Афганистанци се криха в хладилен камион на паркинг във Видин

Полицията е заловила 7 мъже, жена и младеж
3 юни 2020 21:20,
8
Афганистанци се криха в хладилен камион на паркинг във Видин
Снимка: БГНЕС

Деветима чужденци от Афганистан са заловени в хладилното ремарке на товарен автомобил на паркинг в близост до Видин, съобщиха от полицията в града.

Още по темата
На 2 юни в 23.45 часа на тел.112 постъпил сигнал от служител на паркинга на крайпътен комплекс в близост до областния град затова, че полски шофьор чул тропане в хладилното ремарке на управлявания от него товарен автомобил "Волво". За проверка на сигнала и изясняване на случая към мястото незабавно се насочили служители на РУ-Видин и сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в областната дирекция.

Униформените констатирали, че пломбата на превозното средство е с нарушена цялост. В хладилното ремарке установили сандъци с дини, а между тях деветима чужденци – седем мъже, жена и момче, по техни данни от Афганистан. Няколко души споделили, че не се чувстват добре от престоя в хладилното ремарке. На трима била оказана медицинска помощ в МБАЛ "Св.Петка", няма опасност за живота им.

Групата е съпроводена до районното управление. Мъжете и жената са задържани за срок до 24 часа за установяване на самоличността им, а на 16-годишното момче е предоставена полицейска закрила за срок до 48 часа. Оперативна група е извършила оглед на товарната композиция.

Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
щом са се криели значи са играели на криеница7 се крият а 8-я ги търси нарушили са им играта
2
1
 
6
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 3 години
Короня вирус ги е домъкнал
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
измeт...