Има ли скок на случаите на насилие над животни при карантината?

Може да има и доста неотчетени, обясни Явор Гечев
6 юни 2020 11:41, Петя Славова
11
Има ли скок на случаите на насилие над животни при карантината?
Снимка: БГНЕС

По време на карантината, когато хората си стояха вкъщи, бе отбелязан спад на случаите на насилие над животни – защото тогава хората най-малко излизаха от домовете си, най-малко се движеха, а и вниманието им беше фокусирано върху други теми. Това каза пред БГНЕС Явор Гечев от Фондация "Четири лапи".

"Отчитаме, обаче, скок в домашното насилие по принцип по време на карантината – не само в България, но и по света, така че предполагам, че е имало и случаи на насилие над животни, които са останали незабелязани и неотчетени", каза той.

Положителното на карантината е, че в разстояние на три месеца – март, април и може би началото на май, не е имало драстични случаи на насилие над животни. "За съжаление, обаче, след това станахме свидетели на някои много брутални случаи на зверства, на садистични прояви на насилие над животни. В последните 2-3 седмици видяхме умишлено завързване на животни на железопътни релси, за да бъдат премазани от влак, стрелба по животни, тровене на животни. Увеличават се случаите на насилие над животни откакто карантината лека-полека започна да отпада", посочи Гечев.

Карантината е бил много добър период за осиновяване на животни, защото по този начин хората са имали възможност да прекарат повече време с домашния си любимец, да го социализират, да свикнат, да изградят една добра връзка. "В световен мащаб се забелязваше увеличаване на случаите на осиновяване. Даже имаше данни от САЩ за приюти, които са останали изцяло празни, защото всички животни са били осиновени. В България тенденцията беше различна на различните места. Например, в общинските приюти в София се забелязва увеличаване на осиновените животни, при нас имаше спад на осиновяванията през двата месеца на карантината – много по-малко животни от нормалното бяха осиновени", посочи той.
 


11
Още от ЕС
COVID още е тук и ЕС планира да удължи ограниченията в пътуванията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Моята *** усеща и се дразни много от боядисаните, от 1 км. ги усеща как идват с каруцата и ги почва от терасата. Също сигнализира за нередни неща навън, като скандали, пияници и дрогирани, съмнителни и т.н.
8
0
 
0
 
! Отговори
извод преди 4 седмици
Има насилие върху нормални хора от три кучета в двора на болница Св. Ана в Младост-1, които по цяла нощ лаят срещу луната и звездите. Г-н Гечев да си ги прибере или да ги образова, че нощта е за спане а не за лаена. Иначе трите кучета през деня са кротки и непрекъснато се излежават.
7
2
 
8
 
! Отговори
Feet and legs преди 4 седмици
Има насилие над хора. Най-често от кучета или от простите им собственици
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия кучкарите не са център. Какъв трябва да си та да харесваш всичко да ти е в косми, да ти съсипе дивани килими, мерише гадно, и за бонус да му слугуваш - всеки ден разходки, пък ваксини пък храна. Това е за самотни хора предимно мърлячи, с липса на внимание и готови на слугинаж.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има спад в IQ на болшинството създания по света,че още има магазини къде требвало да влизаш с маска
4
6
 
8
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 седмици
Абе за насилие не знам, ама на някой индивиди като им ограничат достъпа до противоположния пол и да не ви казвам за какво си ползват домашните любимци!

Освен мъжемразките, които ходят навсякъде с кучето си, тия са ясни и без друго.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аман от измислици за "карантината"
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия да си приберат глутниците кучета от улицата в никоя нормална европейска държава с столицата не можеш да видиш глутници бездомни кучета.
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аман от кучкари.