Гърция без карантина, а сезонните работници не стигнаха до работа

60% от хотелите в южната ни съседка не работят
16 юни 2020 10:48, Петя Славова
13

Колони от автомобили се образува по граничните пунктове "Маказа" и "Кулата" в първия ден, в който може да се влиза в Гърция без карантина. Но въпреки отворените граници, 60% от хотелите в южната ни съседка не работят.

"Масово се усеща, че целогодишните хотели още не са отворили и се коментира, че някои от тях може и да не отворят. Въпреки че и сезонните отвориха вчера. В събота официално беше открит сезонът на остров Санторини, който приветства всички туристи. Спазват се всички указания, няма проблеми за туристите. От вчера отвориха границите, което оказва влияние. Раздвижват се нещата", разказа собственикът на ресторант в Атина Цветана Бонева в ефира на "България сутрин".

Още по темата

Тя сподели, че вече се радват на посетители от България.

"Откакто отворихме на 25 май, масово заведения и ресторанти не отвориха. Повечето закъсняха с по седмица-10 дни, нещата не тръгнаха толкова добре, колкото ги очаквахме. Това е, защото няма туристи. Масово сезонните работници по острови, хотели идват от България. С появата на всички нови мерки те не успяха и да дойдат", допълни Бонева пред Bulgaria ON AIR.

Тя коментира, че недостигът на персонал не е толкова голям проблем, колкото това, че не са отворили всички хотели и ресторанти.

"Не знам дали ще отворят. Проблемът е, че до вчера всички, които влизаха в Гърция, имаха 7-дневната карантина. Всички хора, които пристигаха със самолети, бяха задържани по един ден, докато не им се вземат проби за Ковид-19. Това спираше хората да пътуват. Пробите, които се взимат, са напълно безплатни за всички, но вече няма карантина", каза още Цветана Бонева.

И добави, че все още са забранени вътрешните полети, но пък корабите пътуват нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Абе Добре е в Гърция преди 3 години
Но нещо са откачили с тези тестове. У нас не са безплатни - нареждаш се на Промахон за безплатен тест, ако случиш. Но може да е грешен - и в двете посоки. Или да изискват тест, или да пускат преминаващите - кой иска да му бъркат в носа на границата! При брой туристи, надвишавая многократно местното население, има риск, разбира се. Нещо не са случили на управляващи - случайни анкети, китайски или корейски тестове - все тая - ограничение, непредвидено от правилата на ЕС, де да имах пари за Франция
9
0
 
2
 
! Отговори
Св преди 3 години
Това ако не е deep fake news (тоя термин го чух за един запис на разсъждения наскоро), звучи направо абсурдно и смешно. Но според си е fake.
8
5
 
2
 
! Отговори
Тони преди 3 години
Родните ''Гръцки'' летовници -хипари, са не по-малко гнусни от мутрите, даже повече, със сандалите с чорапи, полувкиснатите домати, самун леб на плажа, русенско варено, лютеница, майонеза, кренвирши и македонска наденица....после у фейда се 'тагват' от Санторини и Миконос охохохохох смешна и жалка работа, позор.......
7
0
 
5
 
! Отговори
гошо преди 3 години
Аз за тази година незнам къде ще почивам, но за другото лято съм си запазил апартамент в подпорната стена на Алепу.
6
2
 
5
 
! Отговори
ганю преди 3 години
Сигурно заради това, че ходим със щайгите отвориха първо нашата граница. Смешни ставате със този мит. Да не забравите да добавите, че пясък по плажовете няма и гъркините са дебели.
5
1
 
9
 
! Отговори
. преди 3 години
Ама ганьовските пишман-хотелиери само чакат статия за Гърция, и почват напевно да повтарят опорката с багажниците и бурканите. Може и да сте смешници, но сте и лузъри с празни хотели и фекалии в морето.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това тук в Атина не са ресторанти, ами каубойски пияндуски кръчми в които готвените български гозби, не им се отдава! Какви клиенти да ходят там, освен алкохолиците, и абсурд да се обърка някой турист да влезе в тях. Да, в първия ден турсти няма, ама сега като падне и на запад ограничението, ще се пукнат по шева и работата ще потръгне и пак ще търсят работници като луди...
3
1
 
9
 
! Отговори
гого преди 3 години
А наплив към нашето море
2
15
 
8
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Е специално на *** не му трябват хотели там, идва с щайгите домати, бири и кисело мляко от ЛИДЛ, спи си у колата в най-добрия случай в некоя палатка, после се хвали на комшиите как си прекарва лятото ''по екзотичните гръцки острови''.............
1
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А баш Бaй *** е напълнил багажника с лютеници и преоценен хляб и пътува към грЪцко......Трябва да има снимки У фейса