Колко ще ни излезе морската почивка това лято на родното Черноморие?

Един от три хотела в страната работят
1 юни 2020 12:58, Петя Славова
122
Колко ще ни излезе морската почивка това лято на родното Черноморие?
Снимка: БГНЕС

Един от три хотела или по-точно от местата за настаняване в страната работят. Това каза  Румен Драганов, шеф на Института за анализи и прогнози в туризма.

Според него по-голяма е бройката на по-малките обекти от сегмента. По думите му най-лесно информацията може да се провери в големите сайтове за самостоятелни резервации за всеки ден. От общо около 19 900 регистрирани места за настаняване в България налични в порталите сега са над 6000.

За предстоящия летен сезон нощувката на база ол инклузив в Приморско излиза двойно по-скъпа от тази в Созопол, съобщава "Монитор".

Според онлайн предложения тризвездна ол инклузив нощувка в Приморско, при настаняване в двойна стая, върви по 136 лв. за двама души.

Още по темата

В офертата влизат още използването на външен басейн, фитнес, чадъри и шезлонги. На разположение на семействата с деца са детски кът и площадка за игра. Курортната такса не е включена в цената, тя се доплаща по левче на ден. Цените на сянката по плажната ивица са между 2,50 и 3,50 лв. за чадър и шезлонг в зависимост от плажа. "Приморско - централен" предлага безплатни принадлежности.

В Созопол ол инклузив нощувката излиза двойно по-евтина. Двама туристи ще броят 68 лв. на вечер за студио в хотел с 3 звезди. В пакета "Лято" са включени още безплатно настаняване на дете до 12-годишна възраст, фитнес и външен басейн. Тук цените на плажните принадлежности са от 3,50 до 4,50 лв.

В Слънчев бряг, превърнат вече в град край морето, също предлагат атрактивни цени на летовниците. Нощувката в двойна стая в 3-звезден хотел на база ол инклузив струва 142 лв. за двама. Освен задължителното изхранване в парти дестинация №1 има и редица забавления като вечерно тематично шоу, уроци по танци, караоке. Гостите могат и да спортуват, играейки дартс, аеробика или водна гимнастика. За чадър и шезлонг на плажа ще броим по 4 лв.

Същите цени на плажни принадлежности предлагат и в Несебър, там обаче за вечер в тризвезден хотел с ол инклузив обслужване ще платим 78 лв. за двама, настанени в двойна стая. Чадърите и шезлонгите на брега на "Несебър-юг" са по 4 лв. всеки.

От 12 юни до 2 юли 2020 г. най-скъпа би излязла нощувката в 3-звезден хотел в Златни пясъци. Ол инклузив офертата е на цена от 150 лв. на вечер (за двама). Изхранването, външният басейн, комплектът от чадър и два шезлонга на плажа и аниматорските услуги са само част от предлаганите удобства за почиващите там. Лифтът до плаж "Кабакум" и обратно също е напълно безплатен.

Част от нововъведените изисквания за хотелите по Черноморието са спазването на социална дистанция и инсталиране на машини за дезинфекция в общите части на обектите. Храненето на блок маса също ще се извършва по различен начин - персоналът ще сервира на гостите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
45
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Нула. Толкова ще ми излезе.Жалко е разбира се, но преобладаващата част от българите които могат да заделят бюджет за почивка няма да е за "почивка" на черноморието.Колкото и да ни агитират, няма да се получи. И всички знаем защо.
15
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не са включени разходите за доктор и закупуване на антибиотици за лекуване на стомашни разстройства , след къпане в кафявото море...
14
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия мушмороци още не могат да вдянат,че тоя и другият сезон,трябва да се работи някъде около Нула печалба!Няма ги вече лесните парички,който не го разбере отива в киреча!
13
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз редувам Черно море с Гърция и на двете места ми харесва обаче ми е писнало до болка от снобарите дето само повтарят като папагали какъв рай било в Гърция и при нас колко зле било. Добре бе, ходете където искате, дреме ми на буя
12
30
 
12
 
! Отговори
Що тъй? преди 3 години
Мизерниците които плюят тука наляво-надясно всъщност няма да почиват никъде. Че кой ще ги пусне някъде с 5 лева в джоба?
11
3
 
26
 
! Отговори
Хохо преди 3 години
Дайте оферти за планина, стига с това море.
10
3
 
29
 
! Отговори
Евтино ли ? преди 3 години
ха ха ха -това за Юни е Даже Много Скъпооо !
9
7
 
37
 
! Отговори
гръкофил преди 3 години
Лично на мен - кръгла нула. Нямам намерение да се къпя с фекални води.
8
7
 
38
 
! Отговори
селтак преди 3 години
И различна маца всяка вечер да ми вкарват в леглото ,няма да стъпя !
7
7
 
43
 
! Отговори
кала-кала! преди 3 години
До МенИ пари да ми дават на Черноморието не стъпвам! По-близо и по-хубаво е в гръчко
6
3
 
32
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 3 години
Това, което пишете е ПЪЛНА ИЗМАМА!
5
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой ще дойде отде ще знаем кой коронясал мън гал се е търкалял преди туй в хотела, дорде има и един ромав във таз държава ще ходим във Гърция.
4
6
 
46
 
! Отговори
morski преди 3 години
абе на улицата да намеря парите, няма да ги изхарча на бетономорието
3
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък ще почивам на нашето море и ще се радвам да ги няма специалните и претенциозните
2
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На оо никой няма да стъпи бре! Стига с тия реклами.
1
10
 
40
 
! Отговори
Мен преди 3 години
На мен ще ми излезе 0лв. защото на черно море няма да почивам. Всеки с малко мозък в главата може да сравни различните оферти в боокинг или да види къде за същите пари получава много по-високо качество.