Работници от кланицата в Германия се завърнаха без да кажат на никого

Започнали са тестването на Белица
Обновена: 23 юни 2020 21:41 | 23 юни 2020 21:40,
55
Работници от кланицата в Германия се завърнаха без да кажат на никого
Снимка: bTV

Тестване за коронавирус се прави в Белица, след като български работници от германската кланица, превърнала се в огнище на COVID-19, са се завърнали у нас. Това е станало в деня на обявяване на поетапна карантина в цеха. Властите у нас научиха от екипа на bTV за завърналите се.

Още по темата

Тричленното семейство от Белица се прибира от Германия в петък. Тръгват си веднага щом разбират, че много от колегите им в кланицата са заразени с коронавирус. Прибират се, без да съобщят на никого, че идват от огнище на заразата.

 „Добре сме, супер, просто се притеснихме, че сме били там нали в заразата фактически, иначе нема нищо за момента“, казва Румен Захов. Преди да си тръгнат от кланицата им направили тестове, но Румен казва, че още не знае резултата.

Кметът на община Белица Радослав Ревански научи от екипа ни за завръщането на семейството. И веднага ги постави под карантина. Тази сряда ще им направят и тестове.

„Ние сме сега като престъпници това онова, ние сме се просто прибрали, че се уплашихме, горе е сериозна работа“, казва Румен Захов.

Консулът ни във Франкфурт няма информация, че българите са напуснали кланицата. От гранична полиция също заявиха, че няма как да контролират придвижването на сънародниците ни, тъй като карантината е отпаднала, и единственият контрол на граничните пунктове са декларациите, които пътуващите попълват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко пък аз ще ходя на работа и ще се съобразявам с 100 неща за да може после на тоя ... тестове да му се правят и ако е положителен и в болницата да полежи.
3
2
 
48
 
! Отговори
Ромове, преди 3 години
Няма ли най-после поне малко да поумнеете и да разберете, че сами сечете клона, на който сте седнали?
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха. Тук ще стане голям цирк в скоро време. Ще се видим в чудо с този вирус.
1
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо им няма на ромчетата. Здрави са, сигурно. И са работливи.