БСП търси морално възмездие за чумата през 2018 г.

Те искат изслушване на премиера Бойко Борисов
24 юни 2020 22:33, Нели Христова
20
БСП търси морално възмездие за чумата през 2018 г.
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на БСП поиска изслушване на премиера Борисов за чумата през 2018 г. по дребните преживни животни.

През юни 2018 г. правителството обяви огнище по дребни преживни животни в 6 населени места в областите Ямбол и Бургас. Бяха умъртвени десетки  животни.

Миналия четвъртък стана ясно, че ВАС е отменил заповедта на директора на областната агенция по безопасност на храните в Ямбол за унищожаване на животните в овцефермата на Ана Петрова в Болярово.

"За съжаление мнозинството ни отказа такова изслушване. сигурно е в рамките на нормалното като политически ход, но не и в отговор на очаквания на хората", коментира депутатът от БСП Георги Гьоков пред Bulgaria ON AIR.

Мнозинството в парламента отхвърли искането - "за" идването на министър-председателя в НС бяха 54 депутати, 93 - "против", 21 се въздържаха.

Според Гьоков въпреки решението на ВАС хората остават с впечатление, че не всичко е ясно.

"Когато се търси възмездие се търси не само  материално, а и морално. Хората, които са пострадали от това ще продължат да търсят. Ние им обещахме пълното съдействие", категоричен бе депутатът от БСП.

Политикът коментира и ситуацията в червената партия преди изборите за нов лидер.

"Разделителната линия става сериозна. Не става въпрос за политики, повече се занимаваме със себе си", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквуна управлява над 10г вече. Какви комунисти са му виновни още. А е и кадър на бкп. Че и крадец
8
4
 
8
 
! Отговори
Аха преди 3 години
По колко бута на калпак искат заради възмездието ?
7
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За бойковите евраци нещо ново?
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бешипету трябва да разберат едно, само един човек знае как се прави от пръдня боя и това е Волен Съветника, а те са самозванци в тая област.
5
3
 
26
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Не бе, и сега няма коронавирус, не умират стотици хиляди по света. Така твърдяха комунистите, ама сега... То нямаше и чума по свинете, ама избиха милиони. Според баба Гицка нямаше и чума по козичките, ама сега щяхме да ядем австралийско замразено овнешко.Не вярвайте на комунистите, братя!
4
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Много са добре даже. Твоите любимци от Герб съсипаха цялото животновъдство в България с измислени болести за да освободят територия в Странджанско за бежанците и за да купуват аомериканско замразено свинско, което Херо Мустафа рекламираше в Метро размахвайки пържоли. Пълна гнус, долни предатели на българския народ!
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората в Европа получиха пари на ръка,включително и работещите,които не работят заради коронавируса,фирмите бяха подкрепени или одържавени.Едрите олигарси имат достатъчно,няма да упмрат от глад,но работещите и по-малките фирми трябва да подкрепите!
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте дъвкали една и съща дъвка,обезщете хората за животните и фуража им,какво го дъчвете,без да действате?Помогнете на и другите дребни селски стопани,отглеждащи животни!
1
7
 
34
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Аз работих по АМ Тракия, когато от БСП тръбиха на всякъде, че вместо камъни насипваме с пепел. Естествено това беше пълна глупост. В последствие се видя, че участъка от стара загора до ямбол се скапа по-бързо, от колкото нашия строен с пепел. Същата работа е и сега. Аз съм чувал от ловджий , че дивите прасета много са намалели заради тази чума. Не е измислица, наистина е имало болест.