Лекари от Силистра в готовност за масови оставки

Омръзнало им е да ги бият пациенти
23 юни 2020 21:22,
15

Лекари в Силистра заплашват с колективна оставка заради насилие над медик в Спешното отделение. Инцидентът се случва по време на нощно дежурство. Д-р Бейти Насуф и дежурните сестри излизат докато трае задължителната дезинфекция заради пандемията. В това време пристига гражданин с дете, съобщава Bulgaria ON AIR.

"След четири минути чакане той започва да рита вратата. С изключително грозни, нецензурни изрази, псувни, заплахи", разказа директорът на МБАЛ-Силистра д-р Даниела Костадинова.

"Повиках охрана, полиция - много бърза реакция от тяхна страна. Обаче той като ги видя още повече започна да агресира. Аз се опитвах да акцентирам върху детето, но продължаваха тези неща, след което прегледах детето. Нищо спешно в състоянието нямаше", каза от своя страна д-р Бейти Насуф.

Инцидентът не е изолиран случай. Сега обаче целият екип на Спешното отделение е готов за колективна оставка.

"Ние сме тук, за да помагаме. Ние не сме тук да ни ритат, да ни блъскат, да ни бият", добави д-р Бейти Насуф.

"Никой не иска да работи в Спешното отделение по две причини: скандалите и агресията", отбеляза още д-р Костадинова.

Ръководството на болницата и Българският лекарски съюз са подали сигнали в прокуратурата. Ще започне проверка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Силистренец преди 3 години
До АнонименИма едно нещо, наречено "силистренски комплекс и манталитет". Страшно много пречат тези неща, на хората, които не са излизали от града. Преди време се бъзикахме, че е 30 хиляден град с 10 хиляди мутри-wanna-be вътре.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силистра - хубаво градче, изненадани сме, бяхме миналата година! Хотела в който бяхме беше чист, но не и за препоръчване! За да няма нецензурни думи в коментара ми - имат в областа на услугите възможност за развитие над 100%, а и интелектуално се движат по същото ниво - подземно! Донякъде разбирам бащата, но цялостно не одобрявам такова поведение!Накратко - Силистра е красива, само силистренчани пречат!
9
4
 
3
 
! Отговори
Емилия преди 3 години
В Силистра няма лекари. Преди 15 години майка ми си счупи крака и я заведохме в спешно отделение.Оставиха майка ми на носилката по средата на чакалнята и отидоха да търсят някой да я приеме.Това се случи след 1 час и 20 минути.Освен това доктора ми иска 100 лева на ръка. От тогава аз и семейството ми ако се наложи не ходим в спешно отделение Силистра.
8
2
 
11
 
! Отговори
Taliban преди 3 години
КАТЕГОРИЧНО СЬМ НА СТРАНАТА НА ЛЕКАРИТЕ.ГОТОВ СЬМ ДА СЕ БИЯ ЗА ТЯХ.
7
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно има закакво да ги бият.Гледат да те използват и да те лекуват за измислени болести за да усвоят здравни пътеки.После ти искат пари за да говорят с теб.Накрая си излизаш по-болен отколкото си дошъл.Е, какво ти остова?
6
4
 
8
 
! Отговори
Мечо Кух преди 3 години
Какъвто началникът, такова и племето. Нищо учудващо. Анархо-демокрация в напреднала фаза.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте само фасадата на Спешното - каква човешка пиета!А сега сравнете с лъскавите мутренски офиси!
4
5
 
6
 
! Отговори
Everlast преди 3 години
Да се запишат на бокс!
3
2
 
18
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Колко години вече има член в Наказателния кодекс, според който агресията срещу медици се наказва със затвор - и през това време няма нито един вкаран в затвора !!! Нека оня циркаджия с каскета, дето се прави на голямата работа и се мисли за главен прокурор, да обясни защо съдебната власт не прилага законите, приемани от парламента !!!
2
4
 
18
 
! Отговори
Иване, кажи си! преди 3 години
Гражданинът бияч що му криете името?Да не би щото е от семейството на един виден местен дерибей - общински съветник от една парламентарно представена, управляваща партия, начело на която стои един едър ДС доносник?
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още малко и ще ви лекуват сервитутки и ***! Само чакам да ви се смея. Няма да имате да си платите за частни болници, та ще се наложи да се самоизядете/лекувате. Халал да еи е! Нали сте можещи и мн разбирате!