Улиците в Червен бряг като реки, наводнени са къщи

Оказана е помощ на двама възрастни, съобщи кметът Цветан Димитров
17 юни 2020 09:18, Ния Христова
8

През вчерашнея ден проливните дъждове и бури продължиха и нанесоха редица щети в различни части на страната. Наводнени са улици и къщи, а градушка унищожи реколтата на много места. Над Червен бряг се изля голям порой, над над 40 л на кв.м. са се изсипали за само 30 мин. До 1 метър е достигнала водата на места. 

Улиците се превърнаха в реки след час и половина интензивен дъжд. Повикани са пожарна и МВР. Имаше закъсали автомобили, отводняваха се дворове и мазета. Щетите са по училаната мрежа. Това каза за ефира на Bulgaria ON AIR кметът на Червен бряг Цветан Димитров.
 
"От пороя бяха изкопани доста сериозни дупки. За двама възрастни хора имаше по-сериозна помощ, около 20:30 ч беше приключило отводняването", допълни той. 
 
Цветан Димитров каза още, че е имало кратко прекъсване на тока. Засега няма реки, които да са излезли от коритата си. Проблемът с шахтите е сериозен. Общините невинаги разполагат с бюджет за почистване на шахтите, стана ясно от думите му.
 
Според кмета природната стихия е основната причина за станалото.
 
"Бригадите ще се занимават с всички сили за почистване на засегнатите участъци, трябват мерки за запълване на ямите и дупките. Обществото е точен показател - напрегнато е. Контактите с хората са постоянни, надявам се да излезем по-силни от станалото", допълни той.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема с тези наводнения в цяла България е изсичането на горите. Никой нищо не може вече да направи.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От това, което излезе в медиите, става ясно, че сериозна и основна вина има ръководството на града, което е позволило да се копае на много улици, при положение, че метеорологичната прогноза за целия месец беше за много и обилни валежи. Това е престъпление по служба.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното, е че имаме "европейски" магистрали и подпорни стени на плажовете.
3
1
 
5
 
! Отговори
? преди 3 години
Е зор докторо да стане кмет, а сега една шахта не може да почисти! Що не си седе мирно, а ти трябваха тези циркове организирани от Тачката!
2
0
 
11
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Вали, всеки ден вали а язовирите.... пак празни!
1
2
 
7
 
! Отговори
ДДЖДФЖДФЖД преди 3 години
То затова се казва червен бряг....