Болницата в Каварна пред фалит

Служителите не са получавали заплати повече от 4 месеца
Обновена: 9 юни 2020 14:47 | 9 юни 2020 14:36, Ния Христова
8
Болницата в Каварна пред фалит
Снимка: Pixabay
Болницата в Каварна е застрашена от фалит. За проблема сигнализира председателят на Общинския съвет в града Йордан Стоянов. Задълженията на общинското здравно заведение са от 700 000 лв., а персоналът не е получавал заплати повече от 4 месеца. Част от него вече е напуснал. Закрито е и отделението по акушерство и гинекология.
 
Служителите още от сутринта са пред лечебното заведение. Причината за неизплатените заплати са лошото финансово състояние и натрупаните задължения. 
 
"До тежката ситуация се стигна след партийно другарско назначение. Човекът беше награден с депутатско кресло. Говоря за бившия управител Десислав Тасков. Болницата се финансира с приходи от здравноосигурителната каса. Тези задължения са натрупани в един период от 3 години, в който са сключвани безумни договори за юридическо обслужване по 2000 лв. на месец. 15 хил. лева за табела, 1500 лв. за охрана за самата болница", заяви Йордан Стоянов – председател на общинския съвет в Каварна в ефира на Нова ТВ. 
 
"В момента тече одит на дружеството, което ще ни даде ясна представа какво е финансовото състояние на болницата", коментира д-р Християн Зафиров, управител на МБАЛ "Каварна".
 
Десислав Тасков, който е бившият управител на болницата, категорично отхвърли обвиненията. 
 
"За три години и половина водих битка за оцеляване на болницата. До 2016 г. договорът за реклама беше просто, за да покажем, че има болница в Каварна. Юридическите услуги бяха необходими заради напрежението между предишния и настоящия кмет", каза бившият управител на МБАЛ „Каварна” Десислав Тасков. Той обясни, че тази "реклама" всъщност е табелата на болницата. 
 
"Нека да разпоредят проверка, за да докажем "кой е крив и кой прав". Тази табела струвала 15 000 лв., а хората не са получавали заплатите си от 4 месеца. 
 
Част от персонала вече е напуснал. Д-р Руска Димова работи в отделението по акушерство и гинекология от самото му създаване, а сега то е закрито. А настоящият директор на лечебното заведение е категоричен, че е необходимо финансиране. От общинския съвет продължават да търсят решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Всичко е за смяна. Преди седмица жена ми я приеха в болница, само заради едни изследвания. Първи ден-100мл. глюкоза, 2ри ден още 100мл глюкоза, 3ти ден изследване, кръв, урина, сонда в хранопровода-това е за което ходи и 4ти ден стоя до следобед, защото правели ненадейни проверки от касата. Реално 30 мин работа. А така болницата взема от касата, карат те да доплащаш 5-6лв/ден за легло, трябва да имаш ятаци, да ти носят солети, кис мляко и вода. Изобщо, най-добре е да си нямаш работа с болница
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнете кметъла . При него всичко си Беше супер. Не знаем от коя партия Беше , но за Каварна милееше. Гербаджии или бесепари , се е тая , Стига да си обичат града.
4
2
 
4
 
! Отговори
az преди 3 години
До комисар Монтал БановВажна е парата да, да влиза в некой джоб. Както при комунизма, така и тези крадат. Тогава само че фалира държавата и всички останаха сиромаси освен партийните дихатели. Сега малките болници и градове издишат по същата схема, но поне няма да фалира държавата, а ще си занесеш Д-то до големия град и болницата там.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай, то се е видяло 3-4 години на загуба работи и трупа дългове.Закривай хранилката за общинарите
2
1
 
9
 
! Отговори
комисар Монтал Банов преди 3 години
Те това е ГЕРБ , батька - "видими резултати" !Каварна, Маварна - няма значение , парАта е важна !
1
0
 
14
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Мълчете си да не разберат от ЕС , че и от този ресор се краде , че ще ни спрат парите