Майката на нахапаното от куче дете: Само с извинение не става

Момчето дълго време ще се възстановява от раните
4 юни 2020 09:28, Ния Христова
40
Майката на нахапаното от куче дете: Само с извинение не става
Снимка: БГНЕС
10-годишно дете беше нахапано от куче от породата "Кане корсо" в казанлъшкото село Крън. Момчето има множество рани по тялото, а за пълното му възстанвяване ще са нужни 5-6 месеца.
Още по темата
 
 
Марк сподели, че попитал собственичката дали може да погали кучето и когато тя му казала, че е зло, той си тръгнал. Животното обаче е успяло да се отскубне от собственичката и се нахвърлило на детето. Марк разказа, че първите няколко дни много го е боляло. 
 
10-годишното момче също има куче, но твърди, че то е добро. 
 
"Той изглеждаше ужасно, целия в кръв, в рани, блед, каза, че му е лошо", разказа майката на Марк в ефира на bTV. 
 
Тя заяви, че по закон едрите домашни животни трябва да носят намордник.
 
"Съжалявам" в този случай не стига, трябва да се спазват правилата. Искам такива случаи да няма повече. Следващото дете може да е по-малко, то няма да има шанс да оцелее", коментира още майката. 
 
Жената се надява, че Марк няма да има трайни психически проблеми, също така няма да спре да обича животните.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
joe преди 3 години
По принцип породата не е бойна, уравновесени животни са, но все пак са пазачи по дух. Има и злобни екземпляри или такива, които са специално обучени да налитат на хора. Аз имам кане корсо и си го гледам на двора, като го извеждам навън много рядко и на врата винаги е със задушаваща метална верижка с шипове. И това не е в града , а на село, където почти няма хора, с които да се разминеш по пътя. Агресивните кучета, особено едрите породи, трябва да се умъртвяват.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обожавам животните и съм върл природозащитник. Но масово стопаните си пускат кучетата на детски площадки, без повод и намордник. Има породи, които са особено агресивни или големи като размери. И често се случва някое куче да се затича към дете или да се опита да му се надхвърли. Мен лично така ме нахапа преди години един питбул, че още имам белези и страх.И въпреки това обичам животните.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може ли да влезе да погали мечката в зоопарка? Много обичали животните.И животните много обичат хората.
24
5
 
4
 
! Отговори
абу преди 3 години
Не ме интересува големина или порода куче.Искам като изляза,да не ме напада и да е водено от стопанина си на каишка.Децата да си знаят мястото и да не се блъскат в останалите,а после всички да им носим отговорността.Тя е само на родителите.Те да ги научат да пресичат улици,да не пипат всяко срещнато куче,да са милосърдни към дивата природа,да не досаждат на хората и т,н,Българинът верно е ***.
23
6
 
1
 
! Отговори
+ преди 3 години
Българина е безкрайно *** като вселената но има мнение по всеки въпрос и самочувствието че неговата гръбначна мисла е единствено вярната пти това от последна инстанция. Да наречеш породата Кане корсо селектирана порода за убиване най-малкото показва тотално непознаване на материята....в частност историята и предназначението на породата... Има зли хора има и добри....дай да *** азиатците щото са зли....специално селектирани да режат глави с меч...
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
необходим е закон-тези които отглеждат бойни породи кучета да носят повишена отговорност(по-тежки присъди),щом поставят обществото в риск
21
2
 
18
 
! Отговори
teo преди 3 години
Крайно време е в България да се забрани отглежданията на тези кучета убийци !!! Сега на първо място това куче да се умъртви и жената която го е водила без наморник да бъде съдена като престъпница, защото това куче можеше да убие детето !!!
20
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кучето изръмжало и то хукнало да бяга ами то и *** да е било ще го подгони.бягайте от кучета и други животни само ако сте по бързи от тях.
19
0
 
21
 
! Отговори
Re преди 3 години
Има папагали,рибки,костенурки,че даже Шварценегер магаренце си отглежда вътре в къщата.Ама не,хората искат да си отглеждат кучета-убийци,защото е модерно да имаш озъбено куче в къщи,което може да убие човек с няколко захапвания.
18
1
 
17
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Дано на всички кучкари (в повечето случаи некадърни и неспособни да направят и гледат деца ! ) им се случи същото !
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На зло куче зла тояга даже две...!!!
16
26
 
1
 
! Отговори
Нда преди 3 години
Явно пари иска, не само извинение.
15
1
 
28
 
! Отговори
пародия на държава преди 3 години
В повечето цивилизовани страни е ЗАБРАНЕНО да се отглеждат свирепи породи кучета. В тези страни в които е позволено да се отглеждат е ЗАБРАНЕНО да се извеждат на обществени места, каквито са улиците, парковете и т. н. Такова чудо като в БГ, по улиците да гъмжи от бездомни кучета или пък всеки *** да може да отглежда и развежда СВИРЕПИ породи кучета на обществени места, няма никъде.
14
7
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Преди много време куче ухапало леля ми като дете. В рамките на час дядо ми заловил кучето и го одрал живо на двора. Толкова за кучетата и децата.
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип тази порода са уравновесени , но за да е толкова агресивно , кучето най-вероятно е бито от собстветика.Някои хора не си дяват сметка , че кучето изисква внимание и възпитание , а не само разходка за 10 мин сутрин и вечер. Който не може да се справи с куче от едра порода , просто да си гледа един пинчер или котка като толкова иска домашен любимец.
12
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забрана за свободно разпространение на такива породи кучета.Ако искаш такова, трябва да го вземеш от 1-2 официални развъдника и да си задължен всеки месец да провеждаш тренировки с кучето при сертифициран инструктор.А не някой решил, че иска огромно куче, набутал го на двора на вилата и го оставил на самотек!Децата и животните са невинни души, които ние от безхаберие, незнание и нежелание оставяме да се оправят сами и после се чудим що нещо се е прецакало. Що ли?!
11
1
 
26
 
! Отговори
бла,бла преди 3 години
Мен един голдън ретривър 3 пъти ме напада, а стопанката му продължава да го разхожда без повод или намордник. Веднъж се затича към детето и му теглих един шут, а тази исках да я изкормя, но тя просто е ***. Да, кучето може да не е виновно, ама пази някаква територия, а тая *** тьотка си лафи по телефона винаги и не ,,, че кучето ѝ е неадекватно. За жалост е възможно да ме нападне пак и този път ще трябва да нашляпам един шамар на бабката и да изляза виновен накрая. Аман.............
10
0
 
25
 
! Отговори
туй то преди 3 години
докато живеем в зоопарк нещата ще са все така родителите да извадят съдебно медицинско и да съдят собственичката на песаа ако е уличен *** пак медицинско и да съдят общината
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавата на кучетата и промитите мозъци е така !
8
28
 
6
 
! Отговори
мен преди 3 години
Като гледах майката как говори не са от най-умните, а детето горкото жената му казала да не го дразни то от къде да слуша.