На прага на стартиращия сезон - на море у нас или в Гърция?

Повечето българи предпочитат родното Черноморие за лятото
Обновена: 16 юни 2020 20:47 | 16 юни 2020 20:33, Анисия Иванова
144

Кое море да изберем - Бяло или Черно? На прага на стартиращия туристически сезон много българи си задават този въпрос.

Музикантът Калин Вельов е един от най-големите привърженици на къмпингуването, а от години избира родното Черноморие.

"Аз не мисля, че на гръцкото море цените са по-добри от нашите, но със сигурност има разлика в обслужването - в това, което се предлага за тези пари", каза Калин Вельов.

На къмпинг най-добре си почива и Лара Златарева. От 6 години ходи само в Гърция. Казва, че цените в южната ни съседка са основна причина да пътува с караваната си дотам.

"Няма да дойда на нашето море, защото качеството и цените нямат никакво съотношение", коментира тя.

Оказва се, че българите, които предпочитат родното Черноморие, са повече от онези, които избират чуждите плажове.

"Ние на българското море имаме много повече туристи, отколкото излизащи навън. Това не е характерно само за нас, италианците си пътуват в Италия, гърците в Гърция и ние на нашето", посочи доц. д-р. инж. Румен Драганов.
В момента Гърция разчита на българските туристи, тъй като на практика през сухопътните граници за свободно преминаване са отворени само граничните пунктове с България.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
До 125 , Ужас....такива бедняци като тебе, черен печат трябва да им удрят в министерството за забрана за пътувания, където и да било.....Яж си консервите вкъщи....
121
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Атанас ВелмазовКак позна? От беднотия плащам само 1500-2000 евро за седмица за хотел в Гърция за двама, като това не включва храна, кафета, екскурзии/разходки, пътни(често пътуваме с колата). Носим обикновено стек бира и минерална вода, купени преди границата, за да имаме, докато разучим кое къде е. Чистата българска вода много ми липсва- последно ми докара два отита през месец от половин ден в Поморие.И познатите ми така я карат. Особено, като почнат с консервите по самолетите... :D
120
11
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Всеки нормален човек ще предпочете българското черноморие - евтино, има семейни курорти, парти места, диви плажове, за всеки вкус по нещо, морската вода е чиста и не е солена, имаме най-вкусната и разнообразна кухня. Бедняците и комплексарите са в Гърция, с щайгите домати от борсата, замразен хляб, пастет и русенско варено, галони с двулитровки от ЛИДЛ, такива турсити не ни трябват ......
119
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с това море! И в Гърция канализацийте се изливат в морето. Хора, по-чисто и по-здравословно е да почивате на планина. Поне за сега почивката на планина е по-спокойна и не на последно място е по-евтина!
118
2
 
7
 
! Отговори
До 126 преди 3 години
А по Мpъcнoморието не си ли виждал да ядат домати на плажа?
117
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборът за българите е друг - Испания, Италия, Турция или Гърция, а Бeтoнoмоpието не е вариант. И разбира се не стара дума за цени, а за качеството на почивката. Толкова ниско качество като това в България, май никъде другаде по света няма.
116
0
 
1
 
! Отговори
Живко преди 3 години
До Поет лирик:D:D:D
115
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждал съм в Гърция българи, които обядват на вестник сирене и домати, пият бира от 2 литрови бутилки, но после се хвалят, че са почивали в Гърция. Ако наистина искаш да почиваш като бял човек в Гърция пригответе си повечко пари.
114
1
 
10
 
! Отговори
Вальо Топлото преди 3 години
100% на Гърция.При цялата си омраза към гърците , просто не мога да се прецакам толкова гадно и да отида на Бетономорието .
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе що ходите в Гърция бре, на'што море си е бетон!По темата - изборът за море масово се прави доста по-рано, а не в началото на сезона.
112
3
 
4
 
! Отговори
one преди 3 години
Какви морета, какви почивки, какви 5 лева??????По време на карантината пищяхте, че сте останали без средства, отпуските свършили, че сте безработни, искахте помощ от държавата за всичко!
111
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се заблуждавайте от колоната с коли на границата!90% от пътуващите отиват в Гърция, но не море, а за да работят там като сезонни работници! Като цяло и там почивката на море е като в България - пълно с дребни тарикатчета и от всеки гледа да те оскубе. Работила съм и на черноморието и в Гърция - разликата е само в цената на услугата и егото на човека, а т.с. и в заплащането на труда.
110
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Поредните ***, съобщаващи супер лъжвливи новини!
109
1
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 3 години
Тая сутрин съобщиха, че колкото българи почивали у Гърция, толкова гърци идвали на почивка и на нашето море!!!!! И баф маауму, и по време на социализма имаше лакърдии-5 за 4, тъкачката преизпълнила плана вече за трета петилетка напред, кравата Стоянка дала 380 л. мляко на ден и тем подобни, ама туй с гърците вече-уби ***!!В края на краищата-не може ли да направят един бетонен комплекс, с басейн пълен с фекалии,чалга до 4 сутринта от мутренския бар и да ходим всички там-като на нашето море!
108
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнам кой още ходи на нашето бетон черноморие
107
0
 
3
 
! Отговори
сф преди 3 години
Не знам като съотношение как са. Ама като платежоспособност е ясно кой къде отива да харчи пари. Иначе тая година даже и лекенцата с кифлите нема да дойдат по българското, просто щото няма да има пред кой да се пъчат.
106
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето българи предпочитат родното Черноморие за лятото - на куково лято. 1 Минута в коментарите и ти става ясно какви измислици си смукате от пръстите...
105
0
 
2
 
! Отговори
до пУзитивен преди 3 години
Лошото е, че банките ще продадат хотелите после на чужденци, по правило съмнителни, щом са дошли да инвестират в България, днес.
104
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Сузана от ГерманияАко концепциите бяха от 80-те,днес черноморието нямаше да прилича на китайска стена от бетон.
103
0
 
10
 
! Отговори
хроно граф преди 3 години
На времето работниците и селяните така си помислиха, че управлението на стопанската дейност е проста работа. Сега - мутрите.Гледали на кино, че шефът говори по телефона, вози се в лъскавата кола, пощипва засуканата секретарка... и си викат: "И аз го мога това."