Българите най-много вярват в конспирации, свързани с коронавируса

Оглавихме класацията, подозирайки, че COVID е създаден умишлено
6 юни 2020 10:30, Петя Славова
239

България оглави класация по вярване в конспирации за коронавируса. Това показва проучване на "Галъп Интернешанъл", проведено през март сред 28 държави от 4 континента. От всички участници в проучването българите са най-подозрителни към произхода на заразата.

58% от българите смятат, че коронавирусът е създаден умишлено като биологично оръжие. Тази теория подкрепят и в Еквадор и Палестина, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

На другия полюс пък са босненците, като едва 16% от тях са на мнение, че Ковид-19 е лабораторно създаден. 18% от англичаните и японците също не вярват в умишленото разпространение. Пандемията от коронавирус даде почва на редица конспиративните теории.

И още – мнозинството от българите смятат, че заплахите от Ковид-19 са преувеличени. 72 на сто от анкетираните са на мнение, че опасността не е голяма. Това нарежда страната ни на трето място по скептицизъм, след Босна и Херцеговина и Северна Македония.

В рамките на няколко месеца стотици конспиративни теории заляха интернет пространството. Според една от тях заразата може да се лекува чрез консумацията на метилов алкохол. Според друга 5G мрежите са източник на инфекцията. А най-широко застъпената е, че вирусът е създаден в лаборатории.

А най-подходящото място за разпространение на конспирации продължават да са социалните мрежи, където милионите мнения стигат дори и до изобретяването на нови теории.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От крайвреме се печелят пари с конспирация и корупция в България. Първите конспиратори в България са от БКП Д. Благоев и братну близнак. С пари от Москва 1910г. Са новобогаташи в София. Хиляди българи без труд оерът и сега пари покрай пандемията.
192
2
 
5
 
! Отговори
le6tan преди 3 години
Е то българина за кое не е най-подозрителен. *** народ.
191
1
 
2
 
! Отговори
от горното измерение преди 3 години
Докато земята е плоска като в стар комикс. Тъй ще е. Вие само си мислите че е триизмерна круша.Господа плосклендци.
190
6
 
3
 
! Отговори
не боледувал к19 преди 3 години
Смеех се едно време на забавните конспиративни теории.Сега взеха да се потвърждават и не ми е много смешно.
189
3
 
13
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Пак оглавихте "положителна" класация :)Цял свят ви се смее. И с право. Аз също бай дъ уей.
188
4
 
5
 
! Отговори
Факти преди 3 години
Ние,единствени в ЕС сме : 1. Единствено в България не се разби системата на ДС. 2. Единствено в България,премиер стана лице заподозряно в убийства,рекет и участие в силовите групировки 3. Единствено България, пада в класациите за : реалните доходи, образование, здравеопазване, свобода на медиите, иновации, спазване на законите...Народ,който гласува за своите мъчители,не е жертва,а съучастник.
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До xaxsas"памукови"Българин или ... ?
186
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТова, че в САЩ не могат да създадат система в която народът да не разбива и да не плячкосва магазини на Луис Вюитюн, Долче и Габана, Ролекс, Аликзандър Маккуин и пр. не значи, че такава система няма. Дай примери и на други страни където народът разбива и плячкосва магазини на Луис Вюитюн, Долче и Габана, Ролекс, Аликзандър Маккуин и пр. както в САЩ?
185
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До xaxsasРазликата е, че едната е поризведена при спазване на правата на работника, има регламентирани почивки, платена отпуска, 40 часова работна седмица, а другата в ужасяващи условия за рботниците. Друга разлика е, че качеството на стоката е на съвсем различно ниво. Фалщификата е "боядисан" с брутални химикали, които след съответния брой носения започват да се пропиват в кожата ти, после рак, кожни болести и пр. И т.н. и т.н. Явно бедните си мислят, че луксозните стоки са само марка.:))))
184
6
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ПатриотПатриотизма според един умен човек е последното убежище на негодника. Ти как мислиш, дали е прав?
183
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 188Защото няма начин да се създаде такава система.Ако има дай пример къде и кога е създавана тя.
182
2
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Теория на конспирацията е просто другото име на неудобната истина :)!Исктината винаги е била скато свята вода за американската пропаганда и лъжи!Колкото официална версия за 9/11 е вярна толкова и официалната версия за "пандемият" !
181
4
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... , ти нещо да не се обиди, да не се засегна нещо приятелю...... Такава ви е природата на русофилите и да ви се обижда човек все едно да се обиди, че котката ражда котки а смокиня та ражда смокини. Погнуса е единственото чувство, което предизвиквате.
180
8
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен.... плячкосват магазини на Луис Вюитюн, Долче и Габана, Ролекс, Аликзандър Маккуин.... Май си обиден, че не плячкосват магазини на руски дизайнери и модисти?
179
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка"Руският *** си остава долен руски *** и не заслужава приятелско отношение."Приятелю, ти нещо да не се обиди, да не се засегна нещо приятелю. Прощавай ако има нещо, извинявай, и приятен ден!
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швейцария
177
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Русия плячкосват ли магазини на Луис Вюитюн, Долче и Габана, Ролекс, Аликзандър Маккуин и пр.?
176
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До xaxsas"Продължавам да те питам, какво означава луксозна стока и има ли значение дали си купиш Луи Витона от САЩ или от Столипиново след като и на двете пише произведено в Бангладеш? :}"Явно си попадал само на Луи Вюитюн докато си бил в Столипиново, защото на Луи Вюитюн от оригинален магазин пише "Произведено в Италия/Франция", също както на Ролекс пише "Произведено в Щвейцария" и не само го пише, но и е произведено там, за разлика от евтините им копия.:)))))
175
3
 
1
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен.... превъпти го и ти за шести път приятелю, превъпти.... Руският *** си остава долен руски *** и не заслужава приятелско отношение.
174
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"не е създадена система която да накара мързеливи хора да се хванат на работа, а мързела поражда неграмотност и пороци, включително и незачитане на чуждата собственост."А защо САЩ не могат да създадат система система която да накара мързеливи хора да се хванат на работа, а мързела поражда неграмотност и пороци, включително и незачитане на чуждата собственост и хората в САЩ плячкосват магазини на Луис Вюитюн, Долче и Габана, Ролекс, Аликзандър Маккуин и пр. Благодаря за отговора.