Проф. Кантарджиев за коронавируса: Нищо не е свършило!

10 души в момента заразяват от 8 до 5 души, обясни специалистът
Обновена: 6 юни 2020 10:06 | 6 юни 2020 10:00, Петя Славова
107
Проф. Кантарджиев за коронавируса: Нищо не е свършило!
Снимка: БГНЕС

Епидемията затихва, но нищо още не е свършило. Това заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

По думите му отпускането на мерките бързо би довело до появата на нови клъстери на заразата от COVID- 19 у нас. Той обясни огнището на болестта в Сърница със събирането на много хора заради мюсюлманските празници.

"Вече 10 души заразяват от 8 до 5 души, значи вървим надолу с разпространението на инфекцията.", обясни проф. Кантарджиев.

Още по темата

"Когато ни запитаха къде е Адът, още март месец казахме, че пикът ще е средата или третата третина на април, точно така се случи, но Адът не беше в цялата страна и Адът не беше във всички болници, Адът беше в дадени области", допълни още той.

Кантарджиев даде пример с Област Видин,където голяма част от лекарския персонал се разболя, което сериозно намали капацитета на болницата.

"Тогава министърът на здравеопазването разпореди болницата в Монтана, във Враца, в Лом, Окръжна болница "Св. Анна" в София приеха голяма част от тези болни в една областна болница Видин. Ако беше станало във всички болници, къде щяхме да ги караме.", каза специалистът.

Проф. Кантарджиев коментира и несъответствията с числата на заразените от COVID. По думите му, няма хаос с разликата. "101 дни данните се събираха по телефон и факс. Сега се въведе електронна система, която откри грешки на предишната."

Той обясни, че никой не е искал да скрие това. "Преди казваха, че нарочно сме увеличавали броя на починалите. Сега се оказа, че 12 смъртни случаи не са били вписани", уточни Кантарджиев. Специалистът отрече някой от щаба да е карал хората да пишат, че пациенти са починали от коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Честито България намериха се по тарикати и от най големите тарикати.
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе тука в този форум хора няма ли или има само Глупави ***.
34
2
 
19
 
! Отговори
тТт преди 3 години
Ами като има коронавирус все още и нищо не е приключило, защо отворихте безразсъдно кина, спортни зали, стадиони, МОЛ-ове?! Какъв БВП ще направите от кина и стадиони?! По-умните от мен ви го казаха: 2 седмици слънце и пандемията сама ще утихне и отмине. Хак да ни е с такива мало*мни щабове и управляващи!!!
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахааа, значи все пак тук-там е дошъл адът. Ако вирус, който има смъртност под 1% създава "ад" за здравната ни система, какво ще стане с една ебола примерно?
32
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито България се изкачи на 18 място в Европа по вчерашни брой новозаразени, а по днешните данни на 3 място - след русия и украйна които са в включени в данните за европа,и на първо за ЕС за днес ПЪРВО МЯСТО!!!!!!!който не вярва четете данните в worlometers.info
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Искаш да кажеш, че ще ни издънят.Сладка е властта, услажда се.
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белорусия защо няма вирус?
29
9
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 3 години
Кой те излъга, че ще е задължителна ваксина та?
28
3
 
6
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Ас си джуркам белина и от вируса не се плаша , както каза баце -тръмп Нека има белина за всички по светъ
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще се издъним накря с вируса иначе няма да се казваме българия
26
5
 
7
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
МАСКИТЕ НЯМА ДА СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ,ВАКСИНАТА - ДА.ЗАЩО ???
25
8
 
9
 
! Отговори
Жалко,жалки!!! преди 3 години
Чета ви пубери невръстни и,, безсмъртни" и стигам до извода на големият Станислав Лем,,Докато не почнах да ползвам интернет,не знаех че на света има толкова ***.и!!!"...Няма по-страшно от полуинформирани,полуграмотни хора ,с претенции че знаят и разбират всичко и говорещи като последна инстанция ,с убеждениеточе имат огромни експертни познаниякаквито всъщност и грам не притежават.Учете за матурата хей,че ще си останете на това най-долно ниво,радващи се сами на себе си и смешни за околните!
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До уауВ кой момент?2700 х 8 =21 600 и хоп моментът мина...А В СЛЕДВАЩИЯ?
23
3
 
12
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Добре де, а защо плашите хората с това" Нищо не свършило" ....,а не започвате със заглавието "Намаляаане и подобрение... " например, но нищо не Е свършило... Негативните новини имат по_висок рейтинг, тъй ли...? 111место по обективност не Е малко все пак в света!
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Швеция защо няма вирус?
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
41 заразени на ден. Ами то април месец в разгара на епидемията бяха по толкова. А уж затихвало.
20
2
 
1
 
! Отговори
уау преди 3 години
"10 души в момента заразяват от 8 до 5 души, обясни специалистът"
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2LOOPТи си си го написал в заглавието. Това изчерпва темата за мнението ти. Кефи как Бойко ви нацели в 10ката с това определение.
18
14
 
4
 
! Отговори
от америка преди 3 години
огромна радост за бсп, президента и детското докторче мангъров, те танцуват върху труповете на вашите родители и близки хора. Няма прошка за тези убийци!
17
5
 
5
 
! Отговори
Без маски преди 3 години
Престанете да носите маски, за да може да им падне цената и да ги купуват нормалните хора.