14 са новите заразени с коронавирус у нас, починал е един човек

Има заразено 4-годишно дете, чийто родител е лекар
Обновена: 31 май 2020 08:22 | 31 май 2020 08:18, Петя Славова
92
14 са новите заразени с коронавирус у нас, починал е един човек
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

14 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас, като изследвани с PCR тестове за последното денонощие са 606 души. Така общата бройка на лабораторно потвърдените случаи в България са 2513.

Активност е забелязана в седем области. 3 лица са в София. Всички те са амбулаторни. В Сливен - 4, Разград - 2, Ямбол - 2, Благоевград, Видин и Пазарджик с по 1 случай.

Още по темата

Има един нов случай на дете под 18 години. Става въпрос за 4-годишно, което е прието в МБАЛ - Сливен. Случаят е свързан с медицински персонал. Неговата майка е лекар в болницата в Сливен. Другото заразено медицинско лице с коронавирус у нас е в София. Става въпрос за зъболекар.

Излекувани са 10 случаи - двама са в София, в Хасково са пет, Ямбол е с двама и Плевен с един излекуван. Още един смъртен случай с коронавирус у нас. Починала е жена на 64 години от Сливен с придружаващо заболяване диабет. Приетите в болница в момента са 161, като 17 от тях са в интензивни отделения.

По отношение на международната обстановка има нови 124 103 случаи с коронавирус по света. Водещи са САЩ и Бразилия както по брой на доказани случаи, така и на дневна база. За вчерашния ден в САЩ са регистрирани 23 290 новозаразени, а в Бразилия  - малко над 30 000.

Следва Русия с малко под 9 000 нови случая за денонощието. Прави впечатление високият брой във Франция - 1828 и Испания - 664, като пояснението е, че тези данни са всъщност изравнявани за няколко дни.

Великобритания е с 1604 нови случая. В останалите европейски държави нивото на заразени е под 1000 души. Водещи са Беларус 894 и Швеция - с 637. В другите държави се запазва тенденцията за нисък брой - под 500 случая за деня.
На Балканите ситуацията е с водеща Турция, която е регистрирала малко под 1000 души. Следва я Румъния със 150. Северна Македония регистрира между 20-30 нови случая от няколко дни. Сърбия е с 27 новозаразени, А Албания с 23. В Гърция Босна и Херцеговина и Хърватия случаите са под 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
19
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
Абе вие хора мислите ли преди да пишете???Диабетът е старческо заболяване, болните от диабет са само възрастни над 50 години!Това е така нареченият диабет тип 2. Диабетът при децата (Слава Богу!) е много рядко срещано явление и той е автоимунно заболяване, така нареченият диабет тип 2, който е инсулинозависим. Вторият тип е по-благоприятен, но диабетът при деца е изключително рядко срещан, пак да повторя!
60
17
 
16
 
! Отговори
истина преди 3 години
До българинПожелавам на всички Българи които мислят че короновируса е обикновен грип или обикновена настинка да се заразят с него да го изкарат много тежко да не могат да дишат и да са на апаратна вентилация в болницата дано тогава да им акъла в дебелокожите им безмозъчни кухи инатливо празни глави!
59
2
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 55 (Златена)"Очень выросВ целом миреГриппа вирусТри, четыреШирится, растет заболеваниеЕсли хилый сразу гроб"Стих от песента "Утренняя гимнастика" на Владимир Висоцки. Висоцки твори през 70-те години на миналия век, когато никой не е чувал за коронавирусна пандемия.Грипът никога не е "обикновен"!!!От грип се умира, и то "яко се умира", всяка година по света умират над 500 000 души!Така че стига писа глупости, кой ли ти вярва!
58
3
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
До РадевСтоличните лекари излекуваха още 1 855 пациенти от заболяване, причинено от коронавирус. Това съобщи в неделя заместник-кметът на Москва Анастасия Ракова.
57
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо децата са с астма и диабет? Нали са ваксинирани срещу страшни болести?
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повече ме притеснява варненското лай няно петно, което дрейфува накъмто Слънчев бряг...
55
8
 
6
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Нека всички Българи които си мислят че короновируса не съществува да отидат санитари в всичките болници на цяла България за да се заразят с него да не могат въобще да дишат да са на апаратна вентилация в болницата дано след това да им дойде акъла в празните им безмозъчни инатливи дебелокожи кухи глави
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да питам ония умници от щаба, ако вируса остане да живее сред нас(дай боже да изчезне ) до живот ли ще носим тия маски, ръкавици, дезинфектанти?
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бразилия също се ваксинират задължително с БЦЖ. Защо имат бум на болестта? Нали БЦЖ-то пазеше?
52
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 49За сравнение ще ти дам данните за Сърбия от днес:- Направени тестове: 3548 проби;- Брой новозаразени: 27;- Брой починали: 0.Не ми се занимава да пресмятам, нито пък ще убеждавам някой кой е прав - Мангъров или Мутафчийски, всеки сам може да си направи изводите след сравнение на данните.
51
9
 
5
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Пожелавам на всички Българи които мислят че короновируса е обикновен грип или обикновена настинка да се заразят с него да го изкарат много тежко да не могат да дишат и да са на апаратна вентилация в болницата дано тогава да им акъла в дебелокожите им безмозъчни кухи инатливо празни глави
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радваме се, че лекарството се произвежда в нашата страна, защото така ще бъде достъпно за всички. Тя ще струва няколко пъти по-малко от нашите западни колеги.
49
6
 
8
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Истината е че 18 годишните млади Българи нарочно ходят по улиците на всички градове на цяла България след като се върнат вкъщи заразяват с коварната болест коронавирус свойте родители и като починат те наследяват от тях техните пари и имотите им. Извод в България расте 18 годишно безмозъчно користно инатливо егоистично алчно дебелокожо младо Българско поколение което се интересува само единствено от себе си и от никой друг
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По този начин Русия се превърна в една от трите страни, които имат активно лекарство срещу коронавирус!
47
2
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
В Русия изобретиха лекарство за коронавирус!Руското лекарство за лечение на Covid-19 "Avifavir", върху което работят RFPI и групата компании "ХимРар", ще пристигне в болниците на 11 юни!
46
6
 
5
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Има една истина 18 годишните млади Българи се разхождат по улиците на градовете на цяла България се заразяват с коварната болест коронавирус след като се върнат вкъщи заразяват с тази болест свойте родители като починат те наследяват от тях техните пари и имотите им.Извод в България расте 18 годишно безмозъчно инатливо егоистично користно алчно дебелокожо младо Българско поколение което се интересува само единствено от себе си и от никой друг
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последното денонощие са направени малко над 600 теста,броя на болните е 14.Аз не виждам да намаляват.Ако тестовете са 1500,или 15000?Мангъров май ще излезе прав.Да не стане така,че не дай си боже има втора вълна през зимата,страните в които сега броя на болните е малък да пламнем.Затова нека щаба спре по един или друг начин да го,,хапва".Не е нито колегиално,нито професионално!
44
6
 
3
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Десо, стига си мрънкала... - ще те водя на МОЛ в Масква...
43
2
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 38Ти да не си "уплашена"?Или "разтревожена"?Или нещо от сорта?Баща ми почина миналата година от "придружаващи заболявания".Но тогава нямаше коронавирус, така че просто получи втори инсулт.Два месеца на легло и не издържа повече.Преди 8 години през зимата беше получил първия инсулт и вирусна бронхопневмония, двустранна. Знам какво е, при всяка бронхопневмония е характерно че не можеш да дишаш, не само при инфекция с коронавирус. Така че стига спекулации, не е само COVID-19!!!
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Златена ?