Пампорово открива летния сезон на 3 юли

Движение и активности сред природата са акцентите това лято
19 юни 2020 13:39, Анисия Иванова
5
Пампорово открива летния сезон на 3 юли
Снимка: Пампорово

Пампорово открива летния сезон на 3 юли (петък). Безплатно за всички посетители в деня на откриването ще работи „Парк Язовира“, който отвори врати през изминалото лято в курорта.

В съботния ден, 4 юли, ще стартира първата от ежеседмичните избрани активности, които ще се провеждат в курорта през цялото лято и всички желаещи ще могат да се включат. Началото ще бъде дадено с лек планински преход от Туристически Център Пампорово до връх Мургавец, където ви очаква спираща дъха гледка, а дотам се достига по живописен пешеходен маршрут. Всички желаещи да се включат трябва да бъдат в 9:00 при центъра, откъдето ще потегли групата, съобщават от курорта.

Родопите е единствената планина в България и една от малкото в света с толкова високо ниво на отрицателна йонизация, която оказва изключително благоприятно въздействие върху човешкото тяло и здраве, като същевременно убива и голяма част от вирусите и бактериите.

Поради тази причина един от основните акценти за лято 2020 в Пампорово е новата програма с предложения, чрез които от курорта се надяват да накарат повече хора да се движат и да бъдат активни на открито сред природата.

За всички колоездачи и през този сезон врати ще отвори „Велопарк Пампорово“ - най-големия специализиран парк за планинско колоездене в България и на Балканите.

Пешеходни преходи до вр. Мургавец, Орфееви скали, вр. Снежанка, Смолянски езера, Каньона на Водопадите,  Роженската Обсерватория и др., са част от предложенията, от които ще могат да се възползват гостите на курорта.

Тази година "Парк Язовира" е разширен и предлага още много интересни атракции и обособени зони, сред които въжена градина, скокове върху въздушна възглавница, „Маунтин“ фитнес, плажна и хамак зона за почивка и релакс, спортен риболов, трасе за планинско бягане и колоездене, нов детски кът с малък алпийски тролей и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 години
А летните курорти типично по български през септември с атрактивни за туристите само от България тази година цени!
3
0
 
3
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Е как дишай свободно ? През маска само!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега и тия вие какво пак изкате бе мутри мръсни? Какъв сезон бе ?
1
3
 
2
 
! Отговори
Генерал Мутафчийски преди 3 години
Да не го открива.