Спасителните постове в национални курорти през 100 м

Медицинските пунктове ще бъдат според дължината на бреговата линия
5
Спасителните постове в национални курорти през 100 м
Снимка: БГНЕС

Броят на спасителните постове ще е според дължината на бреговата линия и в зависимост от местонахождението на плажовете.

Спасителните постове на морските плажове, намиращи се в територията на курорти от национално значение остават през 100 метра, а на морските плажове, които са извън територията на националните курорти поставянето на спасителните постове ще бъде през 150 метра.

Това реши Министерският съвет, като одобри промени в Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи.

Проектът за промени в наредбата бе предложен след анализ на предложение от Българския червен кръст и съобразен с развитието на технологиите, с бързината и качеството на услугите по водно спасяване и медицинско обслужване на място на морските плажове.

Променят се изискванията при разкриване на медицински постове на морските плажове, като обособяването на медицинските пунктове и подвижни реанимационни екипи ще бъде в зависимост от дължината на бреговата линия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По Мангъров:Абе за кво са тия спасителни постове и мерки за безопаснос ...то ако ги нема, под 1% от къпещите се ще умрът - никакъв проблем не е :)
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка тези кафяви кочани са от твоето семейство.Фасовете по плажа и *** там също са от такива като тебе.Никой не ви е длъжен да ви ходи след г.за.Тонка като идеш в Чужбина пазиш защото селските ти номера не вървят там.
1
4
 
6
 
! Отговори
тонката преди 3 години
а плаващите кафяви кочани ще спазват ли социална дистанция от къпещите се