Вирусолог: Не е потвърдено да има по-лек вариант на COVID-19

Проф. Радостина Александрова съветва да се носят маски на закрито
22 юни 2020 08:39, Ния Христова
16
Вирусолог: Не е потвърдено да има по-лек вариант на COVID-19
Снимка: Pixabay
"Вирусът все още е сред нас - и по света, и у нас. Това е ситуация, с която трябва да се съобразяваме. Все още категорично становище, че има нов варант с по-лека картина не е потвърден категорично". Това заяви вирусологът проф. Радостина Александрова в ефира на bTV. 
 
Тя коментира, че срещу коронавирусите трудно се изгражда траен имунитет. Тя припомни, че ХИВ вирусът вече 40 години е познат на хората, но така и не е открита ваксина срещу него. 
 
"Има обаче успешна комбинирана терапия - от присъда това заболяване стана контролирано. Затова трябва да се работи във всички посоки", обясни проф. Александрова. 
 
Вирусологът съветва да се носят маски на закрити обществени места, ако не искаме да се върнат отново най-рестриктивните мерки наесен. Тя съветва да се възползваме от лятото, да събираме слънчеви лъчи, да се разхождаме сред природата и да се храним с пресни плодове и зеленчуци. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусовъдите лъгаха и лъжат, че имало траен имунитет срещу коронавируси.Вирусолозите се изложиха и станаха за смях на целия свят с фалшивата новина, че има траен имунитет срещу коронавируси. Всяка година коронавируси причиняват болести, както и грипа.Да си скъсат дипломите и да станат говедовъди, вместо вирусовъди.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо тогава работят с някакви си тестове как 2,а не с пълна кръвна картина сякаш е невъзможно това,а вируса се насочил и загнездил точно в тия места на кръвоносната система и около нея,че щом е там може да му се направи на него кръвна картина какво е патогенното му въздействие върху физиологичното нормално състояние на клетките и общо организма как имунитет изграден от тяхното функциониране и съжествуване с добавени функции за справяне със заразите били леки,тежки как заболявания.
14
3
 
0
 
! Отговори
В бъдеще преди 3 години
До #носимаскаКихащите и кашлящи на обществени места маскирани индивиди ще се застопоряват незабавно в карантинни изолатори,където ще бъдат интубирани и лекувани с 8 вида стероиди и хинин до леталният им край След което бъдат изгаряни в специални крематориуми с имплозия (от новите технологии) без остатък, а близките ще получат вместо урна,епруветка с няколко атома от мъртвеца в спиртен хомеопатичен разтвор 1:200000.
13
4
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ако оскате по-бързо да се превърти вируса и да няма рестриктивни мерки през есента, не носете маски... А ако искате изобщо да няма вирус, плюйте на всякакви информации от побъркани и продажни професори и си глейте раотата. А ако искате вирусът изобщо да не се връща за в бъдеще, махнете ГЕРБ и ги поставете под карантина в затвора.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусологът съветва да се носят маски на закрити обществени места, ако не искаме да се върнат отново най-рестриктивните мерки наесен. -------Може ли да обясни връзката между двете неща?
11
3
 
3
 
! Отговори
#носимаска преди 3 години
Носещите маски да симулират кихане и кашляне на закрити пространства. Това е единственото средство да накараш наглотъпия страхлив *** да си сложи маската.
10
3
 
3
 
! Отговори
Батко преди 3 години
И на масата хора от 3000 и нещо заразени да извадят броя на активните и оздравели! Има разлика нали? И не анонимният финансист и троловете на ГЕРБ да ми слагат минусите!
9
6
 
4
 
! Отговори
Батко преди 3 години
И при 54 заразени в Доспат и Сърница на 50 нищо им няма. Време е броенето на заразени и болни и умрели да се спре. Тази вирусоложка да не ни плаши с мерките от извънредното положение за есента, защото народът няма да го допусне и тогава гладът ще е голям и ще се съсипе и малко останалата икономика.
8
5
 
8
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Някаква знайна и незнайни пишман вирусоложка се изказва. Как ще коментирате манипулацията с учителките в Перник, прочетете статията - уж положителен тест и карантина, а се оказват след това два отрицателни теста. Колко ли хора са като учителките?
7
6
 
1
 
! Отговори
Тази дама преди 3 години
Явно е вирусолог колкото да не заспи.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като няма два вируса що има заразени, които не са болни и що има заразени които са на умирачка ?
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако вирусолозите бъдат поставени под карантина и откарани по затворите от лабораториите на вирусолозите няма да излизат всякакви бацили и вируси.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да не?!! От 1400 активни случая, само 320 са в болница, айде да смятаме! А в интензивно поне вчера бяха 13 човека!Това не е лош знак! Ама те пак да си паникьосват хората да могат да мълчат и да бъдат заключени!
3
4
 
7
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Вчера в едно градче около София /където ми е къщата/ ,хората си щъкат без маски и никакви дезинфектанти! Гледат ме като треснати ,че съм с черна маска и слагам дезинфектант в магазина и вътре в заведението докато пазарувам! Казват "....., нали не било задължително вече" ! Е как искате да нямаме заразени,като вирусът видимо се е поотслабил,но не е преминал! Вчера го има- днес го няма!?!?Я стъпете на земята,помислете и пазете поне околните,ако не себе си!
2
4
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Ако болните от спин бяха поставени под карантина, проблемът щеше да бъде решен за тези години... но не, ценностите дикгуват друго.
1
3
 
5
 
! Отговори
читател преди 3 години
Превъзходна публикация