Завързаха магаре на път, по който всяка година има жертви заради животни

Случката се разигра на пътя Казанлък-Стара Загора, полиция откри собствениците
75

Снимка: БГНЕС

Безстопанствено магаре, завързано от безразсъден стопанин край главният път Казанлък-Стара Загора, застраши стотици шофьори и пътници по трасето на пътя, по който всяка година има жертви именно заради каруци и безстопанствени животни.

Още по темата
Животното бе изоставено и завързано на дълго въже за дърво в банкета на пътя. Само чудо и щастлива случайност, че въжето му се е оплело в друго дърво, което е скъсил "каишката" му, е предотвратило излизането на магарето на пътя в един момент, съобщава БГНЕС.

Животното е с видими следи от насилие, видимо неглижирано и изоставено, с множество рани по муцуната, краката, както и стари белези.

На мястото пристигна полиция, която в крайна сметка откри мъже, които заявиха, че животното е тяхно. Те ще бъдат глобеди.

А главният път Казанлък – Стара Загора е един от най-натоварените и опасни пътища у нас. Всекидневно между двата града пътуват хиляди хора, които отиват на работа. За съжалението той е и печално известен с десетките загинали пътници и шофьори заради инциденти, свързани с излезли на пътя животни.

В края на септември миналата година моторист загуби живота си в опит да избегне удар с излязла на пътя крава, а по-късно двама млади души загинаха след катастрофа с каруца без светлини в тъмната част на деня. Година по-рано пък бременна жена едва не загина, след като колата й се вряза в безстопанствени коне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари