Кола блъсна колоездач на пътя за Шабла

Пострадалият е с контузия на ръката
10 юни 2020 13:24,
10
Кола блъсна колоездач на пътя за Шабла
Снимка: БГНЕС/архив

Велосипедист е пострадал при инцидент по пътя с. Тюленово – Шабла, съобщиха от полицията в Добрич.

Още по темата


На 9 юни около 18.50 часа е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие с велосипедист по пътя от с. Тюленово посока град Шабла. На място е установено, че лек автомобил „Ленд Роувър”, управляван от 51-годишен, мъж удря движещият се в същата посока велосипедист на 46-години. Вследствие на инцидента, велосипедистът е с фрактура на горен ляв крайник, без опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закон за движение по пътищатаЧл. 80. Водачът на велосипед е длъжен:...2. да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.
9
0
 
2
 
! Отговори
aa преди 3 години
Прави сте относно правилата за движение колеги. Приемам забележките относно моя пост.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност забранено или разрешено не е от съществено значение, по-важното е че по натоварените пътища вече не става за велосипеди, опасността дори някой тежкотоварен камион да те закачи с каросерия е голяма, а какво остава за луди джигити с коли и мотори.
7
0
 
4
 
! Отговори
До1 преди 3 години
Само на магистрала е забранено за велосипеди, прочети си правилника пак.
6
0
 
4
 
! Отговори
до аа преди 3 години
(5) Когато няма специално предназначена за тях пътна лента или алея, водачите намотопеди, велосипеди и други немоторни превозни средства може да използват за движениеразположения отдясно по посоката на движението им пътен банкет, ако той е годен за това иако това не пречи на другите участници в движението.Никъде не пише, че няма право да се движи по пътното платно.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аа"По правилник за движение по пътищата е забранено на велосипедист да кара по извънградски път на платното за движение. Има право само в банкета или с пилотна кола."Това не е вярно. Четеш закона като дявола евангелието. За банкета е препоръчително - "може да използват банкета" пише. За съпровождащата кола касае само ГРУПИ от велосипедисти, защото двуколесни немоторни ППС нямат право да се движат успоредно.Ултимативно задължение е да се движи възможно най вдясно. ПАЗЕТЕ ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха, е тази снимка няма как да е от пътя Тюленово - Шабла. Онова там е малък, двулентов и доста разбит път, така че от къде се взе тази мантинела??? Нещо друго сте нащракали.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаете какво говорите. Проблема не е в колоездача или поне едва ли само в него. В района има отсечки на които РЕДОВНО се кара със 130-150 км в час (че и повече) при ограничение до 60 км в час. В сезона почти 100% от тези герои са пияни, а някои и дрогирани, така че...
2
1
 
1
 
! Отговори
Stol S преди 3 години
Corona viruse covid 19
1
7
 
9
 
! Отговори
аа преди 3 години
Полицаите да вземат да глобяват такива колоездачи. По правилник за движение по пътищата е забранено на велосипедист да кара по извънградски път на платното за движение. Има право само в банкета или с пилотна кола. Тези дето си мислят че карат на Тур Дьо Франс - глоба и конфискация на велосипеда. Защото и аз съм имал ситуации с такива самоубийци, слава богу без инцидент. Отделно съм виждал ентусиасти дори и по магистралите.