Проф. Кантарджиев за коронавируса: Нищо не е свършило!

10 души в момента заразяват от 8 до 5 души, обясни специалистът
Обновена: 6 юни 2020 10:06 | 6 юни 2020 10:00, Петя Славова
107
Проф. Кантарджиев за коронавируса: Нищо не е свършило!
Снимка: БГНЕС

Епидемията затихва, но нищо още не е свършило. Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

По думите му отпускането на мерките бързо би довело до появата на нови клъстери на заразата от COVID- 19 у нас. Той обясни огнището на болестта в Сърница със събирането на много хора заради мюсюлманските празници.

"Вече 10 души заразяват от 8 до 5 души, значи вървим надолу с разпространението на инфекцията.", обясни проф. Кантарджиев.

Още по темата

"Когато ни запитаха къде е Адът, още март месец казахме, че пикът ще е средата или третата третина на април, точно така се случи, но Адът не беше в цялата страна и Адът не беше във всички болници, Адът беше в дадени области", допълни още той.

Кантарджиев даде пример с Област Видин,където голяма част от лекарския персонал се разболя, което сериозно намали капацитета на болницата.

"Тогава министърът на здравеопазването разпореди болницата в Монтана, във Враца, в Лом, Окръжна болница "Св. Анна" в София приеха голяма част от тези болни в една областна болница Видин. Ако беше станало във всички болници, къде щяхме да ги караме.", каза специалистът.

Проф. Кантарджиев коментира и несъответствията с числата на заразените от COVID. По думите му, няма хаос с разликата. "101 дни данните се събираха по телефон и факс. Сега се въведе електронна система, която откри грешки на предишната."

Той обясни, че никой не е искал да скрие това. "Преди казваха, че нарочно сме увеличавали броя на починалите. Сега се оказа, че 12 смъртни случаи не са били вписани", уточни Кантарджиев. Специалистът отрече някой от щаба да е карал хората да пишат, че пациенти са починали от коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беше страшно, а сега е сложно и страшно.
55
0
 
9
 
! Отговори
п..ч преди 3 години
Вече не ща нищо да ми казва.Опасно и толкоз!!!!!!!!!!!
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това което казва Канатарджиев -това ли е в действителност или е това което му нареди Б.Борисов като африканската чума по свинете
53
2
 
13
 
! Отговори
сара преди 3 години
Честно, не ви ли омръзна ? разбира се, че се безпокоим, че си мием ръцете, спазваме дистанция...Трябва ли да продължавате обаче - ще викам вече...
52
3
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Взе пари за интервюто, да си ги харчи със здраве. Няма нито един заразен и починал.
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
т.е това казва доц.Мангъров -свършиха ли обаче защитните облекла за българските лекари и изнасят ли се печалба
50
3
 
14
 
! Отговори
ГРОБАР преди 3 години
Разкарай се Бобър, услажда ти се да се правиш на важен, да бръщолевиш нелепици и да си взимаш хонорара!
49
5
 
14
 
! Отговори
Манолов преди 3 години
Ами като не е свършило, защо бе, хомосексуалисти ГЕРБ-ави, по команда от банкянската чудотворна ***, дето сама сътворила чудо и ни спасила от корона вируса като никой по света, отменихте и единственото, което с клизма бяхте въвели - "мерките"?!?! За да мрем масово, щастливи и доволни ли?!?! Мама ви да ...ба ***, червена, идиотска и най-напред на банкянския ви шибек-чудотворец и падишах на България!!! Днес, на Задушница, се молим, всички вас да ви умори короната (да ме прости Господ)!
48
2
 
15
 
! Отговори
Хм преди 3 години
По 1000 лв. са обещани на лекарите, които имат случаи на ковид, работещите на първа линия. Очевидно е в интерес на всяка болница да имат заболели или починали от вируса при тях. Бих вярвал повече на числата ако нямаше такива бонуси.
47
7
 
15
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Отивам да пия бира с приятели и да се посмеем малко на Щаба. Кантарджията ми е фаворит с манията си за значимост, ама и на оня льольо Мутафа ще му се посмеем.Втори път номерът с карантините няма да мине. Ще ви оскубем мустачките, ще ви откъснем пагоните и ще ви счупим очилцата, мамини сладки!
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо ще продължа да си продавам маските , белината и ръкавиците.
45
4
 
17
 
! Отговори
новина от днес преди 3 години
Закриват инфекциозното отделение в добричката областна болница.Цяла област без инфекциозно отделение.Голям прогрес на управлението в сфера медицина у нас. Умишлено не пиша здравеопазване.
44
6
 
19
 
! Отговори
смешник преди 3 години
То нищо не е започвало за да свърши бе "професорче"...
43
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сладка е властта, услажда се.
42
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента 10 души заразявали 8, казва Кантара. Днес имаме 980 активни случая, според официалния им сайт. Спорат мустакатото, те сега заразяват 784 човека. След 4-5 дни ще станат заразни и ще заразят 627 човека, които до края на седмицата ще заразят 502-*** - т.е. за около седмица броят на активните спада наполовина и до края на юли няма да има ни един заразен.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38Поредно едноклетъчно, което не знае, че данните за различните страни се въвеждат в системата по различно време през целия ден. Който приключва в 2:00 българско време на следващата дата. България е една от страните, които публикуват данните си най-рано.Привет, едноклетъчно - колко чиста радост струи от убедеността ти, че в родината нещата вървят към Апокалипсис! Пак нямаш парички за една бира, нали? Мрази, тогава, това му е цаката ;)
40
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До психиатър Да отдавна забелязах че най грозните, най уродливите и най простите най много се радват на маските и страшно се кефят че вече се изравнили на нормалнте, на умните на образованите и на красивите хора. Тези същества са се взели на сериозно и с голямо удоволствие крещят по магазини и свирят със *** по моловете маската маската слагай си маската. Много им се иска да са равни на останалите хора...
39
6
 
18
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Не му се ще на Кантарджиев тая простотия да свършва. Много обича да се показва на телевизора завалийката. Кара го да се чувства важен. Комплексар!
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре осигурените с техника и обучение даскали преминаха на електронни платформи за около седмица, а на бедната българска администрация и трябваха само стотина дни, за да въведе електронния формат за събиране на данни?Похвално, похвално, ама защо въобще трябваше да бързат толкова - можеше и за две години да осъществят този невероятен технологически пробив ;)
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В моловете хората вече масово се разхождат без маски, в ресторантите се броят на пръсти, където сервитьорите носят маски и дезинфекцират, за кухненският персонал силно се съмнявам да спазват някакви препоръки.Те стара храна приготвят и фалшив алкохол продават, та мерки и препоръки ли ще спазват.