Проверка на плаж в Слънчев бряг за повишени цени

При нарушение глобата за концесионера е 50 хил. лв
Обновена: 7 юни 2020 14:02 | 7 юни 2020 09:25, Камелия Цветанова
54
Проверка на плаж в Слънчев бряг за повишени цени
Снимка: БГНЕС

Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в Слънчев бряг след сигнал в общественото пространство, придружен със снимка на касов бон, че на плажа са предлагани чадъри и шезлонги на завишени цени. Според гражданката, подала сигнала, цената е за два чадъра и четири шезлонга. В случай, че бъдат установени нарушения, Министерството на туризма веднага ще наложи санкция на стопанина на плажа. Това съобщиха от министерството.

Новите текстове в Закона за здравето, приети от Народното събрание предвиждат, че за лято 2020 г. концесионерите и наемателите на морски плажове трябва да предоставят плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за миналата година. Припомняме, че при неспазване на нормативните изисквания глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение - 100 хил. лв.

Задължение на министерството е да следи как се спазват правилата за работа на морските плажове през цялата година. При нарушения и неспазване на законодателството санкциите са безкомпромисни.

Министерството на туризма призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/90 46 833, както и на имейл: control@tourism.government.bg.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никва логика невиждам в карането за намаляме на чадъри. То3а е работа и концесия всеки си решава. По тая логика да направят и сиренето 2лв?защо е 20лв килото?Там където работите да намалите и вие цените? Аз може да не ходя н аплаж ама искам да ползвам вашите услуги, без пари? Защо не намаляте цените на всичко? От къв зор частна фирма, ще намаля шезлонг?
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече се извиниха. Виновни са......миналогодишните цени (предполагам, че виновен е касовият апарат.....).Ама се разсмърдя и хотел даде на задна, даже казват да се обади потърпевшата, че да й върнат парите....Ако мине - мине, аааааа.... не мина....
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ходи в тази мизерия?
36
0
 
9
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Територията морски брегове,от север до юг територия на мафията!!!
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня ден гърка прати мейл, не можем да ви приемем на 20ти юни, можем да ви приемем 3 седмици по-късно във високия сезон, но няма да доплащате нищо, заповядайте очакваме ви. Благодаря на византииците, че са научили, че с алчност, мутри, чалга и наркотици туризъм не се прави.
34
0
 
3
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Касовият бон е за 4 шезлонга и два чадъра - 64 лева.....
33
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 3 години
В момента е възможно да се резервира студио или малък аппартамет за 40-50 евра на ден в Гърция, градчето Керамоти което има фантастичен плаж.Аз си резервирах апартамент спалня,големи хол и тераса за 750 лв. от 1 до 7 юли вкл.Плажа е огромен,за чадър с 4 шезлонга е достатъчно да си поръчаш кафе или бира.И е чисто и е тихо и е спокойно,можеш да си паркираш колата където искаш,без да пречиш,а не като в слънчака дето несебърските мутри само чакат да спреш и да ти вдигнат колата.
32
0
 
10
 
! Отговори
void преди 3 години
Ако правилно разбирам - дори медиите предупреждават концесионера за предстоящата проверка. Гениално! Убеден съм, че ще го хванат и глобят... Журналистическа етика в действие.
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж..Много добре! Всичко в бъдещо време! И така си остава в бъдещето!Браво на журналиста - правилно е описал ситуацията!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с трици маймуни!ето това е българският туризъм!този сезон който оцелее,оцелее...
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКОТ на всичко. ДА фалират.
28
1
 
21
 
! Отговори
The Ghost преди 3 години
Бacu Tъnoтo министерство, и какво очакват да установят в деня на проверката? Естествено че тогава всичко ще е фрее
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами няма свърши до тук беше!те морските тарикати мързеланковци си мислеха,че така ще карат вечно.това нещо се очакваше много отдавна след като от десет години сезонът вървеше все на долу и на долу.и ето ти резултата-празни хотели и сезон от 2 месеца евентуално.продължавайте със същата алчност,простотия и чалга пък да видим до къде ще стигнете...
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не започнат ли да кацат самолетите от чужбина забрави за сезон това лято...в слънчев бряг над 90% от туристите идват с чартъри...
25
1
 
23
 
! Отговори
Гадняр преди 3 години
Чадър 16лв, шезлонг 8лв. Чадър с два шезлонга = 32лв (16 евро). Кой беше казал, че стандарта на живот в България е най - ниския в Европа?
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** той умрял ***!Туризмът
23
1
 
25
 
! Отговори
бояришник преди 3 години
Все тая колкото и да ги увеличат цените, най-много да се откажат малцината, които са смятало отидат на мутроморието.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гларус гербМа, те хората това и правят не е нужно дори да им го казваш! А тези "даволни" - те си ги дръжте.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гламун небесенСмятай щом Халкидики се е превърнал в "Оеля 5" и хората пак предпочитат да ходят там на какво се е превърнало нашето Мутреморие ;)
20
1
 
29
 
! Отговори
Веско преди 3 години
64 ЛЕВА!!! за седалки и чадър на ден на плажа!?Ми да си седят на басейна по-добре.