Да паркираш на пешеходна пътека... под светофар - в столичния кв. "Дружба"

И още сигнали от Helpbook - изоставена кола, необезопасен строеж...
1 юни 2020 19:00, Анисия Иванова
38

Снимка: Helpbook

Близо 1500 изоставени автомобила годишно се регистрират на територията на страната. Този проблем продължава от години, както е видно и от постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info.

В един от тях наш възмутен потребител сигнализирал многократно отговорните органи, но без резултат. Реши да се обърне и към нас, а поводът е автомобил излязъл от движение и преседяващ повече от година в тревните площи на парк „Младост“ 4. Като екстра към него върви и зло куче, което се отглежда под колата и тормози всеки, който дръзне да премине в близост. Районът е заринат от фекалии, а собственикът продължава да нехае, въпреки молбите на съседите си.

Изпратиха ни сигнал и за друг нагъл водач на ППС. От изпратените снимки се вижда паркиран автомобил директно на пешеходната пътека под светофарната уредба на кръстовището в „Дружба“ 2, до Цариградски комплекс. Нашият потребител апелира към отдел „Пътна полиция“ СДВР за предприемане на незабавни мерки за санкциониране на собственика.

Получихме и молба от район „Витоша“ за пренастройване на светофарна уредба към автоматичен режим. Според автора на сигнала, в условията на пандемия от коронавирус това е най-простото и работещо решение за превенция.

Завършваме днешния обзор със сигнал за необезопасен строеж, където по никакъв начин не се спазват законовите предписания за тишина в часовете определени за почивка. От прикаченото видео може да се види, че строителите не носят каски и не спазват никакви правила за безопасност. Според сигнализиращия, отговорните органи са абдикирали  и не се упражнява никакъв строителен контрол.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Само лаете. Резултат-йок!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всекидневно в София пристигат по 60 *** за да станат Софиянци. Не казвам селяни защото селянина е синоним на честност работливост и морал. А *** е точно обратното на селянин.
9
0
 
5
 
! Отговори
Варна преди 3 години
и във варна се паркира под знак спирането забранено и то под носа на полицията но тя нехае оти не е още синя зона - полицията се интересува от заплатата та си само
8
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на тоя дето е изпратил сигнала да му е минавало през ума, че автомобила може да се е повредил?! И собственика просто да го е зае---- ?Или всички стадно трябва да си правим изводи на база на видяни неща.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е проблема при нас???Жилищните многоетажни блокове и концентрацията на населението в 10-ната големи градове на Бг.Швеция, и особено Норвегия и Финландия са държави с обширни територии, не много голямо и скупчено население, а и без Вируси те държат социална дистанция, манталитета им е такъв, не обичат да стоят близо един до друг.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кът за него си е изпаркирал супер добре.
5
0
 
6
 
! Отговори
Ще ходиш с такси, бе преди 3 години
До Бизнесмен с Аудиселски. Или с метро.
4
5
 
6
 
! Отговори
Е, то Дружба преди 3 години
колко пък да е в София.Оправяйте си се по селяндурски. Знаете как. И вие сте същите.Широк нож за гумите, отвертка или ключ за боята, резец за стъкло за джамовете. В краен случай полиуретанова пяна във всички отвори на колата.Какъв КАТ чакате в "Дружбите"?
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е при ГЕРБ, хората карат и фъргат и няма места за паркиране. Преди в комунистипеския резерват тук там някоя Жигула и някой голям тарикат с Лада дето се уредил с връзки с 3 години чакане вместо 10
2
0
 
27
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
"Да паркираш на пешеходна пътека... под светофар - в столичния кв. "Дружба""Когато,законите не се спазват,а органите,които трябва да следят за тяхното спазване ,перманентно отсъствуват,но това е белег,че държавата се е превърнала в територия.А в България това е видимо и се забелязва и от космоса
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Граждани