Вирусолог: Коронавирусът няма да стане хроничен

На кого е нужно да създава вирус с 1% смъртност, попита Кълвачев
13 юни 2020 15:10, Петя Славова
48
Вирусолог: Коронавирусът няма да стане хроничен
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Няма място за притеснение заради увеличаването на новите случаи, защото наличието на вирус въобще не означава болен човек. Огромната част от заразените, ако не са тествани, няма и да разберат, че са заразени. Това обясни пред БНТ вирусологът проф. Златко Кълвачев.

По думите му, вирусът си върви нормално, държи се нормално. Това е седми вариант на човешки коронавирус, ние си живеем с останалите, те са сред нас, обясни вирусологът.

Още по темата

COVID-19 към момента има три разновидности, допълни проф. Кълвачев. "Най-вероятно нещата ще затихнат след като се натрупа това имунно население, т.нар. имунен вал, който да ограничи вируса.", обясни специалистът.

Математическият модел е като метода ин витро - в епруветката всичко е идеално, но в реална среда истината е съвсем различна, отколкото в лабораторията, смята проф. Кълвачев.

Според него, дължината на карантината е свързана с инкубационния период, като практиката показва, че между 5 и 14 дни е най-честият период на заболяването.

Хроничен този вирус няма да стане, категоричен е проф. Кълвачев. Резултатът от него е, че или си напълно излекуван, или умираш.

 "Няма данни този вирус да е създаден изкуствено, това е невъзможно. Освен това, за какво му е на някой да създава нещо, което има 1% смъртност, кому е необходимо това?

Има вируси, които активно се реплицират в нас, ежеминутно. И даже вирусолозите спорят за тях. Така че, вируси има и ние си живеем с тях. Това е положението," допълни проф. Кълвачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
До 39Как вадиш процент от нещо, което не знаеш колко е?
44
0
 
1
 
! Отговори
Сериозния преди 3 години
Мостри (хубава думичка) се пазят за сравнение и анализи и явно имат стратегическа информация. Например за производство на ваксини, които почнаха да се поръчват с милиарди. Например за датиране на вируса, ако някой провежда разследване. Много логично една мощна държава ще си пази информацията за себе си.
43
2
 
5
 
! Отговори
Зевзек преди 3 години
До 43Докато не прочетеш някъде по заглавната страница на този сайт, че е спонсориран дългосрочно от Сорос, все ще има шансове да прочиташ от време на време и такива статии. Дори да е много рядко.
42
8
 
3
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
""На кого е нужно да създава вирус с 1% смъртност, попита Кълвачев"Въпреки че съм напълно съгласен с всичко казано от доктора, тази му констатация не издържа логичния тест. Това че смъртността му не апокалипнична, не доказва че не изкуствен и изпуснат от Ухан в ранен стадий на разработка. А това че всички семпъли в Ухан са унищожени, и не се допусна международна проверка, навява съмнения. Не, че непремено е изкуствено създаден. Тръмп също не е казвал подобно нещо- а че е изпуснат от Ухан лаб
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак не ми се вярва, че в сайта е дадена гласност на нормален човек. Разбира се в коментарите троловете уж ужасени от как беше... "коварната и най-страшна болест коронавирус" са се разсмърдели за стринките и тетките си, но колкото и да повтарят едно и също широката общественост не мисли като тях.
40
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един от рядко нормалните в България! Останалите зомбита членуват в сектата на маските и не забравят да си пуснат телевизорчето всеки ден!
39
9
 
15
 
! Отговори
Евентуално :) преди 3 години
"На кого е нужно да създава вирус с 1% смъртност, попита Кълвачев"- Именно, нищо не е създавано, това съществува отдавна(грипна настинка)! Но разпространено и използвано за тотален експеримент(незнайно от кои велики сили в сянка) за измерване на интелекта на човечеството и финансови преустройства в световен мащаб! Е, екперимента е успешен-85% от хората са *** :) За финансовата страна никога няма да разберем, ако не са ни подготвили нещо наистина страшно.....
38
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1% ли, как пък не.Има два варианта - процент от населението и процент от заразените, но и в двата случая няма 1% смъртност. Като процент от заразените е много повече, за Европа досега е 9,8% смъртност, но в Западна Европа е много повече. Във Франция е 18,8% смъртност. Като процент от цялото население засега е 0,0055% от населението. В Белгия, която е втора по смъртност в света на човек от населението след Сан Марино, починалите от вируса са 0,0833% от населението, т.е. също много далеч от 1%.
37
1
 
8
 
! Отговори
За вирусите преди 3 години
Следете за биологичната война кой пруска от горе и кой внася вируси.Абе тия вируси що не удариха политиците и събранието странно.Значи вирусите се управляват.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусолог-вирусовъд докладва на обществото: Вирусът е много добре, храни се редовно, изхожда се, размножава се много успешно. Гостоприемникът човек се влошава, но вече успешно предаде вируса и няма опасност вирусът да умре и да ичезне.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този лекар ли е, вирусовъд ли е? Гъбар ли е? За такива вирусовъди човекът е само среда за отглеждане на техните вируси, които изучават.
34
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на война процента на смъртност от този вирус няма да 1% ами ще е поне 10 пъти повече. Поради лошатта хигиена, лошата храна, лошото медицинско обслужване и лошите условия за живот. Така че професора има много здраве с нелепите си разсъждения за произхода му.
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен това, за какво му е на някой да създава нещо, което има 1% смъртност, кому е необходимо това?Ами то при война от 300 патрона 1 убива човек, но това значи ли че трябва да задаваме въпроса кому е необходимо това?
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1% ли?Това какъв % е от населението на Франция е, която е около 60млн.Умрелите хора от старост не се ли отчитат спрямо цялото население.Да не би да ги отчитат спрямо някакви си регистрирани, я не манипулирай.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки вирусолог изказва свое мнение което е различно от мнението на другите вирусолози. Явно вируса не е добре изучен и познат и сега всеки вирусолог има поле за изява в медиите колкото да си начеше тщеславието. Вече не ги слушам изобщо.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроблемИменно в тестовете е проблема. Корона вирус може да се докаже на електронен микроскоп според науката, когато му се видят коронките от картинките. Това с тия тестове ме съмнява и лично аз нямам доверие вече на нищо не вярвам на лекарите.
29
2
 
13
 
! Отговори
Проблем преди 3 години
Проблема са тестовете създават грешно впечатление понеже са неточни, а и неможеш да тестваш всички хораНа мен ми приличат на търговски продукт повече
28
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1% ли? Във Франция над 18% от регистрираните с коронавируса са починали.
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зависи, както казват американците: it depends on. Всеки случай управляващите използваха ИП да вземат печелившите бизнеси от едни, включително с арестуването им и предаване на прокуратурата, с цел прехвърлянето на благата в ръцете на нови, близки до управлението хора. Това ще породи жажда за мъст и при падане на правителството ще има реванш. Прокуратурата постъпи като маша на управляващите и нищо чудно при смяна на властта тя да бъде върната в Министерството на правосъдието.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстуканП'апагал си, затова пишеш едни и същи глупости.