Проф. Кантарджиев за коронавируса: Нищо не е свършило!

10 души в момента заразяват от 8 до 5 души, обясни специалистът
Обновена: 6 юни 2020 10:06 | 6 юни 2020 10:00, Петя Славова
107
Проф. Кантарджиев за коронавируса: Нищо не е свършило!
Снимка: БГНЕС

Епидемията затихва, но нищо още не е свършило. Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

По думите му отпускането на мерките бързо би довело до появата на нови клъстери на заразата от COVID- 19 у нас. Той обясни огнището на болестта в Сърница със събирането на много хора заради мюсюлманските празници.

"Вече 10 души заразяват от 8 до 5 души, значи вървим надолу с разпространението на инфекцията.", обясни проф. Кантарджиев.

Още по темата

"Когато ни запитаха къде е Адът, още март месец казахме, че пикът ще е средата или третата третина на април, точно така се случи, но Адът не беше в цялата страна и Адът не беше във всички болници, Адът беше в дадени области", допълни още той.

Кантарджиев даде пример с Област Видин,където голяма част от лекарския персонал се разболя, което сериозно намали капацитета на болницата.

"Тогава министърът на здравеопазването разпореди болницата в Монтана, във Враца, в Лом, Окръжна болница "Св. Анна" в София приеха голяма част от тези болни в една областна болница Видин. Ако беше станало във всички болници, къде щяхме да ги караме.", каза специалистът.

Проф. Кантарджиев коментира и несъответствията с числата на заразените от COVID. По думите му, няма хаос с разликата. "101 дни данните се събираха по телефон и факс. Сега се въведе електронна система, която откри грешки на предишната."

Той обясни, че никой не е искал да скрие това. "Преди казваха, че нарочно сме увеличавали броя на починалите. Сега се оказа, че 12 смъртни случаи не са били вписани", уточни Кантарджиев. Специалистът отрече някой от щаба да е карал хората да пишат, че пациенти са починали от коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя е миколог нямаме ли вирусолози професори че слушаме него от началото .Въпрос на пари отново синът му е завеждащ кожно отделение във ВМА -шуро-баджинащината няма край дори в условия на пандемия .Къде са ни специалистите по вируси че слушаме от сутрин до вечер специалист по гъбички
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краденето няма да свърши докато тоя народ не излезе с вили и могили и лопати или там кавото му е останало .Сега ходих да Кауфланд има египетски картофи къде са българските търсих но на ги намерих Същото е и с тоя вирус търсих го но не го намерих на професора явно го е намерил -Колко пари струва
74
3
 
7
 
! Отговори
6 преди 3 години
С тази мижава бройка изследвани ще ни дундуркат до 3000-та година .Че и благодарност им изказаха ! Никой у нас не знае колко и къде са заразените !?Щаба заедно с Главния вирусолог Борисов - лек път !
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краденето свършва май.
72
2
 
7
 
! Отговори
Ами преди 3 години
нали ако свърши,ще свърши и лапачката за някои хора,които нон-стоп са по-телевизиите?!?
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данните ги подава щабът -той е зависим от Б.Б -каквото каже върховния Ра това е ама ние докога ще му се кланяме още повече че видяхме върховното му поведение в Панорама -той е най той ни е божеството -обаче бог е казал не си създавайте кумири -така че от тук следва тоя не ни е кумир и няма защо да ме се кланяме
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя професор не е вирусолог да бяха поканали акад.Ангел Гълъбов който в едно интервю каза че тоя му е кръжочник и е миколог т.е специалист по гъбичките и така ние се довяряваме на някакъв миколог за вирусологично заболяване е гаси държавата и Б.б ама на него така му изнася
69
1
 
1
 
! Отговори
Kru6i преди 3 години
ku6kru6ut totiiii
68
2
 
5
 
! Отговори
Ели преди 3 години
До Офф ,да се омитаНа вас къде ви е акъла? Наистина ли искате в България да има толкова жертви?
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, народът още не е приключил с тази власт...
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам този гербав изме.кяр нищо да ми казва.Не му вярвам на нито един звук ,излязъл от алчната му уста.
65
3
 
8
 
! Отговори
справедлив преди 3 години
Сутринта този послушко се похвали ,че откакто е станал директор на Нац. център по нещо си ,там са се излюпили 2ма професори , 5ма доценти и 12 доктори епидемиолози.Цяла орда от празноглави герберасти са се накичили с научни титли.Спомням си че и Барба Ганьос искаше да му дадат такава титла.Понеже бил слушал цели два часа мненията на "експертите" от НОЩ.Там пък някакъв коремен хирург се изживяваше като генерал.
64
6
 
11
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 години
Куха лейка "професор" , с явни герберски симптоми:бръщолеви хвалби към Султана на Герберистан и заплахи към слугите му.-Къде са хладилниците с трупове бе ,дърт изкуфеляк?Извини се бе ,лъжецо!
63
1
 
5
 
! Отговори
кантар марка преди 3 години
Име предмет,удря в кантара
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изкарват се заразени точно колкото е необходимо на властта във всеки момент.Театъра е пълен
61
3
 
15
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Със сигурност, доцент Бостанджиев е в еуфория, че има пандемия и той стана много важна персона! Човекът има крещяща нужда да говори на брифинг и не знам знам защо му отнеха тази радост да громи Мангъра и да казва какъв ужаст е в Швеция и Беларус.
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като нищо не свършило защо свършиха мерките -намалиха ДДС -за баровете -това ли е най-важно защо не намалиха ДДС за храните които купуваме ,защото това му изнася на Б.Борисов ли намалиха ДДС за наргиле баровете -тоя дето се изявава по ТВ е точно с наргиле барове където пуска и малолетни защото му изглеждали на пълнолетни -тава е една продажна държава която си затрива поколенията ,когато другите държави гледат да подобрят ген.фон -ние го унищожаваме
59
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяхте налагали идьотските мерки, досега да сме го изкарали и да сме забравили.
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли да се каже че овладяваме нещо което става все по-многобройно
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къдя га Ивата Н. бе?