БАБХ отчете неспазване на дистанция в заведенията

На места персоналът не бил обучен да спазва изискванията
6 юни 2020 11:26, Петя Славова
16
БАБХ отчете  неспазване на дистанция в заведенията
Снимка: БГНЕС

По време на извънредното положение работата на БАБХ се е увеличила, обясни д-р Любомир Кулински, директор на Дирекция "Контрол на храните" в Агенцията по храните.

"Това стана с оглед, че на различни етапи бяха отваряни и затваряни търговските обекти. Бяха предприети и други мерки от държавата и БАБХ трябваше адекватно да реагира на задачите, които й се поставяха. Смятам, че дотук се справихме нелошо", обясни пред Нова тв Кулински.

Още по темата

По думите му проверките за спазване на противоепидемичните мерки са започнали още на 6 май - първият ден, в който бяха отворени откритите части на заведенията.

"За 22 дни инспекторите извършиха над 4 000 проверки. При тях има около 500 предписания, 13 акта за установяване на административно нарушения и 4 затворени заведения", каза Кулински.

"Най-честите нарушения бяха свързани с това, че на места персоналът не беше обучен как да спазва изискванията. На места разстоянието между масите не се спазваше. Имаше и случаи, в които пък дезинфектантите бяха поставяни близо до храни", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е пунта мара, връщайте старите мерки и карантината докато не е късно.
14
0
 
12
 
! Отговори
лоби преди 3 години
Няма никаква дистанция на опашките по магазините, а това е най важната мярка, която нищо нищичко не струва на хората, а просто е въпрос на едно добро възпитание и култура. Като се бутаме по бързо ли ще ни дойде реда до касите, нали трябва първо който е пред нас да бъде обслужен, едва тогава идва нашия ред. Моля спазвайте дистанция и изисквайте това от другите. Дистанцията трябва да остане единствена мярка и да стане норма на поведение на култура, възпитание и добри обноски.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БАБХ установила птичи грип по птиците, освен свинска чума по прасетата. Хай честито на производителите от вирусоносителите, щеше да е смешно ако не беше тъжно...
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Приятел" А то точно той трябва да ходи с маска като се има предвид, че е с наднормено тегло и е рисков фактор за себе си и за останалите ***.
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко сте смешни вие от БАБХ, дето се кланяте безропотно на властта
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kolko santimetra ne sa spazvali?
9
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
И аз отчетоох, че не съм в списъка на най-големите крадци /списъкът на Форбс/, но какво от това?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приятел банките са на нашите хора,пък и в НС нямат маски ,миналия ден на МС Каракачанов пак нямаше маска )
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре стига глупости, никой не спазва дистанция и мерки, защо се вторачват само в заведенията? Отидете в понеделник в банките да видите опашки за пенсии, ами прословутите хотели на Ангелова? Там как ще стане, ще ги настаняват по сам човек в стая ли? За гетата да не говорим, там не са и чували какво е това... Тъй, че господ дани пази, останалото са празни приказки
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България няма и един Michelin Star така че ... за кво говориме изобщо? Ресторанти? Бухххахахаххахаххахаха! Дооооони селски кръчмички, незаслужаващи и миг от вниманието ми!
5
3
 
11
 
! Отговори
Ku4e преди 3 години
В София по4ти навсякъде в затворени помещения, хр. магазини и кафета са без маски и шлемове. Отделно няма никаква дистанция на опашките. Защо. Още не е 14 когато отпадат маските?
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не ходя. 10 ПРЖОЛИ СА 20 ЛЕВА, стига за седмица. Защо да ям подметка неясно как приготвена, кой е пикал без да си измие ръцете или кой си е близал пръстите! Айде няма нужда!
3
4
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
БАБХ, благодарение на вас Барба Ганьос уби животинките на хората и обрече населението на мизерия!
2
4
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Или отварят или не.В кръчма каква дистанция,какви маски,да се храниш?Аз отивам на кръчма да ми мирише на шкембе и скара.А не на белина.За 3 месеца ми изгоряха дробовете от химии.Насила правите болни хората им съсипвате здравето!!!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По заведенията нищо не се спазва хигиена, пушене на закрито, осигуровки на МРЗ другото под маса, завишени цени спрямо качество, ама иначе искат намеление на ДДС-то.