Медиците в болницата във Велинград подадоха колективна оставка

7 души с COVID-19 се лекуват в болницата, а още петима са в изолатора
25 юни 2020 08:47, Ния Христова
46
Медиците в болницата във Велинград подадоха колективна оставка
Снимка: Pixabay
Медиците от общинската болница във Велинград подадоха колективна оставка, съобщи bTV. Мотив за решението са непрекъснато променящите се правила и инструкции на здравните власти за работа с пациенти с коронавирус. 
 
Те все още продължават да лекуват пациенти, но настояват за среща с Националня оперативен щаб относно начините за лечение на COVID-19. 
 
Медиците казват, че болницата няма условия за лечение на болни от заразата, въпреки това те лекуват подобни пациенти. 
 
В общинската болница в момента се лекуват 7 души с коронавирус, а още петима са настанени в изолатора със съмнения, че са заразени. 
 
"Разочаровани сме от начина, по който получаваме разнопосочни указания и заповеди за лечението на паценти с COVID-19", коментира д-р Ванков от неврологичното отделение. 
 
"Ние не сме хора, които се страхуват, избрали сме тази професия и разбираме рисковете за себе си и за семействата си, но в нашата болница нямаме условия за лечение на това заболяване", допълни д-р Ванков.
 
Той е на мнение, че болницата, която е построена през 1953 г., не отговаря на санитарно-хигиенните условия, които се изисват за лечението на пациенти с коронавирус. 
 
"Има смесване на потоците на болни и здрави, а лекарите, които лекуват болните с коронавирус, дават консултации и в други отделения", посочи той. 
 
По думите на д-р Ванков каквито и мерки да бъдат взети, не може да се гарантира, че други болни няма да се заразят с вируса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
8
 
! Отговори
Троле Чебурашка, преди 3 години
Мангъров не управлява нито здравеопазването, нито държавата.Човекът си работи неговата рпабота и изразява мнението си. И добре, че го прави, че иначе повече народ щеше да психяса от глупостите на управляващите и щабовете им. *** се репчи на шефовете си, дето ти плащат зда дращиш глупости тука, които освен да разсмеят аудиторията или да я настроятпротив тия, дето ти пишат тезисите, нямат друга последица.
17
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинТвоя любим доцент Мангъров е един от главните виновници за хаоса в момента и трябваше да бъде подведен под съдебна отговорност за м'алоумните си интервюта...
16
10
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 14Иронията ти е тотално неуместна! Доцент Мангъров си има достатъчно грижи в неговото отделение, което е специализирано инфекциозно и там настаняват само и единствено инфектирани деца (не само от коронавирус обаче), като при него положението е още по-зле от това във Велинград!Само че той не се оплаква, поне не сме го чули.
15
0
 
11
 
! Отговори
До: Ельоменат преди 3 години
Ами този въпрос май трябва да го зададеш на другаря Бойко Борисов.Или те е страх да го питаш?Или знаеш какво ще ти каже?Аз знам, ще каже: "Комунистите са виновни!"Каквото и да означава това...
14
1
 
3
 
! Отговори
Крум преди 3 години
До Анонимен 12. Идвай да боядисаш нашата болница.Не е пипвано нищо от миналатаа година.
13
15
 
4
 
! Отговори
мангъров преди 3 години
Прав им път, да отиват берачи на полето в Англия
12
2
 
16
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Още ли се оплакваме от комунистическите строежи? Ами минаха 30 години, защо не са оправени нещата? За следвоенна България и с ресурсите , които са имали и капацитета това са направили. Въпросът ми е защо 30 години още са такива условията?
11
13
 
5
 
! Отговори
Вуйчо преди 3 години
Досега им беше по-лесно, сега им се отвори работа и бягат!
10
13
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Мангъра защо не отиде във Велинград за да докаже правотата си и да успокои колегите си?
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По 2К по 2К тия медици голям лев са направили. Подалите оставка са изтеглили късата клечка и пари за тях няма.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 50 години колко болници са построени, сега не могат да ги боядисат. А изискванията от преди 70 години са различни от тези сега.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4През 16 век в Чехия тоалетна чиния са ползвали рицарите в доспехи защото иначе не са могли да се изправят ,в същото гражданите са ползвали нощни гърнета които са изсипвали направо на улицата. Във Версай не е имало тоалетни -за сметка на това е имал много хубав парк.
6
1
 
16
 
! Отговори
да,да, ама не преди 3 години
Някой спомня ли си същата работа в Карлово,Видин?! Наскоро беше!Явно не са си взели поука някои!
5
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашата градски болница опазил Бог на човек да му се приходи до тоалетна. Вонята е непоносима. Иначе магазини с боклyцитее колкото щеш. Сега се сещам какви прекрасни тоалетни имаше по време на КомунизЪма. Пикаше се на една обща стена и долу имаше улей. А на 50 метра около нея се носеше благоуханието на ацетон примесен с тази на прясни екскременти.
4
6
 
19
 
! Отговори
Боко Кюлчето преди 3 години
Астроложката Алена го каза бе хора - " Аурата на Бойко пази България от коронавирус ". Какво искат тези лекари? Цяло кюлче от златна светлина , под формата на аура ви пази! Какво искате вие!
3
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми през 50-те години комунЯстите строяха най - хубавите болници, отговарящи на всички хигиенни изисквания. Само да спомена, че в Чехия още през 16 век се ползвали тоалетна чиния, а тук бяхме принудени да клечим, внимавайки да не "паднем" в кeнeфa!
2
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изнудвачи без съмнения, интересно какво ще стане ако не им отстъпят властите.
1
18
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
С цялото ми уважение, но за липсата на условия трябва да се търси вина в управлението на болницата, а не в това, кога е строена. В други градове са намерили решение, независимо от старите сгради!