Майките от "Системата ни убива" искат ТЕЛК-овете да се удължат

Те настояват за удължаване на срока за експертни решения на ТЕЛК
19 юни 2020 11:01, Ния Христова
10
 
Майките от "Систевата ни убива" настояват срока за експертни решения на ТЕЛК да бъде удължен. Те имат готовност да излезнат на протест, ако това не се случи. Искането си ще изложат лично пред здравния министър, като го посрещнат пред Здравното министерство. 
 
Майките споделят, че за да бъдат подготвени всички документи, се налага да обикалят болниците, а това увеличава риска от заразяване с коронавирус. През април месец беше удължена валидността на ТЕЛК-решенията с два месеца. 
 
"Ние не сме тук, за да искаме среща с министъра. Единствено останаха думите "готови сме за диалог". Удължен бе срокът на ТЕЛК-решенията, но сега сме в епидемиологична обстановка. На ТЕЛК се явяват най-уязвимите, тоест обричаме тези хора на двоен, троен и петорен риск", обясни Димитрина Русева в ефира на Bulgaria ON AIR
 
"Даваме срок днес да се вземе това решение, надяваме се да не остане само диалог, а да се вземе решение. Няма да се откажем, след като може да се удължи срокът за личните карти", изтъкна Илиана Маринова.
 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те тези "майки" на баби повече приличат... Пореден фарс...
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия се побъркаха, от къде на къде с инфаркт ще си инвалид, или други такива глупости?
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ТЕЛК комисии да някакъвждив ужас. На мен ми се наложи за пръв път в живота да опра до ТЕЛК за продължаване на болнични и се ужасих. Сега би трябвало още веднъж да мина през ТЕЛК за още 25 дни, но няма да го направя, заради начина,на работа на ТЕЛК. Примерно ако днес 19 юни ми изтича болничния, продължението ще го получа някъде около 27 юли, т.е. няма да ходя на работа без да знам дали ще ми дадат болничен и за колко дни. С групите за инвалидност е подобно.
6
2
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Много правилно е да се увеличи срока на решенията на ТЕЛК !!!Е, може би зависи за кои болести?!Но какъв е смисълът, за нелечими заболявания, за липса на крайници, да се явяваш на всеки две години, да доказваш, че не се е случило чудо и да си оздравял от нелечима болест или да ти поникнал нов крайник ???!!!Ще се облекчи работата на комисията и ще се спестят грижите на инвалидите !!!А за тези , които са се затюхкали за парите си - това ще спести пари!!!
5
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз за моето здраво и право дете що не искам никой нищо да ми дава... Не ви стигат над 1000-та лева на месец, ей...Преди време стана ясно защо се вдига тоя шум: защото при навършване на пълнолетие на децата инвалиди им спират големите помощи и майките им вдигат вой до небето.
4
2
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Това вече са превземки. Поднових си телковото решение през извънредното положение. Всичко и само по пощата. Изпратих си документите и от ТЕЛК ми изпратиха след една седмица ново решение
3
5
 
13
 
! Отговори
Е преди 3 години
Сега кой ви яхна пак - корни, майчето ?????????????????????? Срещу колко ??????????????????????????????????????
2
6
 
15
 
! Отговори
А НЕ СТИГА ВЕЧЕ преди 3 години
Изобщо не ми пишете за тея. НАГЛИ ДО БЕЗУМИЕ - искат ли и моята заплата да им дам - само за тях и само за тъмните. ПИСНА НИ, НАИСТИНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
7
 
15
 
! Отговори
Бе преди 3 години
пак ли тия? Що си мислят, че всички са им длъжни?