Служител на железниците нападна снимащ влака турист

Има ли право обикновен човек да снима влаковете у нас?
22 юни 2020 17:45,
66

Читател на Dnes.bg алармира за неприятен инцидент със снимащ влаковете турист на спирка Бъзовец, намираща се в област Габрово. Любителите на влаковете са превърнали в свое хоби снимането на машините, но този път са били изненадани от изключително грубо поведение от страна на служител на НКЖИ.

Още по темата

На видеото, което е споделено от Kalin Talks, се вижда как снимащ турист е нападнат от служител на железниците. Ето и самия разказ:

„На 18/06/2020 на спирка Бъзовец чух приближаващ се влак и реших да го снимам. Служител на ДП НКЖИ ми изкрещя да не снимам, но аз продължих, тъй като бях на обществено място, а там такова изискване няма. Секунди след това въпросният служител се нахвърли върху мен и физически, събаряйки телефона ми на земята.

В това време и другите двама от влекача се присъединиха, като машинистът дори извади и метална тръба. След като не успях да си взема телефона, бях принуден да се кача с тях до следващата спирка - гара Кръстец, където сагата продължи още 4-5 часа...

Името на служителят, който ме нападна и насилствено ми отне телефона е Светомир.“

След грозния скандал остава въпросът – има ли право обикновен човек да снима влаковете у нас, отговорът е повече от ясен, но вероятно за някои служители на железницата това е неприятно занимание, което трябва да бъде наказвано с бой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските коронни сральове трябва да бъдат наказани за подобно деяние с присъда а не с мъмрене за оронване на авторитета на БДЖ! Дано Калин подаде жалба до Евро-съюза за да може този бълогарски говнююю да бъде осъден и съответно уволнен дисциплинарно! Ако това се беше случило в истинска държава този нямаше да е на свобода, но в БКП_Лайнюрица явно все още може!
50
1
 
2
 
! Отговори
Роберт преди 3 години
Фотографиране и видео регистриране - това НЕ е престъпление. Правата ви са гарантирани от Конституцията Чл. 41 и Хартата на основните права на Европейския съюз (ХОПЕС) Чл.7, Чл.11, Чл.15 . В основата на всяко демократично общество стои правото на хората да бъдат информирани. България се е съгласила с тях при приемането в Европеѝския съюз. Никога не се оставяйте да ви заблюдят с Чл.54(3) - авторски права и Чл. 32 - специални разузнавателни средства от Конституцията на Р.Б.
49
5
 
5
 
! Отговори
Ивайло Стоянов преди 3 години
Ама много анонимни "мъжкари" се навъдиха тук, да хейтват! Никой *** не застана като мъж, с името си! Само клавиатурни нинджи (ми*джи) се вихрят! Плещят пълни глупости!
48
2
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
До ХемусВиждам колко си компетентен! Пълни глупости пишеш! НКЖИ не забранява снимането на жп инфрастуктура. Престанете с това мислене от 68-*** година. Стратегически обект, ще падна от смях хахаха... При наличие на гугъл мапс и сателитни снимки на всяка педя от таз земя само луд би помислил някой снимащ с телефон за терорист. Гарите и спирките са обществени места, там няма забрана за снимане, единствено трябва да се спазват правилата за безопастност и да не се слиза на коловозите!
47
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкият ?-жендър, тръгнал влакове да снима....'божкеее, божке младите от ден на ден все по зян са горките.
46
30
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
За некомпетентните железопътната инфраструктура и състав е част от националната сигурност и не е желателно да се снима без разрешение на компетентните органи!Така че НКЖИ,ако си пратят адвокатите фотографчето подлежи на глоба и условна присъда!Това че някои си снимал тук там е поради занижения контрол на правоохранителните служби
45
2
 
7
 
! Отговори
Машинист преди 3 години
НКЖИ не им е за първи път карат се и със машинистите като аз лично съм имал няколко пъти пререкание с тях а и тук виждаме няколко нарушения по безопастността в БДЖ.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано не му е предал коронавирус от близкия контакт от четвърти вид.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристът изчака следващото си приключение - бой от жп състав.
42
2
 
14
 
! Отговори
крр преди 3 години
Абе тоя Калин толко ли е залюхан, че не можа да светне един в пърлицата на Светломир?
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гейзерин ДоханНе е, от коалиционните им партньори е - Атака!
40
4
 
11
 
! Отговори
Гейзерин Дохан преди 3 години
Тоз е от герб
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли право обикновен човек да снима влаковете в България?Представете си в Северна Корея да има право, а у нас да няма.
38
3
 
38
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Това е страничен ефект от оскотяването в БДЖ....там времето е спряло и още са в 1968г.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак проява на българските хронични ганиуве-шубета и говниувеее този път БДЖ-йци.
36
3
 
29
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Извади мега селския акцент, дебилската походка и тръгна да шефничи насред полето, така са повечето селяни - освен невъзпитани, адски противни.
35
3
 
2
 
! Отговори
До 35 Гражданина: преди 3 години
Научи се как се членува *** в едно изречение !
34
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия сеяндури от жп живеят още по онова време когато викаха вечна дружба. По онова време беше забранено да се снимат не само влакове но и гари. Това представляваше държавно престъпление и заплаха за националната сигурност. Но онези времена отминаха и сега в гугъл мапс има всичко което искате. Пътища сгради влакове даже и къщите и блоковете в които живеете. Така че тези сеяндури да слезнат на земята и да видят че бай Тошо отдавна умре а с него и националната сигурност.
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой почна кротко да цъка минуси.
32
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мене лично не ми прави удоволствие да ме снимат независимо дали съм сам или със семейството ми. Аз съм по-интровертен като личност.След като дойде тази практика всеки да вади телефона и да снима, смятам че е необходимо да се обнови закона за снимане на общестено място. Не ми е приятно да си гледам физиономията дори като минувач, на някого във Фейсбук профила.