Константинов: Парламентарните избори ще са на 28 март 2021 г.

Ще е възможно ли машинното гласуване, обяснява експертът
13 юни 2020 10:26, Петя Славова
66
Константинов: Парламентарните избори ще са на 28 март 2021 г.
Снимка: БГНЕС

На 28 март 2021 г. ще се проведат редовните парламентарни избори в България. Новината съобщи председателят на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов пред БНТ.

Той коментира дали машинното гласуване ще бъде възможно на следващия вот. "Ако през това време вълната на заразени с коронавирус си тече, вие ще пипнете ли екрана на машината за гласуване? Така че, много трябва да мислим какво ще правим в такъв случай. Този въпрос трябва да се реши - дали изобщо хората ще искат да гласуват машинно", обясни Константинов и припомни, че във Франция местните избори се проведоха в разгара на коронавирусната инфекция в средата на март и последва масова вълна от заразени.

Той уточни, че няма как да се случи и гласуването по интернет и по пощата, заради тайната на вота. "Според българската конституция вотът е таен, за да бъде изборът на човека свободен. Ако този текст не е се отмени, няма как да въведем интернет гласуване.", отбеляза професорът.

Още по темата

Специалистът коментира и как държавата се справя с пандемията от коронавирус. Според него резултатите показват, че смъртността у нас е 7-8%. "Починалите на 1 млн население са 24 души и сме в пъти по-добре от света и Европа. По този показател България е 2 пъти по-добре от света и 10 пъти по-добре от Европа, 9 пъти по-добре от Швейцария, 20 пъти от Франция, Италия и Великобритания, а от държави като Белгия сме 40 пъти по-добре – там резултатът е 40 на 1 или 20 на 1.", пресметна математикът.

Михаил Константинов обясни, че заразата продължава, но успокои, че тези вируси накрая убиват по-малко. "Ако убият всички гостоприемници, те ще загинат. Устойчивите вируси започват да убиват по-малко.”, коментира той..

По думите му, е рано да се каже дали вирусът ще си отиде, но той е убеден, че втора вълна ще има, тъй като това ставало при всички вируси.

Примерът бе даден с испанския грип, който е бил с три вълни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Пак ще покаже преди 3 години
голямата баданарка, нали трябва да си заслужи помията която му дава Боко!
56
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 3 години
другия месец ще каже и резултатът от изборите...
55
2
 
12
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Професор нагаждач и навеждач.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избори ще има кукуво лято.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един математик бил 100 пъти по- добре от европейските си колеги, щото в ко..ру..м..пи..ра..на..та си държавица се по..д..***..з..ва..л на властимащите ,а други 1000 математици в цивилизована Европа били 1000 пъти по-зле от него ,защото били достойни хора и казвали истината
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите вършат работа само на ГЕРП.
51
3
 
10
 
! Отговори
Зима преди 3 години
Редовните избори за парламент ще се проведат след предсрочните. Така трябва да е, за да се оправи държавата най-после !
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София корона починалите са 100 на 1 милиона и е доста по-зле от ЕС. В провинцията е обезлюдено и населението е редко. Страната се управлява от шайка на обединените пърдиоти с герп дпс и марешкисти, които си уреждат милиони от дтржавния бюджет.
49
3
 
8
 
! Отговори
Гоним Михаля преди 3 години
Стига глупости, бай Михале!Шубе ви е от електронното гласуване - това е истината. Тогава ще гласуват тези, от чиито вот ви е страх.Това са хората, които подават данъчни декларации онлайн, банкират онлайн и пак така сключват договори - хората, които мислят.Тогава ще падне процентът на кебапчетата и на твърдите партийци и сте у летели. Тайна на вота -дръндрън! Че в едно село или малък град, винаги се знае кой какъв е и каква бюлетина е пуснал. Ако гласува онлайн, местните партийци ще увиснат
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един професор ...но кога ще се гласува електронно ?до сега всички избори се купуват ,щом може да се учи онлайн,и избори електронно ,но всички партийни не желаят защото не могат да маниполират вота,и тоя много добре го знае !!!
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
28 март 2021 ще е ГЕРП 4, но Борисов едва ли ще успее още 4 години и на 28 март 2022 ще подаде оставка.
46
2
 
11
 
! Отговори
Тъп преди 3 години
Задължително трябва да има машинно и електронно гласуване. По-голямата част от работещите българи са в чужбина и не могат да избират. В България изборите ги решават с мерна единица неграмотните. Резултатите ги виждате сами. На власт са неграмотни, които разпродадоха всичко в България и изгониха българите от тук.
45
1
 
15
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
Има една част от избирателите които са неграмотни, но гласуват. Техният вот дали е анонимен съгласно конституцията?
44
0
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
Бе може и по рано! Знае ли човек?! -:)
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Всъщност, предвижданията на коментирания статистически модел се сбъднаха на 99%, първият пик бе точно по Великден. Сега се сбъдват вероятностните предположения за втори пик след разхлабването на мерките.Иронията Ви има за източник твърде слабата Ви / и озлобена/ неосведоменост...
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До House M.D.Не знаете и това, че модерната вирусология широко прилага статистически методики за оценка и прогнозиране на събития. Така че, един професионален математик, който е специалист и в математическата статистика, има какво да каже и за вирусологията, процесите при една епидемия са, освен другото, и статистически обект.Е, сега узнахте още нещо ;)
41
2
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Не знаех, че другарят Константинов е вирусолог. За останалото е прав.
40
0
 
12
 
! Отговори
ще брои преди 3 години
Тоя сам ще брои гласовете и после ще ни каже колко са.
39
0
 
14
 
! Отговори
пини водка преди 3 години
Сложи машини и не мисли за нас. Не сме малки деца.Пий си водката спокойно и колко ти душа тегли.Само не бръщолеви глупости а си стой в къщи.
38
0
 
14
 
! Отговори
тоя решава преди 3 години
Този започна да решава какво искам и какво не.Пак ще ни изработят с изборите.