До седмица започва ремонтът на срутищата по пътя за Рилския манастир

Движението към Светата обител няма да бъде спирано
17
До седмица започва ремонтът на срутищата по пътя за Рилския манастир
Снимка: МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски обсъдиха с игумена на Рилския манастир епископ Евлогий предстоящите строителни работи за укрепване на срутищата на пътя за Светата обител, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

В срещата се включиха и представители на институции, които имат отношение към разрешителните режими за изпълнението на проекта.

Още по темата
Тук съм, за да направим план за действие и в края на следващата седмица да могат да започнат реални строителни дейности, коментира министър Аврамова. По думите й укрепителните работи ще се извършат на два етапа, с два отделни проекта. Единият касае пътната част - подпорната стена, която трябва да бъде изградена, заедно с другите укрепителни съоръжения. В горния край на терена ще бъдат изпълнени други укрепителни дейности, за да се спре ерозията, която е обхванала целия хълм.

Техническият проект за пътната част е готов, предстои приключване на съгласувателните процедури и стартиране на същинските подготвителни и укрепителни дейности.

Другият проект – за горската територия, който също е обсъден на днешната среща, е готов. За него предстои да бъде получено съгласие от Рилския манастир като собственик на земите и да се процедира през РИОСВ и Регионалната дирекция по горите.

Укрепителните дейности при 27-ми километър на третокласния път III-107 Кочериново – Рила – Рилски манастир – Кирилова поляна са възложени на "Автомагистрали" ЕАД. Дружеството ще работи максимално мобилизирано, за да може те да завършат колкото се може по-бързо и по третокласният път, който е основна връзка за Рилския манастир, за природните забележителности и туристическите обекти в околността, да се пътува удобно и безопасно.

При извършването на укрепителните дейности ще се вземат всички мерки, за да може пътуването до Светата обител да бъде възможно, коментира регионалният министър.

Строителните работи в участъка от около 250 метра ще се извършват без спиране на движението като трафикът ще се регулира и пропуска, за да не се затруднява пътуването на поклонниците и туристите до Рилския манастир.

И в момента е осигурена нормална проходимост в 250-метров участък в района на срутищата по третокласния път. Отсечката е сигнализирана с необходимите пътни знаци. Шофьорите трябва да карат внимателно, като спазват сигнализацията и ограничението на скоростта от 40 км/ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГEРБЕРИ купих Ви златен кръст откраднахте го, купих Ви железен кръст претопихте го, купих Ви дървен кръст изгорихте го. А на следващата литургия *** ще ми целувате!!!!! Амин!!!!!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдееее започват да крадат!!!!!
12
1
 
0
 
! Отговори
пед00фил.с.расо11 преди 3 години
Да, Евл00ги. Ти може да получиш и този транш.НО ПАТРИАРХА ПОСЛЕ ЩЕ ГЛЕДА ФИЛМ, ПРОИЗВЕДЕН И РЕЖИСИРАН ОТ ХОЛИВУД.ПОЗНАЙ, КОЙ ЩЕ БЪДЕ В ГЛАВНАТА РОЛЯ?И НАЙ-ХУБАВОТО ЩЕ БЪДЕ, ЧЕ ТЕЗИ ДЕЦА ДНЕС СА ГОЛЕМИ МЪЖЕ И ВСИЧКИ ЩЕ СВИДЕТЕЛСТВАТ СРЕЩУ ТЕБ.В НАЧАЛОТО НА ФИЛМА ЩЕ ПИШЕ: " ФИЛМ@ Е ПРАВЕН ПО РЕАЛНИ СЪБИТИЯ"Само не знам, как ще заснемат сцената късно вечер в твоята стая с Мир00олюб, който тогава беше 13 год дете, а ти 30 год. мъж.Нека ПАТРИАРХА ДА ПОПИТА МИР00ЛЮБ, АКО НЕ ВЯРВА НА НАС.
11
2
 
0
 
! Отговори
пед00фил.с.расо10 преди 3 години
Този грешен Свят не трябва да има достъп до Светия Манастир. ЗАТОВА БОГ НАПРАВИ ТОВА СВЛАЧИЩЕ.80 ЧОВЕКА ПЕРСОНАЛ? ВЪН ОТ МАНАСТИРА!!!НИКАКВИ ПАРИ ЗА ПЕД__ОФИЛА ЕВЛ00ГИИ!!!ДА СЕ НАУЧИ ДА ЖИВЕЕ КАТО МОНАХ!!! БЕЗ ДОСТЪП ДО СВЕТА!!! БЕЗ ДОСТЪП ДО ДЕЦА!!!НЯМА ПРЕКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ЕВЛ00ГИ, НО ЗАТОВА БОГ МУ ИЗПРАТИ ТОВА ИЗПИТАНИЕ.СЕГА ЕВЛ00ГИ ДА УВОЛНИ 80 ЧОВЕКА И ДА СЕ ЗАЗИДА В МАНАСТИРА. НЕ ДА ЧАКА ПАРИ.КОЙТО ОПРАВИ ПЪТЯ ДО МАНАСТИРА С ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА.1ВО ДА ПОМИСЛИ ЗА ДЕТЕ-МИР00ЛЮБ
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така, че да могат колите като стигнат, чичаците да ръсят клетниците с по 5 лева за паркинг! Няма ми стъпи крака на рилския повече!
9
1
 
0
 
! Отговори
пед00фил.с.расо6 преди 3 години
Защо 50 деца стачкуваха цяла седмица бяха блокирали с чинове семинарията в Пловдив, когато Евл00ги беше @%@^#?Питайте онова добро дете? Едно слабичко и високо, на което Евл00ги отправи неприлично предложение отново късно в неговата стая. То разказа на осталите истината.Много късни срещи правиш Евл00ги с деца. Тези деца вече са големи и няма да мълчат и да се крият. НИЕ НЕ СЕ СТРАХУВАМЕ ОТ ТЕБ.
8
1
 
0
 
! Отговори
пед00фил.с.расо7 преди 3 години
Тиквата ще даде 300 хил на Рилсикия. А, знаете ли, че Евл00гии е страстен почитател на късните разговори с малки момченца? Питайте го за Мир00люб от Варна. Какво правеше в стаята му до късно вечер?Много късни срещи. И това го видяха много хора.А, знаете ли, че днес същия този Миролюб е голям мъж и известен гееей, който не може да скрие истината. Вече го знаят добре в средите.
7
1
 
0
 
! Отговори
пед00фил.с.расо5 преди 3 години
Настъпи време за истината и аз ще ви я дам цялата. Сега и тук.
6
1
 
0
 
! Отговори
пед00фил.с.расо4 преди 3 години
Ще ви дам необходимите доказателства. Имена, дати, хора, институции. Само трябва "да се задвижи въпроса малко по-бързо", за да попречим на ГРОБАДЖИЙСКАТА МАФИЯ ДА ПЕТНИ МАНАСТИРА. Евл00ги не трябва никога да се докосва до пари,власт,тв камера и деца. НИКОГА!!!Нека Бог да ме съди, ако лъжа. Само, че не бях аз единствения свидетел. Имаше и други свидетели. Имаше близо 30 човека, които в рамките на 10 год. говориша, стачкуваха и се противяха. УВИ НЕ УСПЯХА.Настъпи време за истината и аз ще в
5
1
 
0
 
! Отговори
пед00фил.с.расо3 преди 3 години
Свлачище? Щом Бог е решил да не дава достъп на грешния народ до манастира.Така да бъде. Монасите сами да живеят без достъп с външния Свят. Да се молят и работят яко за тях и грешния народ. А,НЕ ДА МИ ОПЯВАТ ЗА ПОРЕДНИЯ ТРАНШ ОТ 300 ХИЛ ЛВ.Няма да изброявам всеки по отделно от неговите 80 служители, но ще отделя време да ви опиша само една ИСТИНА. Тази ИСТИНА Е СТРАШНА. Имам няколко такива ИСТИНИ и те са свързани с ЕВЛ00ГИ - монах, тв звезда, ***@$@дофил?Ще ви дам необходимите доказателства.
4
1
 
1
 
! Отговори
пед00фил.с.расо2 преди 3 години
Свлачище? Щом Бог е решил да не дава достъп на грешния народ до манастира.Така да бъде. Монасите сами да живеят без достъп с външния Свят. Да се молят и работят яко за тях и грешния народ. А,НЕ ДА МИ ОПЯВАТ ЗА ПОРЕДНИЯ ТРАНШ ОТ 300 ХИЛ ЛВ.Няма да изброявам всеки по отделно от неговите 80 служители, но ще отделя време да ви опиша само една ИСТИНА. Тази ИСТИНА Е СТРАШНА. Имам няколко такива ИСТИНИ и те са свързани с ЕВЛ00ГИ - монах, тв звезда, ***@$@дофил?Ще ви дам необходимите доказателства. Имена, дати, хора, институции. Само трябва "да се задвижи въпроса малко по-бързо", за да попречим
3
1
 
0
 
! Отговори
пед00фил.с.расо1 преди 3 години
Аз съм християнин и мога да заяви. Ако Бог иска ще направи Рилския манастир златен. Ще сънува един монах, че в корените на дърво ще намери злато и това ще стане. Само, че Бог е нещо много повече от всички манастири.Ще ви кажа нещо важно. Евл000гий не е добър монах. Той е ли@$цемер и голяма г***д. Ще ви разкажа реални истории с Евл00гий, за да разберете що за човек е той.Жалко, защото МАФИЯТА се е сродила с Евл00ги. За него е важно финансовото състояние на един фалирал и окраден манастир. Манастирът не е фирма, която да натоварва държавата в криза.Свлачище? Щом Бог е решил да не дава
2
2
 
1
 
! Отговори
Бай Ай преди 3 години
"Срутищата" църковно-славянска дума ли е или нова дума в НЕтълковния речник на Некадърните преписници.
1
3
 
0
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
ДАЙБОЖЕ