Helpbook оплакване: Съседи изхвърлят боклуците си през балконите

Сигнали за разбити пътища и тротоари заливат платформата
6 юни 2020 20:46, Анисия Иванова
63
Helpbook оплакване: Съседи изхвърлят боклуците си през балконите
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook  

Сигнали за разбити пътища, тротоари и боклуци в кварталите ни заливат платформата Helpbook.info през последните дни.

Наш читател пише, че около жилищен блок в район „Красна поляна“ е пълно с битови отпадъци заради съседи, които ги изхвърлят през балконите си върху зелените площи и в непосредствена близост до детската площадка. Авторът на сигнала няколко пъти правил оборка, но смята усилията си да живее в чист и красив квартал за безплодни.

Друг сигнал по този въпрос е за улица „Живописна“, която става все по-живописна. „Молим да бъдат отстранени изхвърлените мебели до кошовете, които стоят повече от месец и се трупат още боклуци около тях. Това е предпоставка за мръсотия и зарази. Това затруднява работата на сметоизвозващите служители като прибират боклука. Молим да се направи проверка кой ги изхвърля тези едрогабаритни отпадъци по този начин и не се грижи за правилната хигиена на улицата, нека да си понесе последствията“, пише нашият потребител.

За отчайващо положение на пешеходен участък в град Варна ни сигнализира възмутен гражданин, ето какво ни пише той: „Последица от незаконното паркиране и системно разрушаване на прилежащия тротоар, станал крайно опасен за пешеходците и предизвикал два тежки инцидента със счупени крайници на граждани, живущи на този адрес.

Доставчиците на магазини в околните сгради с товарни коли над 2,5 тона всеки ден паркират на тротоара, изваждат стоката и през улицата я пренасят в търговските обекти. Сега се промушват и покрай стълба за синя зона.

Наложителен е спешен ремонт и поставяне на тротоарни колчета. Общината би трябвало да следи и да се погрижи с реални мерки за поддържане на инфраструктурата и качеството на живот и в съответствие с изискуемите данъчни задължения към гражданите, за да почувстваме действително, че живеем в район 1-ва зона, а не само когато плащаме високите данъци и такси.

От първи юли 2020 г. и в зона за платено паркиране. Към високите данъци се добавя и платеното паркиране на автомобили, тоест плащанията се увеличават, а обстановката се влошава. Писмените сигнали от 2019 и 2020 година останаха без отговор и без предприети действия.“

Не по-различно е положението на ул. "Дамяница“ в район „Витоша“. На изпратените снимки се вижда разбита улица с огромни кратери като асфалт почти липсва, заради ерозията от дъждовете и преминаването на тежкотоварни автомобили. Трасето се нуждае от спешен ремонт, тъй като преминаването е силно затруднено.

Ако видите проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Да ви кажа има логика първият етаж да е заринат от боклуции."
40
4
 
12
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
След всичкото което става на "територията" и мръсотията да ce не чудим защо Christo Явашев се е определил за "небългарин"!
39
0
 
8
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Култура е средата в която живеем и отношенията между хората. Да няма тоалетна хартия по училищни и публични тоалетни,както и препарати за миене е немислимо за цивилизовани държави.Бездомни кучета и котки по градовете,замърсени градинки и улици,паркиране където ни падне в зелени площи ,не е цивилизация.Говорим за Велика /измислена/ история,Изкуства.. най...най....ала..бала,а задниците на ***.
38
1
 
12
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Някой взема ли под внимание тези сигнали или хорта само си пишат и се надяват властите да предприемат нещо, те обаче не правят нищо?
37
7
 
0
 
! Отговори
аа преди 3 години
Пазят се от вирусчето и не излизат! Няма угодия, хем да си седим в къщи, хем и *** у контейнеро.
36
0
 
10
 
! Отговори
наштъ диагноза преди 3 години
Още другаря Маркс и Енгелс са го написали- количествените натрупвания водят до качествени промени, като в Бг е на лице обратния процес- все по-малко хора и все по-малка възможност за ПОЛОЖИТЕЛНИ промени в качеството на матр'яла.
35
8
 
6
 
! Отговори
Заралия преди 3 години
Ходих в София 90та година , скоро след падането на комунизма и доста преди да нахлуят "ордите селяни" и помня ка всичко живо ядеше семки и навсякъде беше заринато с люпинки.Не може да са били софиянци, извънземните ще са били...
34
0
 
8
 
! Отговори
!? преди 3 години
Недейте да сте толкова лоши, някои са принудени да хвърлят през терасата и виновен е касиера, който всеки път като ги види и тръгва да търси 5 лв за стълбище и хич не ги мисли дали имат пари за цигари и пърцуца
33
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми събери ги ве !
32
1
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
"Бокмлуци пред балконите - на зелените площи и в близост до детска площадка ""Когато някой е лАумпен по произход,образование и възпитанние,и живие сред себеподобни то това дава отражение върху начина му на живот и неговото ежедневие.Живея в един работнически квартал какъвто е ж.к.Ленин/сега Яворов/ и не съм наблюдавал такива прояви.Комплекса е сравнително чист,но това не е заслуга на общината.Е,вярно не е като преди 30-40 години,но на фона на всеобщата разруха,състоянието е задоволително
31
7
 
9
 
! Отговори
Пидирунгел преди 3 години
Ами не живей в Красна поляна, а се върни на село, от където си изпълзяла.
30
1
 
8
 
! Отговори
Тиквоний I преди 3 години
Как бе, Варна не беше ли най-добрия град за живеене? А? .... млъкни бе, никога не е бил, няма и да бъде, хората не стават ...! А, софиянци, дали стават, или не стават и те? Абе всичките сме лош материал, но ... нека продължават да ни щавят!
29
5
 
3
 
! Отговори
чич Петю преди 3 години
комшията така пи две ракии и рече че отива да хвърли ***, та метна оная *** дека му е жена през джама. тва не помогна особено много, що са на първия етаж, та се наложи да я изхвърли десетина пъти.
28
3
 
12
 
! Отговори
Леш преди 3 години
В Сирия имат по-добри пътищи, а там ги бомбардират от 10 години.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем ги ние тези съседи...Хъхрят, нали...
26
5
 
13
 
! Отговори
българин преди 3 години
Нека вземе отношение по този казус главният епидемиолог на Републиката - другарят Тодор Кантарджиев!!!Кара ни да си мием ръцете по 20 пъти на ден, та да хванем контактен дерматит, да носим латексови ръкавици че да хванем гъбички, да се маскираме и да не можем да дишаме и активираме алергии. Обаче няма проблем в разпилените отпадъци от които не вирус, ами чума ще хванем!?И по улиците се търкалят маски и ръкавици - това е хигиенично???!!!
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте лали,проблема е лесен - събирате се и за два-три часа обирате сметта или плащате някой да го изчисти,вместо да се дразните помежду си!Садите си една хубава градина с плодни дръвчета и няма да хвърлят отпадъци върху тях!Хен ще ви цъфтят дръвчетата за красота и ще дават плодове,хем ще ви е по-чист въздуха!
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверено - снимате, докато хвърлят *** (отнема време и усилия, но...) и после го принтирате и разлепвата във входа с необходимата информация какво се случва на снимките. Да видите колко бързо се самовъзпитават такива б0клукчии.
23
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте лали,проблема е лесен - събирате се и за два-три часа обирате сметта или плащате някой да го изчисти,вместо да се дразните помежду си!Садите си една хубава градина с плодни дръвчета и няма да хвърлят отпадъци върху тях!
22
2
 
11
 
! Отговори
179 преди 3 години
Това си ни е народопсихологията. По селата е същата мърсотия. И във малките и големите градове та даже и във София гледката е идентична. Пътувал съм из цялата страна и проблема със *** го има навсякъде. Такива сме си по душа. Има и много малки изключения но това са капки във морето.