Няма празно! 99% от нарушителите плащат глоби на границата

Само за вчера събраните от нарушения пари са 28 хил. лв.
85
Няма празно! 99% от нарушителите плащат глоби на границата
Снимка: БГНЕС

99% от водачите заплащат глобите си за нарушения на Закона за движение по пътищата при преминаването си през граничните пунктове.

Вчера платените на място на КПП глоби са 373 чрез ПОС за около 28 хил. лв. Връчените глоби за вчера са 1500 за около 195 хил. лв.

Това съобщиха представители на ГД "Национална полиция" на брифинг пред медиите. Те бяха категорични, че по този начин не се пречи на никого да напуска страната. От пътниците в превозното средство не се изисква заплащане на глоби, нито принудително от водачите, а се предоставя на място на пункта възможност да ги заплатят.

Още по темата

За периода от 11-14 юни са констатирани над 3 хил. нарушения при спецакция на Пътната полиция, свързана с движение по аварийната лента на автомагистралите.

От проверените 7500 водачи, 26 са установени да шофират или спират неправилно в аварийната лента.

Над 50 души са санкционирани за това, че са карали пили. Други 200 не са ползвали колани.

От утре започва спецакция, свързана с учениците, повечето от които вече са във ваканция. Проверките ще са насочени към поведението на водачите, но и на пешеходците, които пресичат неправилно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
6
 
! Отговори
един преди 3 години
А защо не ги изловите да си плащат здравните осигуровки,а? Защо никой журналист не повдига въпроса,че 90 % от лекувалите се в болница с ковид са неосигурени и се лекуват безплатно за наша сметка.
66
2
 
11
 
! Отговори
sociology преди 3 години
Ако някой не е разбрал по лесния начин - във всяка държава си има правила и закони и се спазват, искаш или не. Те и тези които бесуват сега по улиците на запад ще си платят бесовицата със лихвите, искат или не.
65
0
 
15
 
! Отговори
продълж. преди 3 години
...60+сняг, ако някой му се стори че има огр 60 и намали, се почват едни изпреварвания-мале,мале. Никой не закрива излишните знаци-логично е да се виждат само валидните за момента,а не и за цялата зима от 1973г..примерноДа не говорим за глоби за паркиране в големите градове. Там е цяла наука за избирателно глобяване. Скоро ми шибнаха подобна,като глобиха мен и още двама, а други 5 си заминаха със "айде чао"
64
0
 
7
 
! Отговори
А.М.Салакис преди 3 години
" 99% от нарушителите плащат глоби на границата " - особено на гръцката граница , където са километричните опашки !Плащам - и пак у Гръчко на плаж ...
63
1
 
17
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Колкото и да се радват някой на глобите, трябва да уточним че не всички глоби са нужни и не водят до възпитаване на водача, а го карат да търси начин да не го хванат друг път. На пътя София-Варна има поне 100 знака 60км/ч. Повечето са заради кръстовища, но има "хранилки" извън наслени места, останали от преди 40-50год и никой не прави ревизия защо са там. Понягога са струпани по няколко знака(за сняг, за дъжд, забранителен...) и човек се заблуждава, потока кара с 90-100км/ч, а виждаш 60+сняг...
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЩирлицПринципно си прав, ама като гледам не са ни те проблемът. *** е, че основно нарушават турските гастарбайтери, които идват я от Германия, я от Холандия и не вярвам да не могат да им се изискат глобите по някаква европейска линия.
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбрах защо журналисти и адвокати реват повече за тези мерки, отколкото хората, дето трябва да плащат? До вчера ни даваха Гърция за пример как там ти свалят номерата докато не платиш в съседното село и как можело, а и нас нищо. Сега пък като един път нашите свършиха някаква работа по темата - нарушавали ни правата...
60
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
А какво правим с чужденците,които фучат като изтребители,м?
59
2
 
4
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Имах неплатени 78 глоби за обща сума 37 000 лева. Днес броих пачките на КПП-то. Милиционерите получиха оргазъм. Държавата доволна, а аз отегчен. Сега се стягам за нови нарушения......
58
2
 
15
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Значи можело а !!!Хайде сега всички селски тарикати да се хванат за палците и да си платят глобите !
57
3
 
3
 
! Отговори
БС преди 3 години
Не разбирам , защо глупците ме си плащат глобите?Мен като ме хванат в издънка, плащам веднага.Какви ги вършите бе глупци, само пълните интернета на смотаните платформи.
56
4
 
15
 
! Отговори
Наско преди 3 години
Не разбирам тези хора който си търсят белята(глобата) а пък после ревът на глас като малки деца . Аз предпочитам да ида на ресторант с жената , а не да си давам парите за глоби . Законите са направени за да се спазват а не да се заобикалят . Всичко е много просто - имаш пари за лични удоволствия или за глоби .
55
5
 
0
 
! Отговори
Eвала преди 3 години
Тая глава, която всяка вечер обяснява, че всичко било по закон за началника на катаджиите ли минава? Не изглежда да е много умен с непрекъснатото си натякване закона та закона.
54
2
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
няма как наш га.ню разбира само с вилата на вратъ или когато ножа опре до кокалас добро у нас не става
53
7
 
9
 
! Отговори
kory преди 3 години
Уважаеми водачи на МПС,след вчерашните километрични опашки по границите и напук на колекционера на златни кюлчета и 500 еврови банкноти,Бойко Борисов,платените глоби са за 20-30 лева на калпак!Е точно там е келепира на държавата!Питам само,как се събират откраднатите милиони и милиарди от КТБ ОТ ДЪРЖАВАТА?Хайде бегом за където сте тръгнали!На Бетономорието времето е лошо,а нали у нас ще удължават и лятото!Смешна и пропаднала държава!
52
6
 
4
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До АнонименТи предполагам си на работа от 8 - 17 , без отговорности - чакаш си заплатката. Аз имам 11 работника на който осигурявам работа (да са живи и здрави). Но някой ден и ти приятлю , ще разбереш че времето е ценно - ВРЕМЕТО.
51
5
 
3
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До АнонименВие на държавната хранилка няма как да разберете ще е бизнес. Вие си чакате заплатите - е ние сме от другия край на реалността.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До stoyanov "Карай си и с 20 ако искаш, аз имам работа да върша тая държава ми иска данъци "Ами като си такъв бизнесмен, значи имаш пари да плащаш глоби. Или си от онези дето все бързат за голямата далавера и все с празни джобове? Ами ако се блъснеш или недай Боже блъснеш някого с чии пари ще го лекуват? С твоите ли, дето ги немаш?
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само така, иначе оправия няма. Накрая тариката носи вода на баламата...това нали го знаете! Колко пъти ми се е случвало и то по магистралата, аз си карам с 130 в лявата, а ония отзад докато погледна те вече зад мен и святкат дрисльoвцте, това са поне 180. Толкова много ли бързат...съмнявам се. А като дойде време да плащат и реват. И аз съм си плащал като пич 200 лв глоба, ама не рева. Така или иначе обикновено засичат само за акт нарушения, т.е. 20 в града и 30 извън.
48
3
 
12
 
! Отговори
аф преди 3 години
Трябва и 15% лихва да им слагат на келешпирите дето ги хващат по границата.