Закъсняла ли е линейката за момчето, ударено от мълния?

Братът на загиналото дете първо стигнало до него
10 юни 2020 07:55, Петя Славова
30
Закъсняла ли е линейката за момчето, ударено от мълния?
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

15-годишно момче загина вчера, ударено от мълния край ботевгардското село Гурково. Пасището, на което се е разиграла трагедията, е на около 2 км от Гурково. Родителите на Илия са земеделски производители и от години отглеждат крави, съобщава БНТ.

Братът на детето пръв стигнал до тялото му, за да му направи изкуствено дишане. Той и неговите близки смятат, че повиканата линейка е закъсняла с пристигането си на мястото на инцидента.

Още по темата

Според Спешна помощ обаче лекарите са дошли на време, но на място нямали какво да направят, освен да констатират смъртта на детето.

Трагедията станала след като Илия отишъл да прибере кравите, за които се грижили заедно с родителите си.  По това време над селото се разразила мощна буря, при която паднала мълния и ударила младежа.

Кметският наместник на Гурково Генка Йотова разказа за случилото се. "Картината беше много тежка, много трагична. Случилото се е при силна буря, силен гръм удря детенцето и го убива на място. Действително силна беше бурята, но за кратко. Имаше много силни гръмотевици."

Тя допълни, че семейството на детето е много трудолюбиво и добро, жители са на село Гурково. Няма такъв подобен случай в землището на селото. Илия е бил ученик в ботевградската Природоматематическа гимназия.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Митев преди 3 години
До Анонимен Спасили са му живота защото Е БИЛ ЖИВ!!! Всичко зависи от това къде е ударила / пряко или не/, състоянието на пациента и т. н. Обикновено се касае за непряк удар!!!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да обвиняват линейката, че не се е движела със скоростта на светлината, някои хора трябва да разберат, че когато има гръмотевична буря, човек се крие и не излиза по полето. Ако ще и цялото ти имущество да е насред полето и да се унищожи от дъжда и мълниите - стоиш някъде на закрито (и не под дърво), защото никак не е трудно да се окажеш най-краткият път за електричеството. Жалко за момчето. Ако излизате, ползвайте weathermod и windy - показват бурите в реално време и като прогноза.
23
3
 
2
 
! Отговори
За преди 3 години
се използва детски труд се иска разрешение от ИТ!
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук вече търсите под вола теле. Мълния срещу линейка? Момчето лека му пръст е извадило късата клечка. Малцина оцеляват след удар от мълния дори и линейката да е била намясто, дори и и мълнията да е ударила човека пред входа на спешното.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според Спешна помощ обаче лекарите са дошли на време, но на място нямали какво да направят, освен да констатират смъртта на детето."Пише се "навреме"! Слято!
20
2
 
10
 
! Отговори
Линейка преди 3 години
Е ли ейка по- бърза от мълния не е измислена още.
19
0
 
10
 
! Отговори
One преди 3 години
Ужас, е това се казва къса клечка. Жалко за детето.
18
5
 
7
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Не работете! Някой да е чул светкавица да е поразила хора водещи праведен живот по бинго-зали и кафенета? Няма таков случай!
17
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тъпоглавия селЖук все някой друг му е виновен. Баси плиткоумникът трбва да си, за да очакваш линейка да може да помогне на покосен от гръм. Виновни са родителите.Веднага да се вдигнат на протест и да затворят орлов мост с искане за незабавно задържане и затвор за гръмотевици, убиващи безмилостно дечица, пасящи крави на полето.Радев да наложи вето на небесните балтии, покосяващи малките кравари. Бойко и Костов са виновни. Манолова да яхне антигръмотевичната вълна и да поведе протеста.
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Линейката не е дошла навреме в селото. Спасени от удар от мълния има.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите от Плевен спасиха живота на 38-годишен мъж след като той е бил ударен от мълния.Инцидентът е станал на стадиона в село Дивотино около 18 часа при буря.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
26-годишен мъж оцеля, след като мълния премина през тялото му и го повали от покрив на къща.След два дни в клинична смърт Делчо Янков е в съзнание и се възстановява в интензивното отделение на болницата в Панагюрище, информира БТВ.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
37-годишен мъж е ударен от мълния към 15 ч. днес в симитлийското село Полена.Мълнията го ударила в дясното рамо и излязла през стъпалото. Няма тежки изгаряния, състоянието му се изяснява, след което ще бъде настанен в хирургия или реанимация на благоевградската болница, предаде БГНЕС.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британски гражданин на 41 години беше ударен от мълния в Пирин. Той успял да се обади по телефона за помощ след инцидента. Транспортиран е в Пирогов с изгаряния от Благоевград.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Родителите на Илия са земеделски производители и от години отглеждат крави, съобщава БНТ.-------Земеделците не отглеждат крави.Земеделците дялкат земята. Крави отглеждат (въдят) животновъдите.
10
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да е правил бащата опит за изкуствено дишане, това нито означава, че е било живо детето,нито нищо. При удар от мълния,всъщност смъртта настъпва от спирането на сърцето,пък той колкото си иска може да го е обдишвал. Ай сиктир от компетентни,в тая държава едва взели средно,обаче всички вирусолози,епидемиолози,патолози и реаниматори. Скрийте се малко и спрете дамсе излагате.
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупостите на Изкуствено дишане щом е правено, какъв е извода? Има ударени от мълния които оцеляват. Някои са с различна степен на изгаряния. Обаче всеки *** близък до властта трябва да казва че проблеми няма, а линейките обхождат селата като за пред избори.
8
7
 
17
 
! Отговори
каруцар преди 3 години
пак линейките им са криви,пак...прос народ
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига бе,жалко за детето но истината е че когато те удари мълния в 99,9% от случаите никой не може да ти помогне.
6
22
 
1
 
! Отговори
бедното дете преди 3 години
горкото дете загина заради тези безхаберници и нацисти от бърза помощ. просто отвратително (