Оптиките в България: заедно срещу COVID-19

Националната кампания “Отговорни заедно” помага на сектора да осигури максимално сигурна среда за на оптици и клиенти
Препоръчан материал | Обновена: 19 юни 2020 18:08 | 19 юни 2020 16:46,
Оптиките в България: заедно срещу COVID-19
Източник: Essilor България

150 независими оптики в цялата страна се обединяват около най-добрите практики за безопасност в националната кампания “Отговорни заедно”.

В рамките на повече от месец организаторът, най-големият производител на стъкла за очила в света, ще предостави на независимите оптици и оптометристи обучения с поредица модули, базирани на текущата правна рамка и международен опит. Подкрепа идва и от Русенския университет, чиито студенти изработват и даряват 3D-принтирани предпазни шлемове - част от оборудването, което всяка оптика в кампанията получава.

Всички участници вече са поставили на входа си специалните стикер и плакат на кампанията и са  включени в интерактивна онлайн карта, която да ориентира и увери клиентите им, че в тези обекти правилата за безопасност се спазват.

По време на изолацията много от нас имаха зрителни проблеми: умора в очите и главоболие от удълженото гледане на компютъра, замъглените стъкла на очилата при носене на маска, нарушен сън заради вредната светлина излъчвана от дигиталните екрани, парене в очите заради постоянното взиране на близко разстояние. А в последните седмици - и дискомфорт от рязкото излизане навън на слънце. Оптиките предоставят адаптирани решения на всички тези проблеми, за да могат хората да видят света в най-добрата му светлина.

Професионалистите и организаторите вярват, че сега е времето всеки да постави очното си здраве на фокус, без притеснения.

Затова оптиките, подобно на всички бизнеси, заедно се адаптират към промените, наложени от COVID-19 и посрещат клиентите си в една безопасна и сигурна среда не само сега, но и дълго след отпадането на мерките.

Организатор и инициатор на кампанията е Essilor България, подкрепен от Националната Асоциация на Българските Оптометристи и Оптици (НАБОО) и Български съюз на Оптометристите (БСО).

Списък с всички оптики по градове, които са “Отговорни заедно”: https://www.essilor.bg/optiki

Имиджова публикация

Още от