Морски оферти през юни, почивката ни може да се изтъни с до 500 лв.

Някои курорти дават доста добри оферти
4 юни 2020 17:00, Петя Славова
54
Морски оферти през юни, почивката ни може да се изтъни с до 500 лв.
Снимка: БГНЕС

След кризата от коронавируса, туристическия бранш се опитва да покани туристи с намаляване на цените. Макар и да е месец юни, курортите ни са празни. Затова и започват с оферти с до 500 лв. по-евтини за този месец.  Други пък дават промоция с две нощувки, третата да е безплатна.

На много места и цената на шезлонг и чадър е намалена или дори безплатна. Намаление може да има и от това, че цените на горивата у нас са спаднали с до 26% спрямо миналата година.

Още по темата

Слънчев бряг обикновено се посещава от английски туристи, но тази година заради болестта и ограничителните мерки за посещения на гости от Обединеното кралство, бранша трябва да насочи усилията си към българите. Същото се отнася и за руските граждани, за които все още съществуват рестрикции и карантина.

Офертата за семейна ваканция с дете до 12 години на "Слънчев бряг" на база олинклузив излиза 432 лева за шест нощувки, вместо 864 лева, колкото е струвала миналата година, пресмята "Телеграф".

Договореното с концесионерите намаление на плажните принадлежности в курорта е те да се отдават срещу 4 лева за брой, вместо 10 лева през миналата година. Така спестеното от таксата за чадър е 42 лева.

За Созопол офертите са плащаш 2 и получаваш третата нощувка безплатно. Така хотел предлага настаняване на двама възрастни с дете до 12 години в стая за три нощи на цена 80 лева, вместо 120 лева. Седмичната ваканция би излязла в този случай 160 лева, вместо 240 лева, което прави 80 лева спестени от нощувките.

В Несебър семейният хотел до края на месеца е от 14 лева на нощ на човек. Сянката и шезлонга в историческия град пък се наемат срещу 2,50 и 4 лева, в зависимост от ивицата на която ще плажувате.

На Златни пясъци тази година офертите също са привлекателни като цените са с около 27% по-ниски. Ваканцията за семейство в хотел на база ол инклузив излиза 360 лева. Миналата година за същата почивка цената би била 480 лева, което е 120 лева повече.

В Албена, което е предпочитано място от много българи и чужденци заради спокойствието, цените на хотелите тази година ще са на равнищата от миналата. А мениджърите на комплексите прогнозират, че те ще се запазят същите и през следващото лято. В момента седмична почивка в курорта за семейство с включено всичко, както и безплатни чадъри и шезлонги на плажа струва 648 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
гербедян преди 3 години
Нещо много избирателно се трият коментари. Така директно се вижда кой от троловете са на днеса :)))) елементарни сте, колеги
41
1
 
3
 
! Отговори
Фелейшио Кейн преди 3 години
тоя кал так продължава с простотиите си :))))) точно заради такива нормалните бягат по чужбина
40
2
 
1
 
! Отговори
Еис преди 3 години
Селяните да си седят по панелките.. тръгнали морето да ми коментират. Работя във Варна управител на бар. Редовно гърмя и към Слънчака. Кеф ти евтин алкохол и хотели, кеф ти яки и готини ***,ки. Вие си стоите дома и си мечтайте за гърцията.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък, с 500 лева ще е по-евтина почивката! На Алепу край Созопол предлагат безплатно нощуване в клетките на брегоукрепителната стена!!! Назад към природата!
38
0
 
4
 
! Отговори
Idaaa преди 3 години
Цяло семейство на Албена за седмица е 648 лв на човек айде казвайте ги тия неща де.
37
0
 
3
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Пълня бутилката с газ, щайга домати и ракия и на 15ти рано-рано съм с челядта на Маказа, че към обяд опашката може да стигне до Момчилград. При нашите хотелиери да ходят приближените им от властта. Друг няма там да стъпи. Аз съм скъсам *** и ми е по-евтино на Гърция. Даже въдица ще си взема, може и да извадя нещо.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е вярно. Защо се напъвате нон стоп да услужвате на управляващите?Направо се излагате
35
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На който не му харесва бетона - на палатка или бунгало. Може и на село при комарите, кърлежите и мухите.Вкусове всякакви, за всекиго по нещо.
34
5
 
20
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Хора! Живеем в 21 век. Това са цели, които са 5 пъти по-високи от тези, които ще получите в чужбина! Отидете в Турция, Гърция, Италия, Испания... За тези пари ще стоите 2 седмици с включени полети. Не бъдете *** да ходите в България
33
1
 
17
 
! Отговори
екейшио Кейн преди 3 години
не че нещо, ама Аспровалта е на 3 часа и половина, плажът е колкото околовръстното, храната като в Шератон
32
1
 
19
 
! Отговори
sfd преди 3 години
Верваме ви. И руснаците ви верват. Ама както руснаците нема да дойдат, така и ние. Мене единственото ми притеснение е, като отворят границата с Гърция да нема големи опашки първите дни, че мисля да се изнижа натам.
31
1
 
21
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Тези пишман хотелиери и ресторантьори вече стават досадни....
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен ме интересува качеството, а не цените за лошото качество на почивката, за които е новината.
29
2
 
26
 
! Отговори
Мисирки сте и това е преди 3 години
Пак неадекватни мисирски напъни за реклама на българското мутроморие, а от скоро вече и официално, ! Който има пари за море отива в Гърция ! Набийте си го това най-накрая в главите, *** с *** !
28
2
 
11
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
500,безумно скъпо.100-120 за четиричленно за две седмици,с хубава храна може и да има желаещи :)
27
1
 
18
 
! Отговори
Всемогъщия и богат преди 3 години
Тез *** обаче си вярват че ще има сезон, леле майко, но не се учудвам!Българските мутри са оптимисти, дори когато ги закопаеш под земята, те извират нови...Може би нямат прекъсване, защото собствениците са в парламента, и може би за това е цялата шумотевица и пропаганда от мисирките, видиш ли там е избора, по Бетономорието.
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как е морето? Кафяво ли е? А има ли 7-8 етажни укрепителни съоръжения на самия плаж?
25
1
 
18
 
! Отговори
Беден Българин преди 3 години
Ехееей, мечти! Че то аз ако имах излишни 500 лева щях да се оженя бе! За втори път!!!
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече се опитвате да рекламирате черноморието с п л атени с татии толкова повече отблъсквате хората. На море в БГ ако ще напълно безплатно да е,НЕ. Има далеч по добри дестинации,не става въпрос за по евтини а за по добри.
23
1
 
12
 
! Отговори
59395 преди 3 години
Като задължиха хората да си вземат отпуск през дъждовния юни, какво очакват за българския туризъм? Да направят като Нова Зеландия - за да подпомогнат таошния туризъм, въвеждат 4-дневна работна седмица. С такава стъпка ще се даде действителен тласък на туризма не сам по морето.