Helpbook оплакване: Съседи изхвърлят боклуците си през балконите

Сигнали за разбити пътища и тротоари заливат платформата
6 юни 2020 20:46, Анисия Иванова
63
Helpbook оплакване: Съседи изхвърлят боклуците си през балконите
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook  

Сигнали за разбити пътища, тротоари и боклуци в кварталите ни заливат платформата Helpbook.info през последните дни.

Наш читател пише, че около жилищен блок в район „Красна поляна“ е пълно с битови отпадъци заради съседи, които ги изхвърлят през балконите си върху зелените площи и в непосредствена близост до детската площадка. Авторът на сигнала няколко пъти правил оборка, но смята усилията си да живее в чист и красив квартал за безплодни.

Друг сигнал по този въпрос е за улица „Живописна“, която става все по-живописна. „Молим да бъдат отстранени изхвърлените мебели до кошовете, които стоят повече от месец и се трупат още боклуци около тях. Това е предпоставка за мръсотия и зарази. Това затруднява работата на сметоизвозващите служители като прибират боклука. Молим да се направи проверка кой ги изхвърля тези едрогабаритни отпадъци по този начин и не се грижи за правилната хигиена на улицата, нека да си понесе последствията“, пише нашият потребител.

За отчайващо положение на пешеходен участък в град Варна ни сигнализира възмутен гражданин, ето какво ни пише той: „Последица от незаконното паркиране и системно разрушаване на прилежащия тротоар, станал крайно опасен за пешеходците и предизвикал два тежки инцидента със счупени крайници на граждани, живущи на този адрес.

Доставчиците на магазини в околните сгради с товарни коли над 2,5 тона всеки ден паркират на тротоара, изваждат стоката и през улицата я пренасят в търговските обекти. Сега се промушват и покрай стълба за синя зона.

Наложителен е спешен ремонт и поставяне на тротоарни колчета. Общината би трябвало да следи и да се погрижи с реални мерки за поддържане на инфраструктурата и качеството на живот и в съответствие с изискуемите данъчни задължения към гражданите, за да почувстваме действително, че живеем в район 1-ва зона, а не само когато плащаме високите данъци и такси.

От първи юли 2020 г. и в зона за платено паркиране. Към високите данъци се добавя и платеното паркиране на автомобили, тоест плащанията се увеличават, а обстановката се влошава. Писмените сигнали от 2019 и 2020 година останаха без отговор и без предприети действия.“

Не по-различно е положението на ул. "Дамяница“ в район „Витоша“. На изпратените снимки се вижда разбита улица с огромни кратери като асфалт почти липсва, заради ерозията от дъждовете и преминаването на тежкотоварни автомобили. Трасето се нуждае от спешен ремонт, тъй като преминаването е силно затруднено.

Ако видите проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
13
 
10
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Българите са биологичен ***, който трябва да изчезне възможно най-бързо! Не народ а помия!
20
3
 
11
 
! Отговори
Философъ преди 3 години
Те не са си изхвърляли *** през балкона. Те са целили кофата и не са улучвали.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Най големите и нахални селяни са от град" Царевград. Не че това ще успокои силистренци, но и тук е така, лоши хора, но със самочвствие без покритие и непоносим диалект на ъ /главъ, косъ/ и прочие разочарование голямо.
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най големите и нахални селяни са от град Силистра. ...Скоро щях да препарирам един заради неговата наглост...Единственото нещо което ме спря,е че съм семеен с две деца иначе щях да го бия до припадък и да го лежа в затвора...
17
0
 
16
 
! Отговори
HUMANN преди 3 години
А тези стопани на кучета, които си оставят отпадъците на тротоарите направо? За тях кога ще отворите дума от вашия сайт?
16
2
 
12
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
До КрайНавсякъде го има този проблем, хвърлят и млади и стари, мързи ги да отидат до контейнера.
15
2
 
10
 
! Отговори
Край преди 3 години
Ааа това е ББорисов или Нинова или Пеевски - само политиците са виновни другите сме ангели небесни
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
Що пък да слизам, и отида до контейнера, кът моа да го метна през балкона... Ей това *** им порасна много работата...Отидоха у Софето, и вай вижте мъ кой съм аз. България няма да се оправи скоро време, заради такива селяци.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви кажа има логика първият етаж да е заринат от боклуции.То там живеят винаги клюкарите .
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо селяните нямат балкони защото блоковете са плоски като кубче от горе до долу .Това не само ги првръща в негодни за живот но и обитателите им нямат тераси .Демек тераси,балкони няма и ги мятат през прозореца .
11
7
 
13
 
! Отговори
истина е преди 3 години
ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВЛЕНИЕТО НА БОКО ДО КРАЯ НА СВЕТА
10
1
 
19
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Едно време, когато живеех при родителите си в 15 етажен блок на 12-ят етаж във вход с 45 апартамента,това беше ежедневие.Входовете бяха 2.От тогава съм се чудил на простащината на обществото ни.Не се имам за нещо повече,ама такива мизерии нито аз,нито родителите ми са правили!
9
15
 
11
 
! Отговори
АНОНИМНО преди 3 години
ВСИЧКИ СЕЛЯНИ ДА СЕ ВЪРНАТ ОТ ТАМ ОТ КЪДЕТО СА ДОШЛИ! И ДА ОСТАВЯТ СОФИЯ ДА ДИША И ДА ОСТАНЕ КРАСИВА СТОЛИЦА. ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ ТОДОР ЖИВКОВ. КАК СОФИЯ БЕШЕ СВЕТЛА И ЧИСТА СТОЛИЦА?! А СЕГА НИЕ В СОФИЯ ИМАМЕ САМО ЕДИН МРЪСЕН ГРАД И Б/Я Е БЕЗ СТОЛИЦА! И ТОЗИ БОРИСОВ ДА НЕ СЕ НАТИСКА НА СТОЛА СИ, ТОЙ СИ Е МАФИОТ И Е ЗА ЗАТВОРА!!! ВИЕ ХОРА НЯМАТЕ ЛИ ДУШИ, ИЛИ ОЧИ?!
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Много ясно. Бойко е виновен за 80те процента.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз скоро ще мятам съседи защото от тях по големи *** няма !
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При такъв брой работници в чистота всичко трябва да свети, ама само се замита за да се вдигне прах, отпадъци по зелените площи не се събират и Босфор ТВ трябва да прави кампании за това.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Helpbook - Мелпбуук, кучето си лае, кервана си върви .....Само в къщи сме мноооого силни и смели... Навън мълчите(м) като #&$-#...
4
6
 
9
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Ами да ги изхвърлят чистотата тези мебели! Така или иначе си плаща данъци този народ! Какво ги жалите сметосъбирачите и фирмите им! Двама,трима се дундуркат отзад на камиона и да им е лесно ,за да меткат и беж! Малко труд ще вложат,като събратята им ,които мъкнат и блъскат по цял ден на строежите ,а отгоре на всичко задръстват улиците сутрин в пиковите часове! Ще работят вечер както работят много българи и ще изхвърлят всичките отпадъци без да възпрепятстват движението!
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивам онзи ден да изхвърля *** (живея в Овча Купел 1) и ставам свидетел на хвърчаща пластмасова бутилка от Ариана от втория етаж и мъж, който забелязвайки, че не е уцелил контрйнера най-спокойно се прибира от терасата.Мебели, дрехи, тоалетни чинии най-често са оставени около контейнерите.Непосредтственл до тях има и контейнери за разделно сметосъбиране. Бг риалити :) си казвам аз, докато внимавам да не ме удари преминаващата каруца.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, че туй и нормално за скапаната софиа