Джордж Флойд починал от задушаване, Тръмп заговори за тероризъм

Независима аутопсия потвърждава убийството му
179

 
Убитият при арест от полицаи чернокож Джордж Флойд е умрял от задушаване заради притискане на шията и гърба. Това сочи независима аутопсия, извършена от лекаря, който е преглеждал тялото на Ерик Гарнър - невъоръжен чернокож мъж, който почина през 2014 г. в Ню Йорк при подобна ситуация.
 
"Не само коляното на врата на Джордж  е било причина за смъртта му, но и тежестта на другите двама полицаи на гърба му, които  са попречили  на притока на кръв в мозъка му, както и на въздушния поток в белите му дробове", се казва в констатация на независимата аутопсия на Джорд Флойд.
 
Заключенията потвърждават версията за убийство след полицейски произвол.
Още по темата
Аутопсията, която бе поръчана от семейството се различава от официалната аутопсия, която включва и основните здравословни проблеми и потенциални упойващи вещества, открити в тялото на мъжа, но не намира доказателства за насилствено причинена смърт.
 
Смъртта на Флойд стана причина за масови протести в различни градове на САЩ против расизма и полицейското насилие, които продължават вече почти цяла седмица. Задържани са около 4100 души. 
 
В над 40 града в цялата страна е въведен полицейски час, включително и в Ню Йорк.
 
Полицаите бяха уволнени веднага, а заподозреният за причинената смърт бе арестуван и е с повдигнати обвинения.
 
Американският президент Доналд Тръмп пък сравни нападенията срещу полицаи с вътрешен тероризъм.
 
Той мобилизира наличния федерален ресурс - граждански и военен, за да се спрат бунтовете и грабежите, разрухата и палежите.
 
"Препоръчах на всички губернатори да използват националната гвардия, за да доминираме улиците. Ако щат или град откаже да предприеме необходимите действия за опазването на живота и имуществото на гражданите си, аз ще разположа американски военни и бързо ще реша проблема вместо тях", заяви Тръмп.
 
"Всички американци с право бяха отвратени от бруталната смърт на Джордж Флойд. Справедливостта ще възтържествува за него и семейството му, той не ще е умрял на празно. Но не можем да позволим мирните протести да бъдат заглушени от една разгневена тълпа."
 
Тръмп обвинява за възникналите безредици крайнолявата група "Антифа". 
 
Според анализатори обаче протестите се използват и от крайнодесни, които също разпалват актове на насилие и вандализъм.
 
Според ФБР има организирани групи, чиято цел е да унищожават частна собственост и да провокират насилие, прикривайки се зад протестите. Властите вече следят и социалните мрежи, за да идентифицират хората, призоваващи към насилие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнясажии, Тръмп говори за тероризъм за онова което се случва в момента, а не онова което се е случило с мангупата, разбрахте ли некадърни преводачи и списвачи?! За това което се случва сега няма и не може да има никакво оправдание. Да рушат маймуните наред каквото им падне. Оня ден *** уби хладноккръвно бял полицай. Защо това го няма нито в един от фейк нюз сайтчетата? И това дава ли право на всеки да грабне по една бухалка и да руши всичко което е градено с години?!?!И Д И ОТ И!
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 102Правили са го и преди, опитаха се и този път да замажат нещата, но не им се получи.
93
2
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
i can't breathe (ACAB) -No Justice -no Peace!
92
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако дойдат демократите финансирани от китай....."Връщай рублите......и за тро0л не ставаш.
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 95 След като излязоха резултатите от независимата аутопсия , официалните власти ревизираха своите резултати , и признават ,че и тяхната аутопсия показва - убийство Разлика има все още , че незавимата аутопсия каза ,че Флойд е нямал сърдечни проблеми , а властите твърдят че е имал такива , а също следи от фентанил и метамфетамин. Независимата аутопсия отрича този факт оказа се ,че властите са излъгали с предишния си доклад . Ще видим , дали лъжат и за веществата
90
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
зад Дончо седят Евреите благодарение на които изобщо се крепи държавата Сащ.Ако дойдат демократите финансирани от китай пътят е ясен като по времето на Обонго Конго.Раздути бюджети висока безработица деиндустриализация загуба на пазари и накрая васал на катайската комунистическа азиатска ***.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори решетката не може да помогне на този mental handicap отново.
88
0
 
4
 
! Отговори
с две думи преди 3 години
До Анонимен 95 Защо ли ти се връзвам , ама от мен да мине "County Officials Rule George Floyd Death Was A HomicideThe Hennepin County Medical Examiner released a new autopsy report Monday, ruling George Floyd's death was a homicide. The office said Floyd's heart and lungs stopped functioning "while being restrained" by law enforcement officers."Сам си го преведи , не е трудно
87
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Демократите се опитват да го сготвят бай Дончо"Перхидрола е пътник.....това недоразумение е на грешното място........той е опасен, както за себе си, така и за останалите.
86
2
 
3
 
! Отговори
До 93 преди 3 години
А ние зелените човечета и червените бабички може ли
85
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Панаир до небесата за некъв питек
84
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи "независима" аутопсия? Щом е била поръчана от някого, значи не е независима. В случая е поръчана от семейството на умрелия, които имат интерес да го изкарат убийство, че после да съдят държавата за много, много пари.
83
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 91 И къде я видя тази съпротива от Флойд, бе умен?
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократите са финансирани от китай насърчаващи свободен пазар расови миксове и тн.На китайците не им пука за черните те искат да се инфилтрират по западните държави чрез смачкване на съпротивата.Нагла жълта пасмина бели и черни трябва да се обединим срещу азиатската напаст.
81
1
 
12
 
! Отговори
А преди 3 години
Демократите се опитват да го сготвят бай Дончо преди изборите. Ама ще се хванат за палците
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено ,че ще вкарат провокатори Дали Тръмп , дали Байдън или други лобита някакви - всеки си гони своите цели .Едни ще омаловажават протестите , други ще искат да извличат полза . А някой да седне да направи нещо за хората - едва ли . Ще приказват няколко месеца до изборите , и после пак - войни тук , преврати там , санкции и каквото им дойде на ум . Ще продължат да разрушават живота на милиони хора , за да могат те да си трупат милиардите и да не запазят властта си
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези американските ченгета до един ли са ***, бе? Гледайте на първия клип как на 28 секунда мачка хора с полицейска кола един побърканяк.
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е, че хората са се обявили против полицейския тормоз. Има полицаи, които са *** и не е само в тази държава. Днес са убили за нещо незначително този човек, утре може да е друг или майка или дете! Направо тяхната система е отвратителна. Ако нямате наистина важна работа по добре изобщо не стъпвайте там
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не си разбрал, щом се мъчиш да ме учиш. Нищо не си разбрал, защото не искаш да разбереш.Нищо не си разбрал, защото няма с какво да го разбереш.С човек се говори до три пъти.
76
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КоткиПолицая е имал около 15 оплаквания за насилие, но се е разминавал само с мъмрене.Просто си е мислил че и този път ще му се размине, но за негов лош късмет са го заснели и пуснали в интернет пространството.