Проблеми заради неплатени глоби и на Дунав мост

Шофьорите чакат между 40 и 50 минути
18 юни 2020 22:00, Нели Христова
9

Нови проблеми за шофьорите на границите с Румъния. Опашките намаляват, но шофьорите на камиони се оплакват от новите изисквания за плащане на всички глоби преди влизане и излизане в страната.

Системата за новите проверки даде фалстарт на Дунав мост, причината - данните на граничната система и тези на КАТ не съответстват.

Според правилата шофьор, на когото тепърва се връчва глоба, не е длъжен да я плаща на момента. Законният срок за това е 14 дни.

Част от шофьорите обясниха, че са чакали на граничния пункт по 40-50 мин. Продължават и километричните опашки на тежкотоварните автомобили, които чакат да преминат Дунав мост, съобщават от Bulgaria ON AIR.

За решаването на проблема се обмисля създаването на допълнителни буферни паркинги. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Влад преди 3 години
Кога ще въведат плащане на глоби и за чужденците ? Спазвам ограниченията, а румънци и турци ме подминават все едно съм спрял. И между другото Конституцията дава права, но вменява и задължения.
6
0
 
2
 
! Отговори
Така става преди 3 години
като разни подлеци слагат знаци по пътищата.
5
4
 
4
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Тива което се случва на границата е противоконституционно и незаконно!
4
3
 
3
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Съгласно чл. 35, ал. 1 от Конституцията на Република България, всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Правото да се напуска страната може да се ограничава със закон, само за защита на изключително важни обществени интереси от естеството на националната сигурност и народното здраве или за защита на правата и свободите на други граждани. Тези конституционни права са гарантирани и от правото на Европейския съюз. Тъй като в чл. 57, ал. 1 от Конституцията е прогласена неотменимост на основните права на гра
3
6
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Еми да си плащат глобите и да спазват закона
2
1
 
10
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
На мен ми връчиха с препоръчано писмо глоба от "подло" маскирана камера с дата Септ-2019. Писмото дойде преди 2 седмици и има 14дена време да платиш с намаление. Никъде няма СРОК за плащане, ако решиш може и да съдиш даже, но тогава влиза в сила цялата сума+риска да платиш за съдебни разходи. Просто за 14 дни има НАМАЛЕНИЕ-30%. Мен ме обръснаха 210лв+3лв за банката. Жалко е че глобите са си големи, но не винаги те хващат е пълна анархия. Ниски глоби, но при всяко нарушение са много по-ефективни
1
6
 
6
 
! Отговори
БОЛЕН ОТ РУСОФРЕНИЯ преди 3 години
тцтц...българите за нищо не стават.Дори една елементарна система не могат да създадат.Единствения им плюс е хубавите деца щото не ползват ръцете си.......