Морски оферти през юни, почивката ни може да се изтъни с до 500 лв.

Някои курорти дават доста добри оферти
4 юни 2020 17:00, Петя Славова
54
Морски оферти през юни, почивката ни може да се изтъни с до 500 лв.
Снимка: БГНЕС

След кризата от коронавируса, туристическия бранш се опитва да покани туристи с намаляване на цените. Макар и да е месец юни, курортите ни са празни. Затова и започват с оферти с до 500 лв. по-евтини за този месец.  Други пък дават промоция с две нощувки, третата да е безплатна.

На много места и цената на шезлонг и чадър е намалена или дори безплатна. Намаление може да има и от това, че цените на горивата у нас са спаднали с до 26% спрямо миналата година.

Още по темата

Слънчев бряг обикновено се посещава от английски туристи, но тази година заради болестта и ограничителните мерки за посещения на гости от Обединеното кралство, бранша трябва да насочи усилията си към българите. Същото се отнася и за руските граждани, за които все още съществуват рестрикции и карантина.

Офертата за семейна ваканция с дете до 12 години на "Слънчев бряг" на база олинклузив излиза 432 лева за шест нощувки, вместо 864 лева, колкото е струвала миналата година, пресмята "Телеграф".

Договореното с концесионерите намаление на плажните принадлежности в курорта е те да се отдават срещу 4 лева за брой, вместо 10 лева през миналата година. Така спестеното от таксата за чадър е 42 лева.

За Созопол офертите са плащаш 2 и получаваш третата нощувка безплатно. Така хотел предлага настаняване на двама възрастни с дете до 12 години в стая за три нощи на цена 80 лева, вместо 120 лева. Седмичната ваканция би излязла в този случай 160 лева, вместо 240 лева, което прави 80 лева спестени от нощувките.

В Несебър семейният хотел до края на месеца е от 14 лева на нощ на човек. Сянката и шезлонга в историческия град пък се наемат срещу 2,50 и 4 лева, в зависимост от ивицата на която ще плажувате.

На Златни пясъци тази година офертите също са привлекателни като цените са с около 27% по-ниски. Ваканцията за семейство в хотел на база ол инклузив излиза 360 лева. Миналата година за същата почивка цената би била 480 лева, което е 120 лева повече.

В Албена, което е предпочитано място от много българи и чужденци заради спокойствието, цените на хотелите тази година ще са на равнищата от миналата. А мениджърите на комплексите прогнозират, че те ще се запазят същите и през следващото лято. В момента седмична почивка в курорта за семейство с включено всичко, както и безплатни чадъри и шезлонги на плажа струва 648 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И с 1500лева да поевтинее пак няма да отидем.
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ората немат пари за глупости. Да си одат те да си почиват....