Заразата с коронавирус в Сливен тръгнала от пациент

Всички нови заразени са настанени в болница, състоянието им е добро
7
Заразата с коронавирус в Сливен тръгнала от пациент
Снимка: БГНЕС

Източникът на заразата в гастроентерологично отделение на МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен вероятно е силно заразен пациент, съобщи на извънреден брифинг кметът на община Сливен Стефан Радев, който е председател на Общинския кризисен щаб.

По думите му има пациенти, които са минали оттам и впоследствие са диагностицирани с COVID-19, което кара специалистите да мислят, че това е източникът.

Още по темата
През вчерашния ден са били отчетени най-голям брой заразени с коронавирусна инфекция в града от началото на кризата – общо 9 души, посочи той. От тях осем са медицински лица - седем души от Отделението по гастроентерология на МБАЛ "Хаджи Димитър" (двама лекари, четири медицински сестри и две санитарки), както и лекар от Военна болница, който е имал контакт с лекар от отделението по гастроентерология.

Отделението е затворено за дезинфекция, пациентите ще бъдат поети от другите болници.

Всички пациенти, преминали оттам през последния месец, са установени и ще бъде преценено как да се процедира с тях, дали всички да бъдат тествани или да се направи скрининг. Това ще бъде обсъдено на заседание на Областния кризисен щаб днес от 11.30 часа.

Всички новодиагностицирани са настанени в болница, като състоянието им не е тежко.

В двете инфекциозни отделения в Сливен има общо 24 пациенти с коронавирус, десет от тях са медицински лица. В общината заразените досега са 109, 69 са излекувани, десет са починали.

Кметът съобщи още, че има съмнение за служителка с коронавирус от персонала на детска градина "Детство". Тя е била контактна с диагностицирани лица и й е взета проба.

Превантивно от общината са предупредили родителите днес да не водят децата си. Ще бъде извършена дезинфекция на детската градина, съобщава БТА.


7
Още от Страната
ОВОС за всички инсталации за изгаряне на отпадъци
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Факт преди 4 седмици
Ми там са основно роми.... кво да е
6
3
 
3
 
! Отговори
до 5 преди 4 седмици
Какво тамошното население бе комплексар???
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
то тамошното население бърка вирус с въшкa
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тоя пациент от хората, дето вирОса не Фащал ли е?
3
1
 
10
 
! Отговори
славянин преди 4 седмици
Че те всички болници по презумпция са развъдници на всякакви зарази, затова и умните хора се грижат за здравето си и се стараят никога да не влизат в болници!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
пациент от маалата.... няма от къде да е другаде
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А пациента от кв.Надежда ли е?