Без летовници започна туристическият сезон в Слънчев бряг

Всяка сутрин и вечер ще има дезинфекция на шезлонги и чадъри
2 юни 2020 10:44, Ния Христова
50
Без летовници започна туристическият сезон в Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС
Плажовете по българското Черноморие са отворени за туристи от 1 юни. Сезонът беше открит и в един от най-предпочитаните курорти у нас - "Слънчев бряг". Курортът е абсолютно празен. 
 
Само четири хотела обявиха, че отварят и започват работа. Този уикенд те бяха посетени от българи, но не и от чужденци. Хотелиерът Христо Чапкънов сподели в ефира на bTV, че са позитивно настроени, защото границите вече са отворени. 
 
"Трябва да създадем максимално добри условия, така че повече хотели да отворят. Целта е да не загубим България като дестинация за туризъм", допълни Чапкънов. 
 
Всяка сутрин и вечер ще се дезинфекцират шезлонгите и чадърите. В момента цената на плажните принадлежности е намалена до 4 лв. 
 
"На всички ще ни е доста трудно, ако тази година не дойдат чуждестранни туристи. До последно правихме калкулации на какви условия да работим. Надявам се след отварянето на границите да започнат да пристигат и чуждестранни туристи", обясни концесионерът на плажа Кирил Спасов. 
 
Медицинските екипи на плажа също са добре подготвени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
9
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Тихо и безлюдно почна сезона,дано така и завърши.
42
0
 
9
 
! Отговори
Don преди 3 години
Това е логичния край на туризма в "мутроландия". Причината за този крах не е вирусът,това е логичният завършек на бизнеса на мутрите,които с крадени пари и празни глави тръгнаха да правят бизнес,без да са на ясно как и защо се прави. Е,крадоха,лъгаха,мамеха гостите си,българи и чужденци докато и слепите видяха на какво са способни и сега.......ако искате вече им сваляйте ДДС и на 2 процента,резултата ще е същият. Една нула и с колкото да я умножаваш,пак е нула. Ха честито сега,мутро-бизнесмени.
41
0
 
12
 
! Отговори
НЕ,благодаря преди 3 години
Няма луди, мераклии за корона! Трябва да си мазохист, да изтърпиш такава "почивка", че и да си дадеш парите. И безплатно да е- не отивам!
40
0
 
10
 
! Отговори
Gabi преди 3 години
ТИЯ АЛЧНИТЕ БЕТОНИРАХА ВСИЧКО ТОВА НЕ Е ПОЧИВКА ЖИВА МЬКА СКАПАНИ КУРОРТИ
39
4
 
15
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Аз пък се учудих, че неколцина българи отишли. Да се прецакат така?
38
5
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Като няма чартърни полети От къде ще дойдат туристите на авто стоп ли?
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами мерси. Аз също съм на загуба защото това лято няма желаещи да наемат апартамента на слънчев бряг, но какво да се прави. Лично аз от 15 години не съм стъпвал там освен да прибера наема и за ремонта на апартамента след сезона.Отврат е, но падаха добри парички. Изпратих го и си купих вила в мало селце с 3 декара двор. Тотален ремонт и сега само се пщипъвач на шезлонга на спокойствие.
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите да фалират! Няма да видят и стотинка от мен.
35
1
 
15
 
! Отговори
жерб победа преди 3 години
Така и ще завърши, или по-зле
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митю Очото и той се блещи там за туристи ама нема.
33
3
 
34
 
! Отговори
Йо преди 3 години
Шок и ужас!Няма летовници!И то в най-супер, мега, гига якия курорт на Балканите.И то след като министърката Му обеща ваучери, намали ДДС и обеща "безплатни чадъри".Сега там е спокойно. Само свеж лек бриз от морето се носи, с мирис на Шанел Лайнер #5.
32
0
 
40
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
Сега могат да използват нулевата година и да бутнат 30% от хотелите като този на снимката, който е построен най-нагло директно на плажа. На тяхно място да се засади гора и да се напвавят детски площадки и спортни игрища оградени от дървета да пазят сянка. Същевременно да се премахнат всякакви фекални тръби от морето. Само тогава имаме шанс да предлагаме качествен продукт.
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами мутрохотелерите да сядат омърлушени на терасата и да хвърлят отчаяно къшеи хляб на крякащите чайки)))Ко ме интересува сезона им?Ако ми платят ще ги посетя
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Без летовници започна туристическият сезон...Всяка сутрин и вечер ще има дезинфекция на шезлонги и чадъри"
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верчето е единствения турист от форумите, който е на морето, но в мезонето с детето.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Курортът е абсолютно празен.
27
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верче, душица златна, ако под "оспешни" хора разбираш това да си хванала някой паралия и си му родила деца, шапка ти свалям. Това да отидеш "сас" децата в мезонета си в мегаквалитетния Слънчев бряг, ще остане най-голямото ти постижение в живота, за да има с какво да се хвалиш пред другите селски кифли. Поне научи децата си да пишат на правилен български. За теб вече е твърде късно, аман от неграмотни чалгари.
26
0
 
19
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Министърката ли откри сезона и имаше ли заря? Казано по-сериозно, май кипи безсмислен труд.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Верче : за Ваше съжаление няма начин такъв огромен курорт да бъде само за кифли и техните семейства,така че само тази може да се радвате на на "спокойния и чист курорт"
24
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Целта е да не загубим България като дестинация за туризъм"Вие българите отдавна ги загубихте като туристи, защото никой не му се плува в ла*на при условие, че Гърция е на 5 часа път. И чужденците ги губите, поне тези с пари, защото идват и виждат за каква средновековна миязма става въпрос и не се връщат никога. Великият "туризъм", на който разчита Слънчев бряг, са 5 - 6 хиляди млади пияндета и наркомани от западна Европа годишно. Укриване на приходи, ДДС измами, пари под масата. Фалит за вас.