изключително до сладкия аромат на любимата на много хора ванилия.

3. Роза от космоса

Вероятно вече сте се усъмнили в истинността на тази история, защото както знаете, в открития космос няма подходящи условия за отглеждане на рози. Но не бързайте да си правите заключения. В една от мисиите на известната совалка “Дискавъри” има необичаен пътник - една красива роза. Един от големите парфюмни производители успява да убеди НАСА да направят експеримент, за да видят дали нулевата гравитация ще промени аромата й. Според производителя ароматът наистина се променил и дори станал още по-завладяващ. Затова те го използват и създават един от известните парфюми, който може да си купите и днес.

4. Пуканки

Връщаме се отново в кухнята. Този път обаче нетрадиционната съставка е пуканки. Всички обичат да похапват пуканки, но не и да ухаят на тях. Една от най-известните френски модни къщи явно не е на това мнение. Тя използва ароматни молекули, извлечени от топли, току-що приготвени пуканки. По този начин придават на парфюма си по-маслено и плътно ухание. Може да ви учуди, но това ухание наистина се радва на много почитатели.

5. Кръв

Завършваме с една още по-нетипична и не особено приятна съставка - кръв. Ако сте фенове на певицата Лейди Гага, със сигурност знаете, че тя е известна със способността си да провокира и шокира хората. Явно тази нейна черта не познава граници. Преди известно време “майката чудовище” лансира собствен парфюм, който веднага привлече погледите с нетипично черния си цвят. Според редица спекулации в пресата, в него се съдържа дори частица от кръвта на Гага. Това обаче вероятно са само легенди, тъй като в съставите на парфюма е посочено, че той съдържа екстракт от беладона и шафран, но нищо не се споменава за кръв.

Ако някоя от тези съставки ви е шокирала, съветваме ви да прочетете какво се крие във вашия собствен парфюм - може да откриете нещо още по-интересно.

Източник: fragrances.bg/blog
 


Още по темата: парфюмсъставки
Още от
Спонсорирано съдържание