Нови 19 случаи на коронавирус у нас, четирима починаха

Излекувани и изписани са 33-ма души
Обновена: 2 юни 2020 08:20 | 2 юни 2020 08:11, Александър Попов
107
Нови 19 случаи на коронавирус у нас, четирима починаха
Снимка: БГНЕС

19 са новите случаи на COVID-19 у нас. От тях в болница са 9 души, други 10 са на домашно лечение. Общият брой на заболелите е 2538. 

Има момиче на 14 г. от Сливен сред заболелите, както и 39-годишна бременна жена.

"Коронавирусът не е опасен за плода на жената или за детето, просто при раждането трябва да се взимат мерки”, заяви на брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Има и нов случай на заразен сред медиците - на медицинска сетра в Сливен. 1220 теста са направени за вчерашния ден с PSR тестовете.

От новите случаи притеснителното е в Ямбол, където са отчетени 9 случаи.

Излекуваните и изписани са 33.

Има четирима починали, мъж на 75 години в София без придружаващи заболявания, 78-годишен в Сливен с исхемична болест на сърцето, 62-годишен в Стара Загора с аденом на простата и жена на 66 години, която е била настанена от Пазарджик в болница в Пловдив. Общо починалите са 144.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да стане ситуацията по-оптимистична, трябва да спрат тестовете. Видя се, че това работи - по-малко тестове, по-малко случаи. Намалявайки тестовете може да докараме нещата до пълно преборване на епидемията - тиквата ще е безумно горд.
69
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВъзмутенСкоро ще има починал с придружаващо заболяване пърхот, акне или косопад.
68
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кога някои хора ще продължават да се правят на ощипани, че не знаят фактите. А те са: освен лекарите, които го отнесоха 95% от заразените са мангови дървета. Всичките ви призиви и кампании са в превод "да спасим манговите гори". А те и осигуровки нямат дори щото са тарикати.
67
16
 
3
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Ас сьм фен на мангьрката - сухите сьчки да горят като - флоид у щатите
66
11
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Дават се пари, за да пишат хората починали от корона. Беше трагично като си мислиш, че е истина, но като разбереш, че лъжат, се разгневяваш. Вече няма никакъв вирус, всичко мина още март месец. Щом разхлабиха мерките, трябва и да ги премахнат и да спрат с лъжите.
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 60. Абсолютни глу.пости си написал.
64
9
 
22
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Починал с придружаващо заболяване "62-годишен в Стара Загора с аденом на простата " От това не се УМИРА! Скъпи доктори изготвящи информациите-"не ставайте смешни". Утре сигурно ще дадете сл. обяснение- починал с придружаващо заболяване цирей на г.за! Толкова ли е страшно да си кажете -" Умря от развитието на коронавируса". Над хиляда на домашно лечение...с какво - с аспиринче....! Та нали няма лекарствено лечение...! Пребирайте ги в болниците и ги наблюдавайте, и не допускайте развитие на вируса
63
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Притеснителни нови 9 случая в Ямбол? Ами защо махнахте блокадата на гетото там?
62
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са странни някои обяснения за починалите. Може ли мъж на 75 години да няма придружаващи заболявания? И какво общо може да има аденом на простатата с настъпилата смърт от ковид?
61
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така, 19 нови. Нищо не е намаляло. Вчера при 606 теста - 8 заразени, днес при 1220 -19. Вие си правете изводите.
60
7
 
11
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Извадете статистиките...коронавируса е на последно място по смъртност...запомнете го ако можете...мишки
59
7
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Ей *** ти сигурно пуши по 3 кутии на ден.Притеснявай се повече от цигарите защото смъртността там е 6 милиона на година в световен план..има статистики влез и виж...***...пиете и пушите и не ви е страх от това а ви е страх от някакъв измислен вирус
58
2
 
5
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
Айде 19 заразени пак..Ето.Сега ви Излизат...ХмСега ви Излизат кафета у Дома..Казах Аз ..предупреждавах ама......
57
3
 
6
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
Абе Льольо..Как ги сметна че 11хил. От цигари умирели???Ми никотина убива раковите клетки бре.Всички диХтори пафкат....Забраняват цигарите за да се разболяват хората повече..Ми то всеки с Акъл знае че от както почна 2000г. "NO SMOKING" кампанията...Онкоболните станаха 3 пъти повече.
56
8
 
4
 
! Отговори
Мен преди 3 години
С една дума цигарите, които пушите са над 30 пъти по смъртоносни от корона вируса....ама нищо не викате за това...защо ли
55
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорил съм и с познати в Англия и в Италия. Никой няма дори комшия на леля на вуйчо да познава болен от корона. При тия числа не е нормално. Но поне у нас вече от 3-4 човека слушам, че са им предложени пари да запишат болни и умиращи вече, че са починали от корона. Казват, че после има дивиденти за съответната болница. Видели сме тая схема и друг път...
54
5
 
14
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Ямбол, Ямбммболллл, хмм... Имаше нещо характерно за Ямбол,... манган ли се до биваше там? Не, не, нещо друго е... отглеждат се мангови дървета? Не..... Ееееее, не е мога да се сетя...
53
13
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
И само да вметна,че от тютюнопушене за 6 месеца в България са починали 11 000 души.За 1 година по света умират 6 милиона от цигарите....правете сметка за кво иде реч....вие за корона глупостите се карате
52
4
 
12
 
! Отговори
Вторник преди 3 години
Слушах по радиото брифинга, ама такава глупост изръси Кантарджиев, щатите дърабъра едиколко си заразени "слава богу една от страните с най-добрите здравни системи'. Край на цитата.
51
9
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Покрай ето такива изкуфели старци - дъртаци и Мутафчийски изтрещя рано - рано, като прогнил бошон!