Осем починали от коронавирус у нас, 79 са новите случаи

Общият брой на заразените достигна 3984 души
Обновена: 23 юни 2020 08:07 | 23 юни 2020 07:00, Петя Славова
145
Осем починали от коронавирус у нас, 79 са новите случаи
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За изминалите 24 часа за коронавирусна инфекция са изследвани 2776 проби. От тях 79 са дали положителен резултат. Това показват данните в Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград - 1; Бургас - 4; Варна - 2; Велико Търново - 1; Враца - 1; Кюстендил - 1; Пазарджик - 3; Перник - 1; Пловдив - 1; Разград - 2; Сливен - 6; София област - 13; София град - 32; Стара Загора - 5; Търговище - 1; Ямбол - 5.
 
У нас към момента са доказани 3984 случая на новия коронавирус, като от тях активни са 1606. Излекувани са вече 2171 лица, от които 97 са регистрирани през последното денонощие.
 
Пациентите, при които е потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 341. В интензивни структури се намират 11 от тях.
 
Данните в Националната информационна система сочат, че у нас коронавирусна инфекция е констатирана при 364 лица-медицински персонал. 21 нови случая са установени през последното денонощие, 7 от които при лекари, 7 - при медицински сестри, 3 - при санитари, 2 - при фелдшери и 2 при друг медицински персонал.
 
Починалите лица, при които е доказан новият коронавирус са 207, като случаите от изминалото денонощие са 8. Починали са жена на 73 г. с пневмония и сърдечно заболяване, мъж на 71 г. с пневмония и множество придружаващи заболявания, жена на 76 г. с диабет, мъж на 78 г. със сърдечно и белодробно заболяване, мъж на 65 г. с диабет, сърдечно и бъбречно заболяване; жена на 57 г. с диабет и сърдечно заболяване; мъж на 61 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване, жена на 67 г. с пневмония, за която няма информация за придружаващи заболявания.
 
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

Още по темата

Заради нарастване на броя на заразените, от днес има въвеждане на нови мерки със заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата като  кърпа, шал, шлем и др., е задължително на всички закрити обществени места.

Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения.  В същата заповед се посочва, че всички спортни мероприятия могат да се провеждат пред публика при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка или при спазване на дистанция от 1,5 м.

При провеждане на футболни мачове се допуска публика до 1000 души на сектор при условията, посочени по-горе.
Правилото за до 50% заетост от общия капацитет на местата важи и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и др.

За провеждането на културни и развлекателни мероприятия на закрито и открито също важи условието за до 50% заетост на местата. Това се отнася и за дейността на дискотеките и нощните заведения, както и за сватби, балове други масови събирания.

До края на седмицата ще стане ясно дали ще се продължи епидемичната обстановка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
В България от приключените 2378 случаи, 8,7% са починали и 91,3% са се възстановили. Това е по-добре от Франция, където починалите са 28,45% или Белгия с 36,63% починали. Швеция и Холандия са също много зле, но няма данни за възстановилите се.
112
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес има явен спад на заразените в сравнение с вчера. 79 към 2776 проби е 2,8%. Вчера бяха 33 -*** от 566 проби , което е 5,8 % ! Общият брой също намалява от 1632 на 1607 човека. Винаги ,кога нещата се успокояват, министъра-счетоводител на здравеопазването засилва мерките . И винаги ,когато нещата се влошават, той ги намаля.
111
5
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
3984 заразени и 407 починали от вируса е страшно много на фона на всички мерки, които ние българите взехме да се предпазим от заразата, въпреки опитите на правителството да ни зарази пускайки свободно вноса на заразата от чужбина.
110
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Да кажат защо, къде в София-град има толкова много болни и не се взимат никакви мерки за ограничаване на тази зараза в столицата, която продължава вече 4 месец!"Явно хората слушат Мангъров и искат зараза. Как да тръгнеш срещу хората?
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"болницата на близките предлагат 400 лв"Имена?
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски, доло доло!
107
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 101Сещам още при първия болен в България от вируса, колко новини и статии се изписаха на тази тема. Важното е да има драма в новините за да се четат.
106
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавате да вярвате на това, което ви се напише, в гр. Бухово човек получава удар и в последствие умира, лека му пръст, от болницата на близките предлагат 400 лв на човек, като условието е да се карантинират за 14 дни, те не се съгласяват да се пише че е умрял от ковид но не смеят и да кажат друго от страх че могат да бъдат съдени. и не е само един случаят. предполагам че ситуацията с 8-те починали хора е същата, вече даже не си правят труда да кажат и заобляванията им.
105
4
 
13
 
! Отговори
хуху преди 3 години
само плашите хората и им замазвате очите за случващото се в държавата със скандалите около ГЕРБ.Доказа се че снимките на Борисов са истински. Да каже сега от къде има няколко стотин хиляди лева в нощното си шкафче, при положение, че е обявил, че има 50 хил спестени в банка.Е това ме интересува, а не Коронавируса - изтърка се тази тема. Тези в парламента направиха хората овце за 10 год. управление, спряха да гледат реално какво се случва около тях.
104
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 103Фактите са че народа уважава Мангъров.Според мен би бил добър министъп на здравеопазването.
103
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може при 8 смъртни случая за денонощие , тук още да има п.р.и.м.а.т.и, които твърдят, че такъв вирус няма! Това българинът е нещо уникално! Да кажат в кои болници лекари и медицински персонал са заразени, хората, които се нуждаят от преглед да знаят къде е развъдник на вируса и да си търсят алтернативно болнично заведение. Да кажат защо, къде в София-град има толкова много болни и не се взимат никакви мерки за ограничаване на тази зараза в столицата, която продължава вече 4 месец!
102
14
 
13
 
! Отговори
мънгарсон преди 3 години
Абе, тоя бастyн мангъров още ли не е арестуван!?...
101
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра радостно каза, че клъстерното разпространение има надежда да се превърне в дифузно и да се ускори масовия имунитет.Този отдавна трябваше да бъде уволнен. Прави пропаганда за масово заразяване с опасна болест по медиите. Какво чакат още?
100
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
когато един вирус е опасен бързо се разбира. Тоя 4 месеца го лансират. Пропаганда,реклами,заплахи, но не става и не става. Трябваше да затворят хората за да не видят,че нищо не се случва. Е,вече видяха. Жалки сте с опитите да ги убедите ,че реалноста е не това ,което виждат,а това което вие казвате че е.
99
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Чудно ми е как така оставиха да лекуват болни в болница в гр.Девин, която непрекъснато искат да я закриват. Болница затънала в дългове! Болница оставена сама да се справя и да се бори за съществуване , за да има кой да обслужва голям район и три общини? При недостиг от лекари /проблем за всички общински болници/, при политика за разрешаване на безброй частни болници в големите градове с приемливи условия за завършили деца от провинцията и незавърнали се там. След 5-10 години няма да има и един.
98
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на правителството! Превърна се в маша на псевдо доктори от НОЩ. За НОЩ никой не е гласувал,а сега те ни определят как да живеем.
97
12
 
15
 
! Отговори
това ще стане преди 3 години
*** скоро ще бъдат затворени в къщи, както и всички останали, заради неглежиране на епидемията и ще си пишат тук глупости денонощно.
96
4
 
3
 
! Отговори
До 90 преди 3 години
Не се смята така, но щом си написал това, значи си със специални потребности и няма смисъл да ти обяснявам.
95
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 94Не обичам всеки ден да ме вали на плажа! Не мерси
94
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хемус"Като видя с очите си хората да падат като круши по-улиците,може да ме убедите,че положението е сериозно"Ето това искат да стане всчики които са против мерките. Искат народа наистина яко да измира и улиците да са затрупани с трупове.