Helpbook сигнализира за затлачени и непочистени речни корита

Ако видите проблем, подайте сигнал в онлайн платформата
2 юни 2020 18:51, Анисия Иванова
1

Снимка: HelpBook

В днешния обзор на постъпилите сигнали в Helpbook.info на първо място ще ви запознаем с проблем, който е на много места в страната. Наш потребител ни изпрати няколко клипа, на които е заснето състоянието на реката, преминаваща през село Тополово, община Асеновград.

Подпорните стени са срутени, както и бентът, от което положението става все по-опасно, особено когато има обилни валежи или снеготопене. Застрашени са от пропадане черен автомобилен път, както и недвижим имот, намиращ се в близост до реката. Авторът ни разказва как повече от 20 метрова стена била паднала преди пет години в непосредствена близост до централен път, по който минават автомобили и автобуси. Преди хората са се спирали да погледат красотата на реката, а сега освен руини нищо друго не представлява интерес като гледка. При по-силни дъждове реката си търси път откъде да мине, а пръстта пропада, което засяга и черен път, който непрекъснато се използва. Положението на реката от самия център на селото е трагично - свлачища, руини и огромно количество боклуци от всякакъв характер затлачват речното корито.

Ужасно е състоянието и на р. Перловска в столицата. В голям участък във водата са изхвърлени изкосени треви и отрязани клони, които се трупат на купчини и замърсяват реката.

Безхаберието минава всякакви граници и в близост до магистрала Хемус в района до Игнатиево. Незаконно сметище се увеличава прогресивно от 6 месеца насам и представлява нова „атракция“ за пристигащите и заминаващите от красивия морски град Варна.

Получихме и въпрос към администрацията на район „Подуяне“- поради каква причина не се извършва косене на тревни площи, където инвеститор засадил дръвчета, а в момента гледката представлява джунгла с тръни по над метър и половина.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
81609 преди 1 месец
Крайно време е т.нар. реки в София да бъдат покрити и пространството да се оползотвори като паркинги, търговски зони, пазари за преки производители и т.н. Докоога ще търпим да се разнася смрад от коритата им? Кат са покрити, няма да изхвърлят треви, клони и всякакъв друг боклyк.