15 нови случая на коронавирус в Сърница

Цехът за производство за играчки от сряда ще остане затворен за 14 дни
Обновена: 10 юни 2020 08:33 | 10 юни 2020 08:33, Ния Христова
14
15 нови случая на коронавирус в Сърница
Снимка: Pixabay

"Новите положителни проби от тази нощ са 15 за Сърница. Доколкото знам от колегите в Смолян, техните положителни проби са 30", обяви директорът на местната Здравна инспекция Фани Попова. Положителните проби в двете население места вече общо са 45. 

"Възрастовата граница е от 11 до 82 години. Нямаме информация за учителките в София. Заразените са предимно от Сърница. 15 от заразените са работещи в цеха, останалите са техни контактни лица. Здравословното състояние на всички е добро. Само една жена е проявила симптоми и е настанена за лечение", добави тя пред Нова тв.
 
Попова е на мнение, че трябва да се направи задълбочено проучване, за да се разбере откъде е тръгнала заразата. Тя е категорична, че в цехът се спазват всички епидемични мерки. 59 проби са направени във вторник. Очаква се в сряда да бъдат направени още 10 проби и с това ще се сложи край на тестването на контактните лица. 
Още по темата
 
"Хората в Сърница са доста дисциплинирани. Те вече приеха заплахата като такава. Предприети са много мерки от страна на общинската администрация. На заседание на областния оперативен щаб ще се вземат някакви решения, но до затваряне на Сърница няма да се стигне", твърди Попова. Тя призовава туристите да ограничат пътуванията до този район. 
 
От сряда цехът за производство на играчки ще остане затворен за 14 дни със заповед на РЗИ - Пазарджик.
 
Усложнената ситуация със заразените с коронавирус в Доспат, Сърница и Сливен  стана повод вчера националният здравен инспектор Ангел Кунчев да поиска удължаване на извънредното санитарно положение в страната до края на юни или с още месец. Очаква се днес Бойко Борисов да свика Националния оперативен щаб, за да обсъдят налага ли се евентуално удължаване на извънредното положение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
До Златена преди 3 години
Млъквай е пенсионер претенциозен, ти така или иначе си пред умиране! Ти сигурно и от лека настинка ще влезеш на лечение с вентилация!
6
1
 
6
 
! Отговори
Санитар преди 3 години
Приемам само колежки за работа.
5
1
 
10
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 3 години
До Златена Може би си права, но си прекалено емоционално нестабилна в изказванията си. Не е необходимо да се използват обидни епитети и квалификации! Хвани си някой мъж. за по-близка връзка. Може и жена. Тогава ще го даваш по-кротко.
4
12
 
12
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Нека всеки българин които си мислят че короновируса не съществува да отидат санитари в всичките болници на цяла България за да се заразят с коварната болест коронавирус да не могат въобще да дишат и да са на апаратна вентилация в болницата дано тогава да им дойде акъла в празните им инатливи безмозъщни дебелокожи кухи глави
3
11
 
7
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Пожелавам на всички Българи които мислят че коварната болест коронавирус не съществува да се заразят с нея да не могат въобще да дишат да са на апаратна вентилация в болницата дано тогава да им дойде акъла в празните им инатливи безмозъщни дебелокожи кухи глави
2
2
 
11
 
! Отговори
Златена преди 3 години
За всичко са виновни неуките много отворени роми в България понеже са необразован народ и за това не проумяват в главите си ще коварната болест коронавирус е реална опасност и ходят без маски по улиците на градовете на цяла България за да заразят с тази болест нас Българите.Извод докато неуките роми не унищожат нас Българите като народ за да завладеят България няма да мирясат и няма да се спрат пред нищо
1
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости, никой не е болен от нищо!