България с 3 пъти повече средства от ЕС от вноската й

Така ще е в следващия период до 2027 година
4 юни 2020 10:22, Петя Славова
47
България с 3 пъти повече средства от ЕС от вноската й
Снимка: БГНЕС

България ще получава от еврофондовете над 3 пъти повече средства, отколкото ще бъде вноската ни за следващия програмен период на ЕС 2021-2027 г., става ясно от информация на кабинета.

Вноската ни в бюджета на Общността за целия период е 3,3 млрд. евро. а по инициативата „ЕС от ново поколение“ за нас са заделени почти 9,2 млрд. евро за безвъзмездна помощ. Освен това ще можем да ползваме с 3,1 млрд. евро евтини инвестиционни кредити.

В рамките на Кохезионната политика за следващия програмен период за България се предвиждат 8,78 млрд. евро, за преки плащания по Общата селскостопанска политика – 4,98 милиарда.

От трите фонда за миграция ще получим 239 млн. евро, от Фонда за справедлив преход - 668 млн. евро., сочи още справката публикувана на сайта на кабинета. За проекти по модернизация на АЕЦ "Козлодуй" от ЕС ще получим 56 млн. евро.

Тепърва престоят обсъжданията на техническо ниво, в Съвета и Европейския съвет на заседанието на 18-19 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
чичо преди 3 години
Току що се събудих от Позитано.Нощес чаках Гергов да донесе малко кеш с който да убедя другарите да се обединят с ГЕРБ,но нещо съм позаспал.
37
4
 
4
 
! Отговори
www преди 3 години
Позитано, събудете се, нещо не виждам достатъчно омраза и плюне под тази новина! Г-жа Нинова де не се е успала с опорките!
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕльоменатНикой не ти забранява, само те питам с какъв сурат се явяваш тука и говориш за корупция, шмекерии, долни бразилски номера или, най-общо казано, байганьовщина? От позицията на особено почтен човек ли? Ти си същия като тия дето храниш, само дето за тях не е сигурно дали правят това в което ги обвиняваш, докато за теб е сигурно, щото си го признаваш. Не знам каква е тая ши*офрения, да не можете да се разберете какви сте и какво значи това. Нямаш си и на идея какво искам.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо бъркате - България внася вноската в ЕС, а хунтата в България прибира парите. Разбира се с благосклонно затворените очи на чиновниците в Брюксел.
34
2
 
1
 
! Отговори
бивш преди 3 години
не ме интересува , отдавна не сме в България ..
33
2
 
1
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
С демократична мутра, която уж има право да изказва мнението си свободно. Преди 89 едни червени ми забраняваха да говоря ,а сега други пребоядисани червени също ми забраняват ли? За това аз искам лустрация за доносниците и комунистите , а ти *** не искаш, защото партията ти от герберчета са 90 процента такива начело с барда на комунделите Спас Гърнето.С стари..... нов бардак не се прави са казали хората, но вие упорито държите да са такива. Ето за това аз ще съм *** според теб
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕльоменатАз прочетох какво си написал: понеже казваш, че ти правели нарочно проблеми те питах, дали това условие си го е имало. Щото ако си го е имало, това че ти не гледаш какво се изисква, нали знаеш ... Не, няма нужда, достатъчно ганьовски номера. Само не знам с каква мутра се явяваш тука и ревеш срещу каквото и да било.
31
1
 
4
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Казах ти , че наех персонал и пак нищо. Аз от тази държава нищо не искам както и тя от мен нищо да не иска. Данъци няма да плащам за да хрантутя суджуци и бесепари.на мое име няма нищо да ми пращат проверки ако искат. Държавата с най много администрация и калинки на глава население няма да храня.Колата ми е на инвалид. Още инфо как мамя държавата искаш ли?
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ельоменат"Искаха ми 4 човека персонал"Значи, те са виновни, че има изисквания фирми с какъв персонал могат да кандидатстват. По-нататък си жива трагедия: фиктивни договори, работа на черно ... И ти имаш наглостта да критикуваш някой, при положение, че си абсолютен ***. Нека позная, това за броя служители на фирмата е било условие ....
29
3
 
1
 
! Отговори
> преди 3 години
До До: Анонимен - 4... с изметнатата дограма и с допотопните чинове и примитивни средства за обучение. Не знам какви "фитнес зали" са ви направили. Аз от дъжд на вятър посещавам български села и не съм видял на мегдана фитнес зала в село със старци. Ти ако си дай списък с тия села. Ще станат туристическа атракция. Саниране, лично аз познавам двама човека в санирани блокове и двамата си бият гъ*а в тавана, че сметките им са паднали наполовина и не съм чул да се оплакват да им пада изолацията.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия намалява ДДС за всички... аз нито съм ресторантьор.нито артист.никой не ми помогна в кризата
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е важно дали е с 3 пъти повече средства от ЕС от вноската й, а в чии джобове тези средства отиват. Какво се е подобрило за народа? Добре са само ГЕРБавите.
26
1
 
4
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Ще ти дам пример. Първият път искаха да имам поне 4 човека персонал. Знаех , че нищо няма да стане и направих фиктивни 4 договора на безработни приятели. Както си и мислех намериха нещо друго. Сега си представи ако не ми бяха авери колко обещетение щях да платя на 4 човека. Както и да е от почти 4 години зарязах всичко. Закрих фирмата и сега работя само на частно и черно. Данъци не плащам , а даже получавам някакви пари и материали като безработен до като си правя между 3 и 5 бона на черно
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И 10 пъти повече пари да има, шайката пак ще ги открадне.
24
1
 
4
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Това е добре, само ако всичко отиде по предназначение. А не част от тях в джобовете на някой хора. ..!
23
2
 
1
 
! Отговори
> преди 3 години
До До: Анонимен - 4Абе, аз не съм говорител на никой, но знам, че в България да седиш отстрани и да си чешеш езика е национален спорт. Никой нищо не бил направил, та не "видели" нищо, ама после пък не, че нямало, ама било едикакво си. Абе, ***, ти може и да си на 35 ама аз вече съм над 60 и си спомням какво представляваха пътищата ни до неотдавна. Сега ревете, че не ви е гладко като стъкло, преди нямаше пътна маркировка а от дупка в дупка се влизаше. Помня и българските училища ...
22
1
 
7
 
! Отговори
Лапач-политик преди 3 години
Яко ше се лаппа!
21
3
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
ех този лош ЕС със неговите лоши ценности...дава дава поднася лош е нали?а ние се научихме да сме като братята *** само да искаме без да се налага да се интегрираме
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ельоменат"все нещо не им е както трябва"На кой "нещо не е както трябва"?Има ясни разписани правила какви условия трябва да изпълниш. Ако не си ги изпълнил ти връщат документите, за да си ги оправиш. Или викаш, ти си изпълни всичко както е по изискванията и те "не, та не"?
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много за крадене и се краде жестоко!